Прашање

• Креатор на темата Креатор на темата Bacillus gagous
  • Време на започнување Време на започнување
dzabe e dzabe... ovoa e sto posto neshto ochigledno pa za toa ne ni ni teknvua

BeBe11 напиша:
dzabe e dzabe... ovoa e sto posto neshto ochigledno pa za toa ne ni ni teknvua

Како што реков ептен ни е пред носот затоа не го гледаме.:icon_lol:

абе пер дај барем малку помош :) ја си најдов едно прашање што успева, сигурно не е само едно прашање што работи. да се најдам у таква ситуација знам што да си прашам :) али никако да ми текни кој е тој одговор кој што вие го баравте...

BeBe11 напиша:
абе пер дај барем малку помош :) ја си најдов едно прашање што успева, сигурно не е само едно прашање што работи. да се најдам у таква ситуација знам што да си прашам :) али никако да ми текни кој е тој одговор кој што вие го баравте...

Прати го прашањето по ПП па ќе ти каќам и ќе ти дадам помош бидејќи секој на различен начин му приоѓа на проблемот, башка со првото што го постави по ПП многу блиску беше до точна варијанта

epa toa beshe prashanjeto drugo ne mi teknuva:) a i vekje ne se zamaram nervoza me fati...koga ke i pomine modata na temata postaj go prasanjeto pa da ne ne kopka vekje:)

Ако си ти Чуварот што лаже однеси ме кај Џелатот?

И БеБе11 го постави истото прашање ама на друг начин и ви кажувам блиску сте ама наредните идеи ве молам по ПП , бидејќи ако го дадема решението јавно на темава нема да се мачат другите и само ќе го прочитаат прашањето и нема да имаат поттик малку да размислат со тоа главите.

Abe bratce ja go znam ova malce podrukse!!!
Ides po pat i patot se razdeluva na dva dela!edniot pat vodi kon gradot a drugiot kon pustinata!Na sredinata ima edna kuka i vo nea ziveat dvajca bliznaci!Edniot ja kazuva vistinata a drugiot lagata!Kako so edno prasanje ke stignes do gradot???

Aj ke vi dadam ja uste edno moze malce polesno prasanje !
Si bil eden star covek pred umiranje!Imal dva sina ama vise go fatilo skleroza i gi raspoznaval samo po nivnite konji!Edniot sin imal bel a drugiot crn konj!I tatkoto im rekol: Celoto bogatstvo ke mu go ostavam na onoj sin koj ke izgubi vo nivnata trka so konji!
I dvajcava brakja ne znaele kako da go resat toj problem i otisle kaj nekoj mudrec i mu ja kazale frkata i go prasale kako da go dobie eden bogatstvoto a da ne se nalutat!
Prasanjeto e STO IM REKOL MUDRECOT?

P.S TIE STO GO ZNAAT OD PORANO NEKA NE KAZUVAAT!POZDRAV

франкенштајн, прашањево никаква логика нема

е ај јас ке пробам да одговорам за првото прашање и сум 70% сигурен дека е точно.
мое образложение:
одиш кај еден од двајцата чувари и го прашуваш- Ако ти беше чуварот кој е отспротива , во која врата ке ме пратеше?
е сега - случај 1 - ако одиш кај оној кој лаже и го поставиш прашањето тој бидејки секогаш лаже , а се стави во телото на другиот чувар кој секогаш одговара точно , ке те одведе во спротивната врата од точната ТЕ. ке ти даде грешен одговор , а за да се ослободиш ке одиш во спротивната врата.
случај 2 - ако прашањето го поставиш на оној кој не лаже никогаш , и кога овој ке се стави у телото на другиот чувар , значи ке те прелаже , и ке ти го даде одговорот исто така на вратата кој ке ти ја даде и чуварот кој лаже , ТЕ погрешната врата. па финтата е која врата и да ти биде покажана , ти ке одиш во спротивната од онаа. ај Бацилус пиши дали сум блиску или е точно? и да ви кажам дека досега никогаш ја немам решавано оваа загатка и е многу добра a и не ја решив сама ми помогнаа пријателе :)

FrAnKEInsTEiN напиша:
Aj ke vi dadam ja uste edno moze malce polesno prasanje !
Si bil eden star covek pred umiranje!Imal dva sina ama vise go fatilo skleroza i gi raspoznaval samo po nivnite konji!Edniot sin imal bel a drugiot crn konj!I tatkoto im rekol: Celoto bogatstvo ke mu go ostavam na onoj sin koj ke izgubi vo nivnata trka so konji!
I dvajcava brakja ne znaele kako da go resat toj problem i otisle kaj nekoj mudrec i mu ja kazale frkata i go prasale kako da go dobie eden bogatstvoto a da ne se nalutat!
Prasanjeto e STO IM REKOL MUDRECOT?

P.S TIE STO GO ZNAAT OD PORANO NEKA NE KAZUVAAT!POZDRAV

да ама принципот на кој што треба да биде поставено прашањето е ист.

па сменете си ги коњите и кој прв ќе стигне тој ќе го земе богатството затоа што неговиот коњ ќе зтигне втор хахахахахамошне лесно и глупаво

ja mislam deka ako i ti lazes ke mozes da go dobies tocniot odgovor ke zemes nekoja para i ke ja frlis vo vozduh no taa od dvete strani ke ima 5 i ke reces ke idam levo ako padne 5 a desno ako e glava a ako se padne 5 toa e levata vrata a taa e lazna toj ke se izdade i ke rece deka si zgresil zatoa sto ke misli deka e gotovo i sigurno nema da laze no ti ke im pokazes deka parata e na dvete strani 5 i ke mozes da otides na drugata starana t.e desna vrata pa barem ja vaka mislam

Ништо немаш на располагање само твојот мозок за размислување и право на само едно единствено прашање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom