Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
int []pole = new int[50];
АхаМ, tnx
Значи ако сакам да учам Java сеисто ќе ми се фати дали ќе биде C# или Java... ?
И уште нешто за декстоп апликации покорисен е C# или C++? Колку што разбрав C++, ако сум грешка...?
За да направам GUI апликација во C# е полесно пример за Копче со drag&drop пишувам button.Text="Exit" и завршена работа, а во C++ не знам како е ама не е толку едноставно....
Пак ќе се навратам на првиот пост од минатата страна...И уште нешто за декстоп апликации покорисен е C# или C++? Колку што разбрав C++, ако сум грешка...?
C# и Java само наведов дека имаат 99% иста синтакса и семантика. Библиотеките (.net и JSE, JEE, JME...) и нивната организацијата се тотално различни.АхаМ, tnx
Значи ако сакам да учам Java сеисто ќе ми се фати дали ќе биде C# или Java... ?
И уште нешто за декстоп апликации покорисен е C# или C++? Колку што разбрав C++, ако сум грешка...?
За да направам GUI апликација во C# е полесно пример за Копче со drag&drop пишувам button.Text="Exit" и завршена работа, а во C++ не знам како е ама не е толку едноставно....
Леле, ова е како да споредвате кој е подобар Цеца или Металика. Темава е ептен глупа. Кажав претходно дека секој јазик си е подобар за она шо е наменет или пак за некои работи е прашање на вкус.Од овие на анкетата најдобар е C++, инаку не е ставен најдобриот - Јava