D
Deleted member 12196
Гостин
Не може да биде најдобар, бидејќи има помлади браќа.(VB 7; VB 8; VB 9)Visual Basic 6 e najdobar
VB 7 = Visual Basic 2002 и Visual Basic 2003
VB 8 = Visual Basic 2005
VB 9 = Visual Basic 2008
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не може да биде најдобар, бидејќи има помлади браќа.(VB 7; VB 8; VB 9)Visual Basic 6 e najdobar
C и C++ немаат врска алоооо! C е структурен C++ објектен, сместа да се разделат во анкетата
Овие јазициве баеги ви се заостанати...
Гледам се расправате за C/C++
C-то ви е јазик кој работи искличиво под дос.
C++ е некое визуелно програмирање во C
Абе јас имам работено... C кога ке го компајлираш и кога ке го стартоваш што се добива?Aко знаеш толку ке видеш дека се отвара командната линија под дос ако на почеток избереш C/C++ sourсe file?
Ако одбереш mfc application те носи во делот на визуелното програмирање каде што визуелно може да поставуваш копчиња. И достате со ова... Овие апликации се стари 10 години бре... незнам што сте запнале во нив.
Само тие ги знаеИ достате со ова... Овие апликации се стари 10 години бре... незнам што сте запнале во нив.
Ако знаеш паскал, пробај поработи Делфи 5 (мада сега има и 2007). Истиот код е во позадина, само има визуелно поддесување. Додаваш копчиња, можеш да вчиташ слика и тоа многу лесно и едноставно, бидејки повеќето функции се направени, ти само си ги користиш. Тоа е предноста на новите програмски јазици во споредба со старите. Функциите (пр. за вчитување на слика, најавување, поврзување со база на податоци) се речиси комплетни, само треба да се употребат во програмата, а тоа нешто во старите треба сам да си го думаш и да го правиш. А нормално сето тоа се плаќа и чини неколку стотина долари ако си во Америка. Но, кај нас сеуште може да се најде за 100 денари.Jas sum naviknat na Pascall i C++, za vas ne znam.. Pascall uste malku, pa ke go usovrsam, a za C++ imam muvi da lapam..![]()