Втор факултет

• Креатор на темата Креатор на темата nikola_bb
  • Време на започнување Време на започнување
јас многу се двоумам меѓу ПИТ и книжевност. ако одберам книжевност дали наредната година можам да се запишам на ПИТ како на втор факултет или вториот факултет треба да биде од друг жарн. ако некој е запознаен нека сподели информации. благодарам однапред:)

Kratko i jasno-Za ovde ne ti vrsi rabota vtor fakultet, nema svrha, ako ti e za nadvor mozebi no ne znam dali se priznaeni.Najdobra varijanta, po zavrsuvanje na fakultet vednas postdiplomski, i taka i taka sega so plakjanje i toa ke go zavrsis vo kus rok a ke ti vrsi pri apliciranje za nekoja rabota

Дали безплатното студирање важи и за приватните факултети или само за државните :)?

абе какво бесплатно шо ви е... јас дипломирав на ПИТ и полагав испити за наставнички компетенции, и после година ипол работа, ми велат школото ти е фалш, пиши се на Англиски јазик и книжевност. Тоа е само за пари и ништо друго. Срце ме боли сеа шо ем ке се замарам ем цела плата за факултет ќе ја давам

Бесплатен....Па ни не баш,не плаќаш само партиципација,една другарка сакаше да се запише на втор факултет,и без партиципација излева дека треба да сложи на сметката на факултетот околу 100тина евра по семестар за разни сваштарии,студентски книшки инденски миндекси..

А постдипломски од првиот факултет, и втор факултет паралелно?
Сакам од годинава да запишам магистерски студии за првиот факултет, и сакам да се запишам на втор факултет.
Дали би можел на вториот факултет да се запишам како редовен студент?

Any info за ова? На економски сум и сакам да запишам и филолошки, која е процедурата? И друго, треба да имаш одреден просек од првиот факултет, или?

Моментално студирам на Филолошки факултет во Скопје но оваа година сакам да запишам и втор факултет. Проблемот е во тоа што новиот ,вториот факултет нема опција за вонредно студирање. Дали има опција филолошкиот (факултетот на кој сум веќе втора година) да го запишам вонредно или на двата факултети да студирам паралелно како редовен студент ?

Koi se uslovite za zapisuvanje vtor fakultet? (broj na polozeni ispiti, prosek..)

Sent from my D5103 using Tapatalk

Студирам 2 факса, и мислам дека хепарот ми излезе од толку учења и испити....

Минатата година запишав втор факултет на државниот и не е бесплатен. Вториот факултет сум приватна квота и плаќам дупло. Имам и другари кои се одлучија на тој чекор и тие се во иста ситуација.

Искрено и ја многу се размислувам за пост дипломски или втор факултет ама мора да гледаме од повеќе страни и агли на работиве...
Прво каде би го валолизирал влогот? Дали тоа би ти се исплатело...
Второ дали тоа што го сакаме е навистина профитабилно или го правиме за сатисфакција?
Трето, имам пријатели по светов кои завршија факултети таму кај шо се преселија со многу помал труд, а за вредноста на дипломоте да не праиме муабет...
Искрено сум поблиску до магистерски по пихологија со срцето, ама со разумот сум поблиску до втор факултет (хемија) не знам шо е попаметно (инаку сум педагог)...
Мислете убаво додека сте млади, откако ќе се ожените/омажите потешко се носат одлуки оти има еден куп околности шо ви прават бариери

ај да прашам и јас пошто гледам темава е малу постара, студирам медицина имам уште 4 испити до крај, ма да не се гледам некако во клиникава, а имав мерак уште кога се запишував за ПМФ биологија и физиологија смер а и нутриционистика доста ме интересира, па доколку би запишал еден од овие како втор факс дали се плаќа квота или сеуште е бесплатен како што е наведено погоре, и друго прашање дали во скопје има смер нутриционизам пошто некаде прочитав дека во други градови имало студии за нутриционистика (не сум сигурен за ск)

ај да прашам и јас пошто гледам темава е малу постара, студирам медицина имам уште 4 испити до крај, ма да не се гледам некако во клиникава, а имав мерак уште кога се запишував за ПМФ биологија и физиологија смер а и нутриционистика доста ме интересира, па доколку би запишал еден од овие како втор факс дали се плаќа квота или сеуште е бесплатен како што е наведено погоре, и друго прашање дали во скопје има смер нутриционизам пошто некаде прочитав дека во други градови имало студии за нутриционистика (не сум сигурен за ск)

имал уште 4 испити на медицина, па бил заинтересиран за биологија или некоја програма без врска, или си некој што ни средно нема или пак изиграваш паметен

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom