Мал Бизнис - Сендвичара

  • Креатор на темата Креатор на темата Tutor
  • Време на започнување Време на започнување
И така се дечиња,не давај фискална на секое,оти ќе немаш да си ја платиш струјата вториот месец.

A ако го фати испекција (пу пу недај боже) , не само за струја што ќе нема, ќе нема пари ни да ја затвори фирмата
 
A ако го фати испекција (пу пу недај боже) , не само за струја што ќе нема, ќе нема пари ни да ја затвори фирмата
Нигде не даваат фискални по сендвичариве -.- шо кењате
 
и однесувањето на работничките/работниците игра голема улога..не да бидат намќори ....него фини.. иначе тоа горе со купоните ти е супер ствар....
Да не бидат ко во нашава "Четворка" :vozbud::vozbud:
 
Не си го пресметал софтверот во трошок, мораш да го имаш. Деновиве мине тим од инспекции,значи имаш финансова/трудова и инспектор од мвр кој има бланко налог од суд за извршување. Значи ако немаш лиценциран ти го зема фино лепо компјутерот и ти ги брише сите податоци. Тоа како малите деца, за да не се караат им ја земаш играчката. Не ти е пресметан трошокот изработка на елаборат за безбедност на работа кој чини 250 евра. Исто така го бараат собирачиве на пари за избори.
Чим е сендвичара санитарна обавезно пред избори ќе помине да ти каже дека имаш мува што лета. Обавезно вработените на санитарен треба да одат. Обичен здраствен преглед за вработен едноставен чини 1000 денари. Мора да го имаш.
Сума сумарум ќе имаш ќар од сендвичарата онолку колку што ќе има државата,она е партнер сече на пола.
 
Вака, кога би бирал хамбургер од 80 денари што ќе ме засити ама не и најаде, и хамбургер од 90 што ќе ме најаде, сигурно ќе го изберам тој од 90.
Значи, никако немој да штедиш. Поарно крени ја цената за 10 денари, ама јадењето да биде стварно вкусно и стварно да најадува.
Секој што јаде у сендвичара, јаде за да се најаде, а не за да вкуси. Ако ми да вкусам, ќе си купам кроасанче од продавница.
Друга ствар: Обавезно имај сосови и во секое време салати. Тоа е она што го прави сендвичот вкусен. Дури и плескавицата да не ти е нешто нај сјана по вкус, сосовите вадат многу!
Друго, ако има стварно гужва, немора да го брзаш помфритот :) Поарно ќе почекам уште 2-3 минути што не ми мењаат абсолутно ништо во денот и ќе си јадам добро спржен компир одколку да ми даеш нешто бљантаво. Тоа увек за пазувај го. Гужва ил не, сендвичот настојувај секогаш да ти е топтан.
Настојувај вработените да не бидат намќори. Ако гледам дека со сила ме служи, последен пат влагам таму.
Во глобала, тоа е тоа.
Факт е дека локацијата ти е многу битна, ама уште по битна ти е надмашноста над конкуренцијата.
Ја имам сендвичара пред зграда, па пак идам 200 метра понатака, да си купам од другата, зашто ги јадат на квалитет и услуга.
Дади ја сета сила што ја имаш на старт, за да изградиш некое име на сендвичарата и за да придобиеш редовни муштерии.
Мислам дека повеќе се живее од нив него од "помини-замини" купувачи (:
Со среќа бато, и, кога ќе отвориш, пофали ни се тука да ти поминеме да сефтосаме <3
 
Едно големо Благодарам до сите :back:, снемав зеленки за репутација,би дал на сите иначе.Многу убави совети,идеи.Сигурно ќе помогнат и на некој друг во иднина.А кога ке се отвори здравје ќе ве поканам на по еден гратис.(колку да ве навлечам :devil3:)
 
1. Гледај да ти е близо сендвичарата до училиште (мада спомна дека си близу две училишта) ако сакаш да ти иде бизнисот.
2. Смисли некое спесифично име или просто, пример „Двојка“ или „Мејк McD...) или нешто слично мада тоа не е нешто најбитно.
3. Гледај внатре да створиш некој амбиент, ѕидовите исфарбај ги да си одговараат со масите.
4. Ако си близу до школо каде што ќе има претежно повеќе муштерии, гледај празниот простор внатре да го искористиш максимално, да има што повеќе место за седење.
5. Гледај внатре освен храна да се продаваат сокови и воведи внатре апаратура за кафе, капучино.
6. Направи им на твојте работници едноставни униформи, да изгледа како професионална сендвичара.
7. Брза услуга, ЗАДОЛЖИТЕЛНО! Замисли ти кога толпа деца од две училишта ќе дојдат во твојата сендвичара, а услугата да се влечка.
8. Удри на квалитет, не штеди, остави им впечаток утре пак да ти дојдат, гледај тостот да не е тврд (нека ставаат маргарин кога го печат) кечап да не е вода, салама да не е отров.
9. Цените не ги трупај, распрашај се како одат што стави ги исти, направи поголем избор на цени, да има тостови со повисоки и пониски цени.
10. Гледај хигиена да има, се да е чисто ни трошка прашинка не дозволувај да го допре твојот објект.

Тоа е од мене, па натаму види што ќе правиш.
 
па не, обезбедувањето е уствари мафијата на чело со еден наш познат..... ај да не зборувам јас да не ме лапне мракот :)
 
spremi si pari za radio-difuzna taksa oti ovie i na toster ke ti naplata televizija :)))
 
1. Гледај да ти е близо сендвичарата до училиште (мада спомна дека си близу две училишта) ако сакаш да ти иде бизнисот.
2. Смисли некое спесифично име или просто, пример „Двојка“ или „Мејк McD...) или нешто слично мада тоа не е нешто најбитно.
3. Гледај внатре да створиш некој амбиент, ѕидовите исфарбај ги да си одговараат со масите.
4. Ако си близу до школо каде што ќе има претежно повеќе муштерии, гледај празниот простор внатре да го искористиш максимално, да има што повеќе место за седење.
5. Гледај внатре освен храна да се продаваат сокови и воведи внатре апаратура за кафе, капучино.
6. Направи им на твојте работници едноставни униформи, да изгледа како професионална сендвичара.
7. Брза услуга, ЗАДОЛЖИТЕЛНО! Замисли ти кога толпа деца од две училишта ќе дојдат во твојата сендвичара, а услугата да се влечка.
8. Удри на квалитет, не штеди, остави им впечаток утре пак да ти дојдат, гледај тостот да не е тврд (нека ставаат маргарин кога го печат) кечап да не е вода, салама да не е отров.
9. Цените не ги трупај, распрашај се како одат што стави ги исти, направи поголем избор на цени, да има тостови со повисоки и пониски цени.
10. Гледај хигиена да има, се да е чисто ни трошка прашинка не дозволувај да го допре твојот објект.

Тоа е од мене, па натаму види што ќе правиш.

Одлично и јас би додал некои работи...Освен сокчиња обавезно да има белисимо, мастики посебно да продаваат (5 денари една), сириус и чокобисквит обавезно.Ако е веќе поголемка сендвичара и да има простор и за седење внатре нека направат зид со графити или потписи да си остават, во птт во една сендвчара имаше такана отворањето и ептен добра идеја им беше....Убаво е да има кафемат некој..чаеви нека варат 10 чај од хибискус се наполниа пари у птт...и кока кола нудат 10 денара чаша лооол со чајот и сокот се наполниа кеш а ми се чини и дека повеќе се трошат чоколатцата него ли сендвичите.Ако нема кафемат нека варат кафе подобро е.Тостовите гледам некој пред мене веќе пишал со РЕНДАН КАШКАВАЛ и да има 3-4 врсти.Мал, среден, голем на пример..и биди фраер сечи им ги на пола на пример пола голем тост некои бараат зашто обично 2 мали со цените се 10 денари повеќе од голем тост така да некои фраери-обично женски уствари бараат голем тост ама на пола за двете да јадат и сечи гајле ти е нема сите да бараат така, услужи ги тие неколку.Системче некое ако можеш најди и пуштај музика по нивна желба нека се радуваат.
 
Каде се наоѓа сендвичарата? Бараш ли искусен партнер со 2 години работно искуство?
 
Името глеј да е за памтење.... И сума сумарум, на крајот „сендвичите“ ја прават голема сендвичарата... Поентата ми е дека ја за стек од Лесковачка (во Аеродром) си чекам редовно по 8 минути и ич не ми чуе... И мала замерка, мислам дека правописно литературно точно е, СЕНДВИЧАРНИЦА (како угостителница, месарница итн)... Не дека ти глумам мудрец, ама може да јадеш глоба од 700 евра.. И спреми се добро пред официјално да отвориш, затоа што инспекција и за најмали работи може да те казни... (памтам Ла Кафе јадеа казна 600 евра затоа што немаа ствавено ознака до Кока Кола производите дека се од 0.2 литри, на менито ова ).. Поздрав, се најдобро и многу успех
 
И обавезно да имаш онакво за вода , у попе 90% заради водата идат па после заради мајонезот :) И 3ца многу луѓе ти се , само ке си сметаат еден на друг 2ца таман ти се.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom