Колку програмери не има на форумов?

Можеби вие сте учеле по друга програма. Ние учевме во втора Паскал, во трета ни ја неам појма што учевме бидејќи професорот ништо не ни предаваше (Симче :) ), и сеа во четврта Делфи.

HTML, CSS, C++, C#, Java.
Онолку колку што не учат на факултет.

Зборувате за програмирањето како да има врска колку јазици знаеш :)
Ако беше така сите ќе беа програмери. Научи синтакса и цепи :)

Baram mentor po java programiranje, se spremam za ispit ima li kandidati? ke si platam kolku treba za 5-6 casa da mi objasni nekoi raboti samo... pisete u sanduce!

Дали некој знае да направи Top Frame за секој излезен линк од мојот сајт и колку ќе чини тоа?

Опис:
На Фрејмот да има лево лого, на средина насловот од отворената страна и десно опција Share плус X затвори го прозорецот.
Во кодот на фрејмот да има автоматски да зема слика од отворената страна и опис или description од отворената страна што ќе овозможи при споделување на facebook да се појави со наслов, опис и слика?

THX

Апсолвент сум на техничкиот факултет од Битола дисперзирани студии Велес.
Имам работено во .НЕТ АСП.НЕТ Јава и некои помали проекти во Силверлајт.
Моментално сум вработен во Мак-систем.

Солидно занам Pascal. C почнав да го учам пред скоро време. Ги знам само неговите основи па потоа ке се префрлам на c++ и сакам таму најмногу да се задржам.
Ако иамм време би сакал и во Јава да се пробам , но неверувам

HTML, XML, CSS, JavaScript, PHP, SQL, C, C++, и троа C#

Еве и јас се придодавам на листата програмери, чест ми е да бидам во оваа елита. :pos:
C/C++, Java, PHP, MySQL, HTML, CSS, JavaScript, jQuery, ASP.NET, Python, Visual C++, C# итн. итн. мислам дека све што е поглавно опфатив. Уште ги немам материјализирано знаењата по сите овие програмски јазици, студент сум, за година дена и нешто ќе добијам потврда т.е. диплома за знаењето и одам во материјален поход around the globe. :):):)

Јас сум програмер.

Веб развој:
ASP.NET (C#.NET и скромно Visual Basic.NET), JavaScript, jQuery, CSS, XML, PHP

Windows десктоп апликации:
C#.NET и скромно Visual Basic.NET; На времето работев и Delphi и C++ Builder

Бази
MySql, Microsoft SQL Server

Програмерчиња,постои ли начин за решавање на задачава?
Да се напише програма која ќе ги отпечати сите четирицифрени броеви за кои важи следното
равенство:
2 3 4 abcd = a2 b2 c2 d2
Пример: 1306=1+32+03+64
На крај програмата треба да прикаже кплку четирицифрени брпеви гп задоволуваат
равенството. Во програмата дпзволена е употреба само на for структури како механизми за
повтпрување на наредби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom