Тема за сите :)

• Креатор на темата Креатор на темата Daria
  • Време на започнување Време на започнување
Јас би го избрал третото, подобро е да си сам. Родителите колку толку секогаш имаат и ќе имаат да даваат по некој денар. :)

најубаво е да си сам. кога веќе си се одлучил на брак и кога доаѓа прашање за стан/куќа мислам дека е најубаво одвоено и од едните и од другите родители. сепак треба да се има некоја приватност така? ем мирна глава ем нема никој да ти се меша ем нема да има забелешли кавги и слично.

А зошто да не заеднички живот со родителите ? Баш подобро така, нормално ако имаш услови за тоа да речеме пример два спрата на куќата. Барем ќе имаш зготвено јадење од страна на мајката ако работи и мажот и жената .. и за чување на децата нема да има никаков проблем. А ова сметки и слични работи, секој посебно нормално!

Инаку ако нема услови да биде пример еден спрат нема шанси, подобро у бункер ќе живеам .. :))

А зошто да не заеднички живот со родителите ? Баш подобро така, нормално ако имаш услови за тоа да речеме пример два спрата на куќата. Барем ќе имаш зготвено јадење од страна на мајката ако работи и мажот и жената .. и за чување на децата нема да има никаков проблем. А ова сметки и слични работи, секој посебно нормално!

Инаку ако нема услови да биде пример еден спрат нема шанси, подобро у бункер ќе живеам .. :))

А мислиш дека посебен спрат значи нешто? Ич не е така златен, а тоа го знам од многу примери. Повеќе генерации на едно место не смее да има. Треба да е казниво со закон, за доброто на луѓето!:)
Иначе јас секако живеам без моите веќе долго време, па така планирам да остане секогаш. Не можам да се замислам веќе ни со нив, а не па со некои туѓи луѓе кои ќе гледаат на саат кога ќе станам или излезам, ќе ме ранат или помагаат. Тоа дефинитивно не е за мене. Ако се има разбирање, една фамилија може да функционира и со посебни живеалишта.

се е добро тоа што ке ти готват и ке биде се на готово ... само како што вика и дивајн неможе нашите мозоци со некој од 1 век уназад ... секогаш ке има жар помегу свекрва и снаа и слично .

се е добро тоа што ке ти готват и ке биде се на готово ... само како што вика и дивајн неможе нашите мозоци со некој од 1 век уназад ... секогаш ке има жар помегу свекрва и снаа и слично .

Е добро плаќај сметки сам.Некои неможат тоа да си го дозволат па трпат старци дома.Не од кејф сигурно

Дефинитивно за самостоен живот, кој како сака нека вика но што е подобро, подобро е. Дали ќе има помош од родителите или не, тоа воопшто не ми е важно, треба човек да се осамостои. Родител како родител секогаш ќе гледа на детето да му помогне, да му пружи некој денар плус, секако доколку се може. Вака кога младите се одделени од постарите мислам дека ќе има поголемо почитување за разлика од тоа кога сите на куп ќе бидат. Сега секој си знае за себе како е подобро и колку тоа условите го дозволуваат.

Се зависи од парите со кои располагаш , доколку не можеш да си дозволиш да купиш сам стан или куќа нормално дека ќе живееш и со твоите , и обратно... инаку доколку имам можности сепак би живеел одвоено од своите родители , така сите ќе си бидат на раат мирни ...

Јас лично сакам во свој стан да си живеам со женичката али блиску да живеат и моите (во соседната населба), па за нешто ако ми притребаат или јас им притребам да бидам доволно блиску да им помогнам/ да ми помогнат исто толку далеку за да не ми се мешаат во бракот :)

Сами најубаво, се што ќе заработиш е твое и со твој труд и знаеш за што се мачиш, и да бар ќе можеш гол да се прошеташ низ стан и да станеш коа сакаш и да гледаш тв или да си на нет до коа сакаш без некој у пењуар да те контролира и да ти збори дека многу струја арчиш што седиш до касно...
Мислам односно од лично искуство многу повеќе има придобивки од самосталниот живот него од зедница, како и да е кај нив важат други морални догми, кај нас сосема трети, кога ќе се судрат, зборовите се оние кои највеќе ке болат.

Не знам колку ова има врска со станбен простор но има врска со волумен во секој случај но ова е тема за сите па ќе напишам тука.
Имам другар/комшија што пораснавме заедно со енормно голем пенис (отприлика му е некаде 19-20 см со дебелина на посебна од Гаврилович, и да само за девојките на форумов да кажам дека нема да ви дадам број на телефон, МСН или Фејсбук од другаров колку и да ме молите на ПП ), за душебрижниците од каде му ја знам големината да кажам ние кога растевме заедно дркавме на порничи групно во станови зошто тогаш родителите ни одеа на работа од 7 до 3 како секој нормален свет(пуштен германски порнич, тетка со трајна ладна и со забрадена плавокоса минџа версус мускулест бркат 50 годишник со џигарица кај што ја работи и се слуша во позадина Ја, Ја бите, Руф ан, Ох Чмар Најн).
Да не замарам со непотребни детали само ќе кажам дека комшијава кога потпорасна за разлика од мене кој едвај најдував нешто тој правеше парче, промускуитетен симпатичен тип кој прв имаше Рок Велиспед во зградите.
Го видов годинава во Март по цели 12 години и додека разговаравме надвор, случајно ни помина погледот по некој Бритни Спирс задници го запрашав со колку различни жени досега има секс, одговорот му беше од 90-110 (цифра што јас можам само да ја сонувам), но поентата ми беше друга, кога го запрашав колку од нив се пожалиле на големината на неговиот пенис одговорот беше поразувачки за мене, само три од нив, за сите останати бил таман некој дури би можеле да си дозволат и некој сантим повеќе.

Каква поразувачка вест за сите нормални мажи, ова нека биде како некој топик за лечење фрустрации

Муабетов ме потсети на колешка на тетка ми кога се омажила пред многу години, и живеела со мажот одвоена од свекрвата и свекорот. И на некои од тие семејни збирања уште тазе венчани, свекрвата ја прашува снаата-Митро му правиш ли на Митре мој пржени компири, он многу сакаше пржени компири. А снаава озбилна-Митре твој сакал пржени компири. Сега сака пи*ка.

И не сум офтопик.

3-тото го заокружувам. Што е мали деца сме неможеме да се снајдеме па ќе чекаме на нив да ни платат сметки?

3-тото го заокружувам. Што е мали деца сме неможеме да се снајдеме па ќе чекаме на нив да ни платат сметки?

Не бе пријателе. Нема да можете да си ја платите киријата. Сметките се ситна боранија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom