Тема за сите :)

• Креатор на темата Креатор на темата Daria
  • Време на започнување Време на започнување
Сметам дека треба да се имаат испробано и двете опции за да може да се даде соодветно мислење.Кој не пробал - не знае:))) Се си има свое-и убаво,но и она другото.
Лично мое мислење-најдобро сам.Затоа што само така ќе ја осетиш вистинската вредност на институцијата семејство!!!Иако ненаспан и претежно уморен,жалејќи се дека немаш време за себе-сепак си неизмерно среќен и задоволен затоа што знаеш дека си успеал да се избориш и опстануваш САМ!!!

П.с.Родителите би требало да се грижат за децата до 18 години,а потоа децата за нивните деца:)))

На оваа тема би сакала да разговараме сите без разлика на полот. Да речеме стапувате во брак и треба да одлучите за станбено прашање.

1. Дали би се одлучиле да живеете заедно со родителите ( на мажот).
2. Дали би се одлучиле да живеете со нив ако ви плаќаат сметки и ви обезбедуваат храна.
3. Или пак сепак би се одлучиле на самостоен живот и поголема приватност, а истите трошоци ги поднесувате сами?

[/LIST]

несакам ни пари ни стари!

Ако имам добра плата и јас и жена ми, добра во смисол да можам да си ги плаќем сметките и да имам свој стан зашто не најдобро е сами да си живееме, а пошто немам добра плата бидејќи живејам у Македонијаи зимам просечна плата за работа по 10 саата на ден мора да живејам со Родителите...Плаќат сметки не плаќам кирија ми праат ручек, по нешто за малиот ќе купат и добро е сега за сега за понатака ќе му ја мислиме

Ако не прат проблеми старците и ако плаќаат се чуваат деца, паа не гледам зш да не живеам со нив :)

сам си е сам! нејќам да ми се шуњаат неговите колку и добри и фини биле... не се мажам ја за нив, се мажам за дечкото, така да нема потреба да бидам со нив

сам си е сам! нејќам да ми се шуњаат неговите колку и добри и фини биле... не се мажам ја за нив, се мажам за дечкото, така да нема потреба да бидам со нив
Кај некои мама и тато у пакет идат кога ќе се мажиш за него. хахаха:D

Кај некои мама и тато у пакет идат кога ќе се мажиш за него. хахаха:D

ја со мојве не можам на крај да излезам, па уште и неговите.... :rolleyes: НЕ ФАЛА!

Напротив, благовремено предупредување беше тоа.:ROFLMAO:

Живеењето со неговите кога тие ги поднесуваат трошоците ми делува премногу паразитски... Зарем толку би биле неспособни ние самите да си обезбедиме финансиски средства?!

Живеење во иста куќа, но на посебен спрат, при што секој си води сметка за своето ми делува како најубава опција. Кај мене не е присутна одбивноста кон свекор и свекрва, така да не би ми сметало да живееме во иста куќа, ама на посебни спратови :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom