Последен воз ...

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Има доста луѓе кои сакаат да си го проживеат животот убаво пред да се врзат со партнерот во посериозна врска т.е. брак. Треба ли секој да постапува така или е подобро со време да се направи тој чекор за да не се чека и брка тој "последен воз"?
А има ли воопшто според вас некоја старосна граница која е критична за вдомување (кратко кажано)?
И друго ... дали од страв да не ве стигне токму тој момент би избрале или би го задржале партнерот со кој сте моментално, иако не сте сигурни дека е тој правиот и дека го сакате?

Малку посериозна тема која верувам за повеќето може да е и смешна, но и покрај тоа ја отворив бидејќи мене лично ми е интересна и мислам дека ќе наиде на многу различни ставови.:kajg:

Мислам дека нема некое правило Дивне.
Жени се „подаваат” на 17 и на 77 години. Да имаше некои правило или мерило ќе беше премногу лесно и премногу досадно. Тоа треба да го знаеш.
Темава мислам дека е повеќе за БРАК И СЕМЕЈСТВО, отколку за ЉУБОВ И СЕКС.
divine напиша:
И друго ... дали од страв да не ве стигне токму тој момент би избрале или би го задржале партнерот со кој сте моментално, иако не сте сигурни дека е тој правиот и дека го сакате?
Ако некој размислува вака, никогаш нема да биде спокоен и среќен во животот. Капиш? :wink:

Малку оф топик ... мислев за во Брак и семејство да ја отворам, ама сепак овде повеќе ми фати око.
И друго ... абе зошто ми објаснуваш мене како да прашувам дека ми е нејасно? Тема како секоја друга која како што кажав мислам ќе има интерес и различни ставови ... не дека барам совет за мене лично :) :) :)

Нема некои одредени граници,јас лично со мојот партнер сум од 17 год. стапивме во брак и си ја прошетавме пола европа и на 24год родив дете.И да би била пак со истиот партнер кога пак би бирала затоа што сме поминале многу тешки и многу пријатни моменти. А границата за деца е некаде околу 40тата год. (кај жената) па така да ако не и се брза да створи фамилија може и да причека.

VPSH ahahahha vie ne ste normalni , zimi majce:))
Nikogas vo zivotot ne bi se zadovolila so nesto so ne e 100% po moj vkus , pa makar i 5o god da sum.
Jas sakam sovreshenost po moj standardi i nisto priblizno ili slicno na to, pa site vozovi na cel svet neka pominat !!!

Во животот нема возови кои се први и последни. Постои само еден воз и на тој воз ке се качиш, а ке дојде порано или подоцна.

Има критична старосна граница која сите би требало да ја избегнуваат....ДОЛНА старосна граница која според мене би требало да биде од 20 па нагоре. Е тоа нагоре навистина е неограничено. Секоја возраст е идеална само и само ако си сигурен дека тоа е она што си го барал во својот живот, нешто што те надополнува како твоја втора половина, нешто што ти недостигало а не си бил свесен се додека не си го нашол, дека тоа е она вистинското.
Ако има страв дека некој го поминал моментот за вдомување и несигурност дека тоа е личноста со која сакаш да го поминеш животот...нема потреба од брзање, секогаш ќе дојде некој следен воз за кој ќе бидеш потполно сигурен дека е тој е оној на кој треба да се качиш.

25-30-35 години..три важни, преломни моменти..
некаде меѓу би рекол дека е последниот воз:)

Не верувам во последни возови и такви ствари. Ако си со некој кој го сакаш и знаеш дека е вистинскиот, која е поентата да чекаш или да пробуваш други нешта се додека не се увериш дека она што го имаш вреди. Тоа е само израз на несигурност.

Хмм...чудни суштества сте вие жените...ок,знам дека секоја девојка уште додека е мало девојче сонува за мажачка,голема свадба и деца,но зарем е тоа најбитно во животот па ако не и се случи тоа до некои триесетина години да мора да го земи и најпоследниот за да конечно и се оствари сонот за брак и деца?Според мене,ако ти е пишано да се омажиш,имаш деца итн.,ќе го имаш сето тоа,но ако веќе си преминала 30+ а не ти се случило тоа,најглупо нешто што може да направи некоја девојка е да се омажи со било кого само за не остани сама....
П.С.Дивне,ова не се однесува лично на тебе туку зборував општо за жените

statisticki podatoci so koi se potvrduva deka rizikot za dobivanje na abnormalni deca (genetski greshki) e pogolem nad 27-30 godina.Edna dobra posledica koja treba da se zeme vo predvid.

Moeto mislenje vo vrska vso ovaa tema e toa sto smetam deka na sekoj ednas mora da mu dojde posledniot voz ili vistinskata licnost. Najverijatno toa elicnosta koja ja saka , ima doverba, medusebno se razbiraat i toa e toa najverojatno nema odredena vozdrast kako sto nema ni ljubovta no bitrebalo da se polnoletni zosto togas se odgovorni za sebe.

Crystal Spider напиша:
Не верувам во последни возови и такви ствари. Ако си со некој кој го сакаш и знаеш дека е вистинскиот, која е поентата да чекаш или да пробуваш други нешта се додека не се увериш дека она што го имаш вреди. Тоа е само израз на несигурност.

Не си ја разбрал темата или па јас не те разбирам тебе воопшто? Дечко, не е поентата ако имаш некој кого го сакаш да чекаш друг. Поентата е дали ако сте сами би прифатиле да се врзете со некого кој ве сака со помисла дека тој ви е последен воз и немате време да ја чекате вашата љубов која што може и да не дојде. А исто и ако сте со партнер кој баш не ви е по ќеиф да си кажете "па во ред, стар/а сум што ќе чекам некој друг, љубовта ја има само по филмовите, ќе си се земам јас со овој додека не се премислил па да си го пропуштам последниот воз". Капиш?
Птоломеј, се сложувам со тебе и секако не го сваќам постот лично за да потенцираш дека не ми се обраќаш мене:icon_lol:

Ако се земе во предвид биолошкиот часовник и би сакале да оформите семејство (проширено) до 30 год.
Исто така што постар родител, толку помало разбирање со детето. Не викам сите дека треба да се оженат/омажат на 18 год, ама онака во некоја граница од 24-5 до 27-8. Јас лично на 24 се оженив.
И никогаш не сум го разбирал до крај тоа НЕКОЈ САКА ДА ПРОБА СЕ...не знам стварно не ми е јасно тоа размислување.

Ова е добро прашање на кое треба сериозно да се размисли,а не да се помине низ него како низ шала.„Последниот воз” има големо значење и зато треба да му се придаде во важност.Љубовта е комлексен момент која некому дава се што му е потребно ,но има и такви кои и не се баш комплетно задоволни,имено бараат „нешто повеќе”.Ова барање е нож со две оштрици така да многу лесно може да се дојде до оној момент „дај што имаш да дадеш” и човек се препушта на сопствената одлука која покасно ја нарекува судбина.Така да држи муабетот дека се случува и тоа фаќање за сламка која и не ветува баш онолку колку личноста барала,сакала и очекувала да има!
Годините на тој прелом кога жената ја фаќа „паника” е во моментот кога и заигрува мајчинскиот инстинкт и тогаш таа вели сега му е мајката,а ако не биде сега утре ќе биде касно.Во паника можно е и брак па понатаму со среќа ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom