Рапот и 2pac

• Креатор на темата Креатор на темата Snoop Dogg
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
The_Grim напиша:
Toa trebase da go kazete pred nekoe vreme...a ne odma da pocnuvate so licni navredi....ne go trpam toa....
Е кажи со шо те навредив тебе

Се додека не се прифати музичката вредност и на двата правци, одвреме-навреме ќе се појавува по некоја незауздана будала шо ќе ти се дере на уво АЛОООО МАНИЈАЧИШТЕ ЕДНО МЕТАЛСКО ВЕЗА НЕМАШ ОД МУЗИКААА......therefore, fuck your prejustice.

И рапот и металот си имаат своја убавина , али се сосема различни
Металот припаѓа на група музички насоки каде големо значење му се придава на инструментот , а во рапот на текстот-рециталот.
Сепак како заедника точка (знам дека сега ќе мрчите сите) на двете насоки е воглавно искажување револт на еден или на друг начин, значи и двете насоки се некако бунтовнички.
Ако негде сум згрешил поправете ме.
П.С. Денес повеќе се слуша хипхоп кој ми делува како комерцијализирана варијанта на рапот, и да се разбереме не пишував погоре за хипхоп туку за оној правилен рап.

Acid напиша:
Добро бе пациенти, како може да го поганите рапот?
Не ви се допаѓа тој стил на музика, го разбирам тоа (металчуги сте), ама зошто толкаво мрчење?

За нормалниот слушател, како мене, кој не е забеган само по еден стил на музика (како вас), рапот е 100 пати поприфатлив и полесен за слушање од вашите „дрндања на гитара”. Така испаѓа.

И Месаја, уште еднаш ако видам реплика која се состои само од „:pos:” ќе се ладиш неколку дена. Ако ти се дискутира - дискутирај. Немора да ги уништуваш темите.

Значи, Rap и R'N'B ги ставам веднаш после Dance и Pop музиката. После нив идат Techno, па гитарската, па класичната, па српско.
?????????????? Cekaj be bate nemoj pogrsno da svatis ali od koga nekoj moze da se racuna za normalen iliindiferenten slusatel samo zatoa sto ne si privrzan za nekoj konkreten stil. metacista pankerista kako ne pop pa srpsko samo go izruga metalot i nisto vise . ne me teraj da ti kazam koja muzika e pokvalitetna i ne zboram samo za gitarsak,,,, prvo informiraj se pa zbori

Bacillus gagous напиша:
И рапот и металот си имаат своја убавина , али се сосема различни
Металот припаѓа на група музички насоки каде големо значење му се придава на инструментот , а во рапот на текстот-рециталот.
Сепак како заедника точка (знам дека сега ќе мрчите сите) на двете насоки е воглавно искажување револт на еден или на друг начин, значи и двете насоки се некако бунтовнички.
Ако негде сум згрешил поправете ме.
П.С. Денес повеќе се слуша хипхоп кој ми делува како комерцијализирана варијанта на рапот, и да се разбереме не пишував погоре за хипхоп туку за оној правилен рап.

So znam....ja bas ne go praktukuvam TOJ del na muzikata...nekogas mozebi...ama ne sekogas....ja ne pravam metal i ne slusam metal zatoa sto sakam da ja izrazam svojata buntovnicka priroda....tuku zatoa sto sakam i od se srce go pravam toa sto go pravam...

burn84 напиша:
?????????????? Cekaj be bate nemoj pogrsno da svatis ali od koga nekoj moze da se racuna za normalen iliindiferenten slusatel samo zatoa sto ne si privrzan za nekoj konkreten stil. metacista pankerista kako ne pop pa srpsko samo go izruga metalot i nisto vise . ne me teraj da ti kazam koja muzika e pokvalitetna i ne zboram samo za gitarsak,,,, prvo informiraj se pa zbori
Moже да е „квалитетна“ до максимум, за неа да е вложен повеќе труд од било која друга, ама ако не ми ја фати уво - едноставно не ја слушам (што не значи дека не ја почитувам). Тоа е мој вкус, а за вкусови не се дискутира.

Поентата беше тоа што некои го негираат рапот (исто како што некои го негираат металот или техното), а тоа не е во ред. Па чекајте малку бе луѓе... Може е тешко рапер да свири на гитара, ама исто толку тешко е и гитарист да рапува. Работата е да се почитуваат сите стилови, а не да се погани се што се разликува од „вашиот“ или „нашиот“ стил на музика.

Јас реков, не сум до толку приврзан кон ниеден вид на музика. Ама факт е дека највеќе слушам Dance и Pop, па после се останато.

ejsid...a toa sto go velese vo prethodniot post ne e nepocituvanje na muzikata??? toa "drndanjeto na gitara"...ispaga deka i ti ne gi pocituvas stilovite na muzika.....kazi mi ako gresam....

Acid напиша:
Moже да е „квалитетна“ до максимум, за неа да е вложен повеќе труд од било која друга, ама ако не ми ја фати уво - едноставно не ја слушам (што не значи дека не ја почитувам). Тоа е мој вкус, а за вкусови не се дискутира.

Поентата беше тоа што некои го негираат рапот (исто како што некои го негираат металот или техното), а тоа не е во ред. Па чекајте малку бе луѓе... Може е тешко рапер да свири на гитара, ама исто толку тешко е и гитарист да рапува. Работата е да се почитуваат сите стилови, а не да се погани се што се разликува од „вашиот“ или „нашиот“ стил на музика.

Јас реков, не сум до толку приврзан кон ниеден вид на музика. Ама факт е дека највеќе слушам Dance и Pop, па после се останато.
Iskreno kazano ne mozes da mi dokazes ama bas nikako deka postoi covek na planetava sto ne moze da stane "RAPER" zatoa sto i ne ti treba nekoj poseben talent ustvari ne ti treba uopste talent bas moe mislenje e deka treba da si antitalenat ako uopste pocnes da se zanimavas so toa.Sea jabiga ima ludje gluvonemi retardirani ...itn. sto ne mozat ni da zborat ama veruvaj rapot e edinstveno zboruvanje nema nikakvo opstestveno muzikalno filozofsko znacenje.Samo drvat kako e tesko u geto..... da be nedosle u nekoe makedonsko maalo pa da vidat so e carski kotek i se zalat za toa sto go imaat amerika se im dava i pak se nezahvalni.Ili pak ALL MY BITCHES ALL MY DOGZ(e da slonovi ne kucinja) MY BLING BLING ili se pravat mafijasi ili makroa ili bogatasi ili bog znae sto no edno e sigurni deka se luzeri,Nemoj da izigravas nesto sto ne si.Jadete burek i za metal i za sve drugo ama barem oni ne se praat nesto sto nese......O da i uste edna rabota nabroj edna RAP pesna sto sto se racuna za legendarana so tekstot kao na pr Smells like teen spirit light my fire, child in time nothing else matters ....inaku ova samo gi nabrojuvam popoznatite za da gi znaete inaku gi ima milioni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

The_Grim напиша:
ejsid...a toa sto go velese vo prethodniot post ne e nepocituvanje na muzikata??? toa "drndanjeto na gitara"...ispaga deka i ti ne gi pocituvas stilovite na muzika.....kazi mi ako gresam....
Хехе, па намерно кажав така заради постот напишан пред мојот, ако прочиташ добро ќе ја сфатиш поентата.

Сакав да уочите дека не е во ред, а тоа беше единствениот начин, инаку не би разбрале.

Acid напиша:
Хехе, па намерно кажав така заради постот напишан пред мојот, ако прочиташ добро ќе ја сфатиш поентата.

Сакав да уочите дека не е во ред, а тоа беше единствениот начин, инаку не би разбрале.
Peer ja razbiram sve sto treba fala bogu.....samo se iznakurciv koga pocnaa "kolegite" raperi da mi mavaat licni navredi...e pa izvini sea so ne se soglsasuvam so muzikata.....ako toa e vecnata filozofija na rapot...da se izdiga svoeto ego i da se omalovazuvaat drugite...ke recam samo.....GET A LIFE MUTHAFUCKERS.....jas uste odamna rekov deka ja postuem taa muzika kako i site drugi....a i ti mozes da go potvrdis toa ako vide na rodendenot na kajgana....koj gi znaese site srpski pesni.?? koj non-stop igrase na niv???......:))))) a za site drugi sto stvarno fakjaat nekoja poenta u muzika...respect bros.....isto taka i razbiram kako sto rekov deka i forumot e otvoren za zabav i druzenje a ne za pukanje licni navredi....i mnogu me kurci toa....

btw.....fala za crvenkoto.....prvo, i odma od tebe...:))))))....u redu e...:))))

burn84 напиша:
Iskreno kazano ne mozes da mi dokazes ama bas nikako deka postoi covek na planetava sto ne moze da stane "RAPER" zatoa sto i ne ti treba nekoj poseben talent ustvari ne ti treba uopste talent bas moe mislenje e deka treba da si antitalenat ako uopste pocnes da se zanimavas so toa.Sea jabiga ima ludje gluvonemi retardirani ...itn. sto ne mozat ni da zborat
Секој може да рапува исто колку што може и секој да свири на гитара.
Затоа постојат добри и лоши рапери, како што постојат добри и лоши гитаристи.

burn84 напиша:
ama veruvaj rapot e edinstveno zboruvanje nema nikakvo opstestveno muzikalno filozofsko znacenje.
Samo drvat kako e tesko u geto.....
Какво философско значење жити мајка? Мене ме боли за што дрват во песните мислиш? Ако некоја ми е милозвучна - ќе ја слушам!
Зарем во поп или рок песните сите текстови се пишувани од генијалци?

Пак ќе повторам, ако ми ја фати уво ќе ја слушам без разлика на текстот.

burn84 напиша:
јadete burek i za metal i za sve drugo ama barem oni ne se praat nesto sto nese......
За музика зборевме или за изведувачите? Како тоа „се прават нешто што не се”? Не те сфаќам...
Демек, се прават манги, а не се? Искрено, мене ме здоболе кој е и што е ако му е добра музиката, читај што кажав погоре.
burn84 напиша:
O da i uste edna rabota nabroj edna RAP pesna sto sto se racuna za legendarana so tekstot kao na pr Smells like teen spirit light my fire, child in time nothing else matters ....inaku ova samo gi nabrojuvam popoznatite za da gi znaete inaku gi ima milioni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Мене тие текстови не ми значат ништо и не ги сметам за „легендарни” затоа што не сум „верен слушател” на само еден тип на музика. Не знам ни кои се легендарните текстови во рапот, но верувам дека постојат само ти не ги знаеш, исто како мене - зошто и двајцата не сме страстни слушатели на тој тип на музика.

И да, немора да ставаш по 17 извичници на крајот на реченицата, си ја арчиш тастатурата само.
И со, и без нив ќе те прочитам добро.

The_Grim напиша:
So znam....ja bas ne go praktukuvam TOJ del na muzikata...nekogas mozebi...ama ne sekogas....ja ne pravam metal i ne slusam metal zatoa sto sakam da ja izrazam svojata buntovnicka priroda....tuku zatoa sto sakam i od se srce go pravam toa sto go pravam...

Грим тоа е точно , и токму затоа пишав и воглавно ,
иако си признавам малку го напумпав тоа за бунтот

Ja znam edna legendarna rap pesna....
Coolio-Gangstah's Paradise....zakon e pesnata....

Bacillus gagous напиша:
Грим тоа е точно , и токму затоа пишав и воглавно ,
иако си признавам малку го напумпав тоа за бунтот
I ja da si priznaam.....epten go napumpa toa za buntot....:))))))

Acid напиша:
Секој може да рапува исто колку што може и секој да свири на гитара.
Затоа постојат добри и лоши рапери, како што постојат добри и лоши гитаристи.

Какво философско значење жити мајка? Мене ме боли за што дрват во песните мислиш? Ако некоја ми е милозвучна - ќе ја слушам!
Зарем во поп или рок песните сите текстови се пишувани од генијалци?

Пак ќе повторам, ако ми ја фати уво ќе ја слушам без разлика на текстот.

За музика зборевме или за изведувачите? Како тоа „се прават нешто што не се”? Не те сфаќам...
Демек, се прават манги, а не се? Искрено, мене ме здоболе кој е и што е ако му е добра музиката, читај што кажав погоре.

Мене тие текстови не ми значат ништо и не ги сметам за „легендарни” затоа што не сум „верен слушател” на само еден тип на музика. Не знам ни кои се легендарните текстови во рапот, но верувам дека постојат само ти не ги знаеш, исто како мене - зошто и двајцата не сме страстни слушатели на тој тип на музика.

И да, немора да ставаш по 17 извичници на крајот на реченицата, си ја арчиш тастатурата само.
И со, и без нив ќе те прочитам добро.
Ok te svakam deka treba site stilovi da se pocituvaat totalno si u pravo.No aj iskreno kazi mine li postojat nekoi raboti sto te zivciraat a ednostavno na mozes da gi ignorirs zasto se all around kako na primer turbofolk (pink, planeta.itn) tuka se razbira spagja i rapot veruvaj go slusav pred nekoj si 7 godini onaka od cista dosada gi zemav cdata od komsijata i se sto ukapirav e deka niz tekot na edna pesna se vrti eden ritam a nekoj tipac u pozadini drvi nesto istiot efekt moze da se postigne ako na parlament pustit ritam nekoj si retardiran u pozadina i slusaj gi levicarite i desnicarite kako se raspravaat isto kako east side versus west side(tragedija vo dvizenje).Znaci sumiram opsto prifaten fakt ili argument kako sto sakas od lugeto sto imaat barem gram mozok i custvo za bilo kakov vid na umetnost e deka rapot zaedno so turbofolkot e ednostavo receno zaludno trosenje na mozocni kletki(prasaj bilo kogo ako go dmetas za pameten) a raperite i turbofolkerite se zaludno potroseni spermatozoidi. Zatoa sto ne zaborava muzikata e pred se umetnost a ne masina za pari zatoa deneska se poveke se komentira deka ima mnogu malku kvalitetna muzika opsto ne po stilovi.Zato ne go pocituvam nitu pak go priznavam rapot zatoa sto luge svatete edna rabota se raboti za umetnost i mora da ima nekoe znacenje. A ne samo vlecenje pari id tinejderite sirum svetot.!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom