Извоз од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Yo Blow
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 март 2008
Мислења
2.617
Поени од реакции
1.952
Сакам од Македонија да купам столчиња за седење и да ги извезам во Англија. Може ли едноставно да се купат и да побарам шпедиција за да ги среди документите и да ги однесе до Англија или треба некои плус документи?

Има фирми од Македонија со претставништва во Англија но ако одам преку тие претставништва чини многу поскапо од колку од овде да ги купам, бидејќи таму ги продаваат по англиски цени.

столчињата ми требаат за во мој приватен ресторан.

Ако може некој да ми одговори

мислам дека ќе мораш како стандарден увоз да го направиш со тоа што финансиите се како внес на имот во локалот-фирмата во англија... сепак, не сум толку сигурен, ке треба друг да ги потврди информацииве или да ме поправи

Вака ќе направиш.Фирмата од мкд од која сакаш да купиш столчиња ќе ти направи фактура и пропратна документација за извозна царина.Значи ти со тоа немаш ништо,они ќе си најдат шпедиција и ќе ја исцаринат робата.Ќе организираш превоз до Англија и таму увозно ќе ја исцариниш робата исто со шпедиција која ќе ја најдеш во Англија.Колку чини царината ќе си прашаш таму,нема да е многу (зависи од цената на робата).
Значи твојата фирма у Англија и Македонската една купопродажба,другото си бркаат шпедиции и транспортери.Ако ти треба помош и консултации за мкд/извоз и достава до Англија слободно прашај ме.За Англија ќе мораш сам да си прашаш,едноставна е процедурата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom