Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Види и мене ми беше пичкин дим, за еден бод ми избега 10ка, и тоа не со некое којзнае какво учење, онака, солидно. Дури и ми беше интересен предметот

Ама едноставно секој си има свој начин на учење и интересни/досадни предмети и секој ги гледа различно предметите.
Јас се чудев сега кога ми кажуваа дека маркетинг им бил потежок предмет од менаџмент o_O, ама тоа е, секој со своето, на некој му е полесно логички да учи, на друг на памет, така и со економика... :)
Druze ekonomika od skriptata imas uceno?

sociologija esejot zadolzitelen e ?
Da, ama ke se pisiva posle kolokviumot

Дали и за Меѓународен финансиски менаџмент е истиот принцип како Финансиски менаџмент дека само од колоквиуми можеш да извадиш 6ка а за повисока условите со списоци,проекти итн?

Некој ако го имал предметот меѓународна економија нека сподели како е по тежина првиов колоквиум?
Какви прашања најчесто поставува и дали се збунувачки? Совети како полесно да се научи и положи се добредојдени. :)

Kolegi aj nekoj dobar da mi kaze do kade e Smetkovodstveni kontrolni sistemi za prv kolok i dali ima nesto skrateno ??

Некој ако го имал предметот меѓународна економија нека сподели како е по тежина првиов колоквиум?
Какви прашања најчесто поставува и дали се збунувачки? Совети како полесно да се научи и положи се добредојдени. :)
Полесен е од втор колоквиум. Прв колоквиум нема некои збунки, конкретни работи поставува и обавезно разлики меѓу ГАТТ 47 и 94 (СТО). Теориите обавезно разлики меѓу нив. Примерот кај Дејвид Хјум го даде лани, сигурно пак ќе го има. Детално се треба да се уче, така да ако ти даде разлика помеѓу едно нешто и другото двете треба убаво да ги објасниш. Нема совет како да се уче, едноставно не учи напамет, и гледај да го сфатиш материјалот, така полесно ќе ти биде кога ќе одговараш. Не мора да биде со свои зборови, ама пожелно е да не е баш комплет исто како во книга, иако се положува и така. И најбитно не оставај празни прашања од една иста тема, нема да ти го прегледа и ќе го смета како недоволно научен предметот без една тема, значи барем едно да имаш од тема, а обично по 3-4 прашања поставува од една иста.

Јас сум Марко Тасевски од Скопје и се занимавам со цртање, повеќе цртежи на мојата страница
> > > > https://www.facebook.com/TasevskiART
12762_373637316145042_447222670533582971_n.jpg
Не ти е јасно дека со ова што спамираш луѓето ќе земат да ти ја пријавуваат страната на фб и ќе си направиш повеќе штета? :)

Kolku ima vreme pomegju krajot na vtorata kolokviumska sesija i pocetok na junska ispitna sesija?? Ima vreme 2 predmeta da se naucat vo toj period???

Дали и за Меѓународен финансиски менаџмент е истиот принцип како Финансиски менаџмент дека само од колоквиуми можеш да извадиш 6ка а за повисока условите со списоци,проекти итн?

Не. За МФМ не става проекти и сите тие други работи во оценка.

Osnovi na ekonomija i osnovi na ebiznis.
i kolku denovi ima?
Вторите колоквиуми ќе ти бидат во првата недела од мај месец, а испитната мислам дека почнува од јуни. Две недели ќе имаш фора. За овие предмети ти е таман.

Decki jas za Bankarstvo da prasam.. Gockov na predavanje si potencira raboti demek ke se padnele, stvarno dava toa sto kazuva na cas ili ke ne zafrkne? Nekoe iskustvo?

Kolku ima vreme pomegju krajot na vtorata kolokviumska sesija i pocetok na junska ispitna sesija?? Ima vreme 2 predmeta da se naucat vo toj period???

Јас мислам дека негде 15 мај завршуваат колоквиумите, памтам зашто секогаш тогаш нешто се погодуваше да полагам. А сесијата почнуваше негде 10 дена после тоа.

Decki jas za Bankarstvo da prasam.. Gockov na predavanje si potencira raboti demek ke se padnele, stvarno dava toa sto kazuva na cas ili ke ne zafrkne? Nekoe iskustvo?

Па штом кажува за нешто повеќе и објаснува, тогаш мисли дека ви треба, штом ви треба, ќе се потруди да го има на тест. Секако, нема само тоа да го даде, али сепак, тоа што го рекол, учете го.
Кај него е најдобро да си имаш една глобална слика на се, мене ме нервираше многу со некои ситници кои ги ископуваше, па мисли се пола саат дали е така или не.

decki kolku prasanja ima nakolokvium po EKONOMIKA NA PRETPRIJATIE i ,so kolku tocni odgovori :s?

Абе многу се притресувате за економика. Јас лани прв кол го паднав за 1 прашање ама положив со 8-ца у јуни. Нас ни даде 20 прашања у јуни а еден другар положи у јануар и нив му дал 15 прашања. На кол има 20 прашања и од 1 до 5 точни одговори. Иначе дајте tips за менаџмент на мал бизнис,искрено потежок ми стои од менаџмент...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom