Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Да не знае некој што е разликата помегу СТАТИСТИКА кај драган или славе и кај калина(за е-бизнис)...различни се колоквиумите или..некој викаат дека калина давала потешки колоквиуми а некој обратно.Има некој што знае? и дали ако си кај калина наместо кај неа може ли да се иде кај драган затоа што поубаво објаснува...дали има некоја разлика во предавањата? случајно калина да не кажува нешто плус...и уште нешто :) од која книга треба да се учи кај калина од статистиката од славе ристески , од нејзината(статистичка анализа) или од двете?.

За кај Калина, нема потреба да се оди на предавање бидејќи не кажува ништо вишок од она што го има во учебникот. Инаку треба да се учи од нејзиниот учебник главно, а она што го нема таму а го има на слајдовите, од на Славе учебникот. На предавања и вежби кај Славе немаш корист ако идеш бидејќи различни се задачите т.е принципот на решавање. За колоквиумите не знам дали се потешки или полесни, знам дека прашањата малку зае**ни ги дава, а задачите главно се исти како примерите од нејзината книга.

Знае некој дали учебникот по Логистика ќе ми треба оригиналот (дали ќе го користиме на предавања и полагања) или да купам фотокопиран?

Во која просторија требаше да се сликаат тие што сеуште не се, и во кој термин?

Колеги, дали е точно тоа дека по економика на претпријатија немало логички прашања на колоквиум и морало се механички да се учи и дали е доволна скриптата-скратениот материјал за учење?

коа сме на темава за прашањата... ај кажете по економика и статистика двата предмета се на колоквиум со обични прашања со заокружување или дополнување решавање....

Колеги, дали е точно тоа дека по економика на претпријатија немало логички прашања на колоквиум и морало се механички да се учи и дали е доволна скриптата-скратениот материјал за учење?
јас учев само од скрипта и положив.

Него мене ме интересира какви се прашањата МЧР? Нешто слично на економика или...

јас учев само од скрипта и положив.

Него мене ме интересира какви се прашањата МЧР? Нешто слично на економика или...

Lesni, ocigledni prasanja neso slicno ko ekonomika mene duri mn polesno mi bese, MCR imav 10, ekonomika 6ka mada razlicni vreminja bea 1va ne ucev ic, vo glavnom ne se plasi voopsto posto e lesen i interesen predmetot :)

Постари колеги ке ми каже некој нешто за финансиски пазари и институции? ВО каков облик се прашањата на колоквиум, дали се лесни/тешки, и дали има ефект да се оди на предавања, дава ли прашања кои што ги нема во книгата а ги кажува на предавања?:smir:

Помош .... од колегиве комбинации прашања ФИНАНСИСКИ ПАЗАРИ И ИНСТИТУЦИИ и ДЕЛОВНО ПЛАНИРАЊЕ??????

Финанасиски пазари и институции нема многу да ти користат прашањата, професорот никогаш не ги повторува прашањата.

колеги има ли резултати математика од дополнителната? фалаа

Беше некој на Англиски денес? Да ми каже како поминал и шо се дешавало.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom