Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој продава учебник по Методи на продажба 2013 издание?

kolegi FPI se fokusira na nekoj sitnici ili gi dava najznacajnite raboti ?

Ако некој продава таблица математика нека ми пише, ми треба за една другарка. Фала

Кој предмет од овие е полесен на испит?
  • Основи на менаџмент
  • Финансиски менаџмент
  • Маркетинг

• Основи на менаџмент
  • Финансиски менаџмент
  • Маркетинг
Маркетинг последнава августовска сесија, мамата ни ја еба, само 9 души положивме од 120 со спуштена граница од 50 на 40. :cautious: :вонзем:

Така да, ако се водиш според последниов испит, не би ти го препорачал маркетинг. :)

• Основи на менаџмент
  • Финансиски менаџмент
  • Маркетинг
Финансиски менаџмент. Другите никако на испит оставање.

Јас па се мислам маркетинг да го оставам, зашо веќе имам почнато да учам ФМ, одам на предавања (дека мн добро предава Сашо), ме има на список, планирам и проект да направам. А ако го остаам за испит нема да важат овие ствари, така? :unsure:

Ништо нема да ти важи на испит, на испит е добро тоа што ќе извадиш тоа и го имаш како оценка. Многу од моја генерација одеа директно на испит само да не се замараат со предавања и проекти. Маркетинг не дека е невозможен на испит, јас 7ца извадив на испитот, ама Снеже дава трик прашања, ако згрешиш шифрарник не ти дава нов, ако случајно не си уплатил таксена марка не може да ја носиш подоцна туку автоматски си паднат итн...

Marketing nikako ostavanje na ispit !!!!! Kako i site drugi predmeti kaj Snezana, mnogu e zeznata na ispit !

Ме предомисливте сега. Ај има време до колоквиумска, ќе видам што ќе направам.. тенкју за помошта. :giggle:

Некој нека сподели искуство со предметот Меѓународни организации и интеграции, на што треба да се обрне внимание при учењето, какви се есејските прашања што ги дава на колоквиум? И дали лани имаше прашања и од фуснотите?

Некој нека сподели искуство со предметот Меѓународни организации и интеграции, на што треба да се обрне внимание при учењето, какви се есејските прашања што ги дава на колоквиум? И дали лани имаше прашања и од фуснотите?
Есејски прашања немало досега, колку што сум инфомиран вие ќе бидите прва генерација, али можно е и да не даде само да ве плаше така, но кај Габер ништо не се знае оти на испит и економска статистика и мои дала отворени прашања во август последната сесија.

Лани јас го имав имаше само заокружување, и пишува со колку точни одговори е прашањето, верувам и вие ќе имате такви и евентуално плус отворени 2-3 повеќе не верувам да ви даде.

Години, организации, битни луѓе, обавезно се да се знае. + во колоквиум влегуваат и презентациите, најбитните работи од нив, не навлегува ептен.

Прв колоквиум беше доста лесен, втор малку позезнат, многу повеќе материјал имаше од презентации него од книгата.

Читни ги и фуснотите, има битни податоци и таму.

Заклучок: буквално се треба да се уче за предметов, али не е екстремно тежок. :D

Акo мoже некoј дa ми ги кaже сметките зa уплaтa зa пoтврдa зa редoвен студент и уверение зa пoлoжени испити???

Луѓе кога треба електронски да ги пријавуваме колоквиумите? Пред првиот колоквиум се пријавуваа, нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom