Зошто е наречен "Секта"?
Principno kaj mene se sto pravam svrzano so muzikata ima nekakva poraka, ideja, smisol i filozofija. Uste koga kje trgnes od mojot psevdonim MISTA 93 pa se do datite na koi e izdaden sekoj album i duri redniot broj vo katalogot na izdavackata kukja. Osobeno koga stanuva zbor za bojata na zvucite/semplite, naslovite na trakite, vibracijata koja trakata ( gledano od moite setiva) ja prenesuva, potoa redosledot na trakite ( ova osobeno mi e nogu vazno ) i do naslovite na albumite.
Ako go preslusas albumot HYPNOTIC BOOM BAP kje zabelezes deka od prva do 9ta traka se povekje dinamicni traki koi dvizat agresivna, fanki, chil i mracna energija. A koga kje preslusas od 9ta traka pa do krajot kje osetis melanholicna, depresivna i tazna vibracija. Toj album go podeliv na dva segmenta - BRIGHT segment od 1 do 9 i MOOD segment od 9 do krajot.
ADI pesnata e prekorot na mojata devojka bivsa, taa traka e vo nejna cest napravena i sekoja druga si ima smisol svrzan so tie meseci od mojot zivot koi gi preziveav nekako po emotivno. Kako i da e ....
Znaci ima filozofija vo se, bi ti opisal se zosto e taka no me mrzi.
Ete na primer pogledni go albumot TEMPLE OF SUPREMACY koga kje gi pregledas naslovite kje vides interesna prikazna. Vo isto vreme i toj album e podelen nekako na dve. Pocnuva so dinamicni mracni i teski bum bapovi za na krajot da zavrsi so meki, sentimentalni traki osobeno kako MEMORIES, ESOTERIC SCHIZM i ETERNAL LOVE.
Za da razberes kakva ideologija dvizam niz toj album mozes da procitas tuka.
Ako mozes da zabelezis sekoj od naslovite vo albumot mi e zvrzan so nekoja moja nerealna prikazna. Ova e fikcija ali mene mi se svigjase idejata koja mi protece kako fluid niz mozokot dodeka gi citav naslovite... toa e prosto eden vid na umetnost koja ja vnesuvam u muzikata, fakticki dvizam pak nekoja ideja i filozofija em vo zvukot em i vo naslovite duri i do omotite na albumite.

duri i slikata vo ovaa prikazna gore e zemena od edno interesno nesto svrzano so ezotericni spisi
E sega me pita za SEKTA albumot. Oti SEKTA ?
Sto e toa SEKTA ?
Sekta e eden vid na grupacii ili oddelni frakcii od opredeleno nesto, nezavisno dali e Religija, Politika ili Socijalna grupa.
Jas sebe si se smetam kako Audio / Zvukova sekta koga stanuva zbor za Bum Bapot. SEKTA albumot vsusnost e mnogu razlicen od sekoj moj ostanat t.e. naj blizok e do prviot i vtoriot moj album ali produkciski e mnogu po iscisten i trakite se mnogu mnogu po dlaboki.
Na primer ima traka so ime " S.S. & S.S.S.S. " 6 x S = ( strictly sadistic & strongly satanic surreal subconsciousnes ). Sega ne bi razbral zosto e taka krstena trakata ali koga kje ja cues, i ako te vozi taka kako sto mene me vozi, bi osetil sto sakam da kazam so naslovot.
Prvata traka e so naslov " Enter The Sekta " i tamo zboruva eden Lider na eden morbiden kult.
Taka da suma sumare, SEKTA albumot saka da propoveda edna opredelena grupa na zvuci spakuvani i sklopeni na nekakov po razlicen nacin, SEKTA saka da dvizi emocii i custva koi se ne sekojdnevni, a sepak da ima i nesto po kul i blisku do sekojdnevno srekjavanite muzicki proekti.
Sekta e sam za sebe prikazna, oddelen od site ostanati i se dvizi sam so sebe bez da ima potreba od toa da ima potkrepa od okolinata i ne mora da bide prifaten zatoa sto samiot za sebe si e dovolen, nesto kako hronicna shizofrenija. Sekta albumot za mene e mnogu specijalen album. Koga kje go cuesh celiot kje razberes.
Izlava na 13ti Januari, ima 13 traki albumot, i izlava na 10 godisninata od smrtta na edno moe mnogu blisko prijatelce.
Zosto se vika albumot SEKTA ?

Kje cues i sam kje razberes

....
Pozdrav ...