Нема живот за христијаните во Ирак

• Креатор на темата Креатор на темата Hombre
  • Време на започнување Време на започнување
Pa so ogleda na faktot deka islamot go priznava Isus a hristijanstvoto ne go priznava Islamot i go smeta za izmislica na lazen prorok (nesto nezamislivo kako mozel nepisemen covek da obedini i da sozdade takva civilizacija koja koga bila dominantna se karakterizirala so golema tolerancija na narodite na knigata, na onie na koi taa se nadovrzuva) najdobro e site hristijani da prejdat vo Islam bidejki so toa ne go gubat Isus, edino ke go izgubat laznoto liccemerno zapadnjacko hristijanstvo, oti samo da potsetam pravoslavieto od 15 vek i ova sega na sto se svelo nema blaga vrska, a znaeme deka vo religijata pravilata se dogmaticni i nema otstapuvanje od etickite normi bidejki tie kako sovrseni nemaat potreba od usovrsuvanje.
А,ти да најдобро да преминеш во Бардовци,зошто не вредиш толку ти,ниту јас,за да каже кој во која религија да наметне и да наметнува свои ставови.

Pa so ogleda na faktot deka islamot go priznava Isus a hristijanstvoto ne go priznava Islamot i go smeta za izmislica na lazen prorok (nesto nezamislivo kako mozel nepisemen covek da obedini i da sozdade takva civilizacija koja koga bila dominantna se karakterizirala so golema tolerancija na narodite na knigata, na onie na koi taa se nadovrzuva) najdobro e site hristijani da prejdat vo Islam bidejki so toa ne go gubat Isus, edino ke go izgubat laznoto liccemerno zapadnjacko hristijanstvo, oti samo da potsetam pravoslavieto od 15 vek i ova sega na sto se svelo nema blaga vrska, a znaeme deka vo religijata pravilata se dogmaticni i nema otstapuvanje od etickite normi bidejki tie kako sovrseni nemaat potreba od usovrsuvanje.

Епа Мухамед кој што се родил ~600 години по Исус читајки ги неговите книги поточно Библијата дошол до идеја дека и тој може да формира своја религија па така земајки пример од Библијата почнал и тој да се бави со формирање на друга вера и на за џабе кај нас е денес 2011 а кај вас е 1389 година што значи нашата вера е постара и неможе ние да си ја мениме верата во муслиманска кога нас не има 3 000 000 000 а вас 1 300 000 000 ние сме повеќе од вас нема логика бе забеган мисли малце можеш тоа да им го речеш на евреите кој едвај ги има ~ 20 000 000 во целиот свет не на нас ! :toe:

Најдоброто решение е муслиманите во нивните земји, христијаните во нивните земји и да нема мешање. Никакво. После неколку години ќе се види кои ќе напредуваат, а кои не.

Не е битно, уште малку ќе ја снема нафтата и муслиманите се враќаат во камено време...

Нема ни да збор да пишат на темава

Па ако не пишат други ќе пишат оваквите како нихилиста и останати што се прават атеисти, да им кажам дека јас сум роден како христијанин но сега сум атеист, па не ги критикувам само христијаните како они. Ги критикувам сите религии, а зошто они не го критикуваат Исламот и останатите религии.

раководителот Маркус Роде на организацијата Open Doors од Германија при своите посети на христијанските општини во Ирак бил сведок на невидениот терор врз тамошните христијани кои какво -такво убежиште наоѓаат во курдските области .Пишува : Во 90-х години 850.000 христијани живеат во Ирак; во 2003 год — 550.000 и сега се’ на се’ 385.000 христијани. Оние кои не пребегале зад границите- обично во Сирија или Јордан, се селат во северните региони- во курдската област.

До 2003-та година пред рушењето на Садамовиот режим во Ирак живееле 1.3 милиони христијани:

Асирска Црква На Истокот: 750.000 верници;
Калдеанска Католичка Црква: 420.000 верници;
Сиријски католици: 100.000 верници;
Ерменска Православна Црква: 20.000 верници;
Останати христијански групи: 10.000 верници.

Значи живееле таму од само почеток и никој не ги чачкал . Со инвазијата на Ирак (Freedom for Iraq) се разгори исламскиот фундаментализам "Крстоносците ја освојуваат нашата света земја" доволно е да рече некој имам ( а веќе е речено) и нормално ке го кркат христијаните таму што се староседелци Ирачани впрочем. Не ми е гајле кое племе се или религија сите се луѓе од иста земја од иста планета . Не ја гледам религијата како нешто добро како нешто СВЕТО . Свет е животот, свето е знаењето ,слободното мислење , слободниот избор а не некои закони напишани напишани во време кога земјата била плоча и ја носеле китови или кога била центарот на СВЕ.

Ксмет, тоа е тоа. Кој каде се родил, каде наебал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom