Песна што вреди да се слушне

• Креатор на темата Креатор на темата AnaMercury
  • Време на започнување Време на започнување

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Веб-сајт
www.facebook.com
Решив да ја отворам темава затоа што просто кажано многу пати ми се има случено да слушнам некоја песна и да сакам целиот свет да ја слушне и да види колку е добра-а на youtube има само неколку илјади гледаност помалку или повеќе.
Значи забрането за хитови и комерцијална музика.
Може песните да се на било кој јазик, било кој жанр, инструменталки и сл.
Поентата е да се слушнат и споделат добри песни кои мислите дека заслужуваат сите да ги слушнат.
Можете да напишете и опишете зошто баш оваа песна, како влијае на вас, зошто ви е толку посебна итн.
Music cleanses the understanding; inspires it, and lifts it into a realm which it would not reach if it were left to itself.
By the way, инспирирана сум и од темата за филмски ентузијасти.
Ако има ваква тема кажете јас никаде не најдов.

Еве јас ќе почнам. Пред неколку месеци му реков на еден другар од Италија да ми препорача некој добар италијански пејач или група затоа што знам дека човекот слуша специфична и квалитетна музика. Тоа резултираше со неколку групи што сеуште ги слушам и со Edda, пејач што кога прв пат го слушнав најискрено помислив дека женско пее :kesa:
Оваа песна од кога ја слушнав како да ме маѓепса, ми влезе некако под кожа. Како прво испеана со многу емоции, музиката која се развива со текот на песната е спој од едноставност и комплицираност и текстот е 10/10. Сепак не мора да го разбирате текстот за да ја почувствувате песнава а морам да кажам дека крајот со виолината е...перфектен! Имам само една забелешка-многу кратко трае.
Предлог-слушајте ја или на добри звучници или на слушалки и бидете посветени за да се долови моментот.

House состав што одлично ги спојува звуците на 80's со модерното, слично на Eric Prydz. Песнава е совршенство, едноставно ја ставам на replay и така можам да ја слушам цел ден :music2: Препорачувам на секого да ја слушне оваа и другите песни на Michael Cassette (имаат стварно добри ремикси дури и на trance песни) дури и ако не сте по електронската музика.

Andy Tau pres. Trilucid - Departures (Yuri Kane Remix)

Мелодична, емоционална, возвишувачка прогресив трака која дефинитивно треба и вреди да се слушне, без разлика дали сте или не сте љубител на ваква музика. Парче кое доколку му се препуштиш, те праќа во друга димензија, те тера да заборавиш на се што те мачи, едноставно те воздигнува. Совршенство преточено во аудио формат, дефинитивно.

Што да се каже за Портисхед? неверојатно уникатен бенд, јас не се осеќам компетентен да зборам за нив, само ќе кажам музика што силна допира..

Сите имаме различни вкусови за музика... од овие шо ги постиравте, ми се допага само онаа на G@rfielD...
еве 2 песни, никогаш нема да ми бидат досадни, будат друго чуство... чек аут...

Porcupine Tree се сега веќе релативно добро познати кај љубителите на добра музика, а за некои (како мене) и најдобриот бенд во светот. Но оваа песна е една од постарите и од период кога на свирки имале 200 до 300 фенс топ.
Песнава (тоест солото кое што доаѓа во вториот дел од неа) ја имам пуштано на турбофолкери, рапери, металци, џезери, драм енд бејсовци..па дури и на луѓе што уопште не сакаат музика, и до сега ниту еден не останал рамнодушен на солажава :D Многу е лесно за свирење (за заинтересираните гитаристи) а е невероватно генијално и добро склопено едноставно не може а да не ти го оддтргне вниманието и да те понесе...Стивен Вилсон е генијалец и тоа е тоа.

Трае 12 минути, ама за нетрпеливите прескокнете до некаде 7:20 и од таму песната слушајте ја до крај...ви ветувам нема да се разочарате.

ps: автоматски е наместена на 360p...наместете ја на 480 зошто ова мора да се чуе во добар квалитет.

Last night I slept on a bed of ambition
Spooning with my world on a pillow of wishes
As a child I'd imagine this scene
Playing out my part in a mirror of dreams...

Ovo nije sablja ovo je disel operacija :)

Што и да кажам за човеков не е доволно.. Единствено е да слушнеш и да сфатиш. Менува расположение, смирува...јбг некогаш е подобар од какви и да било лекови или слични работи. Штета што прерано заврши неговиот живот..

P.S. На некои постови немав доволно зеленки да дадам, но ќе се надополнам во следните денови..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom