Аustralian Open 2011

Статус
Затворена за нови мислења.
Во финалето навивав за Мареј, сакав да го освои првиот гренд слем во кариерата, но играта му беше тиња и со таква игра во финале се губи со 3-0 во сетови.
Честитки до Новак, турниров го изигра на ниво и сосем заслужено го освои Аустралиан опен по втор пат.

Ауу секоја чест! Браво !
Честитки до Ноле и неговите фанови, стварно сјајна игра !

Абе луд е, патките си ги фрли .. цц :0 хаха

201101301296366641372.html

Далеку беше играта на Новак полоша во однос на мечот со Федерер, но на другата страна имаше играч кој сеуште не ја владее играта на мрежа, и на секој напад ги губеше поените.
Се надевам дека нема да застани Новак само на АО и дека ќе освои уште некој гренд слем во неговата кариера...како што почна оваа година, со фантастичната игра сигурно ќе има уште титули во сезоната која е на самиот старт.

Мареј беше преслаб на свој сервис.. Ептен многу брејкови му направија.. Ама и Џокович изигра супер, посебно во вториот сет.. Честито нека му е..

Сосема заслужено,знаев дека Мареј нема стабилност а и не толку издржлив како Ноле.Толку,се друго имаме кажано претходно.Се гледамена РГ.

:olee: :pehar:

Каков почеток на годината за Ноле, прво Светски Првак со Србија, сега и втор гренд-слем турнир во кариерата... да се надеваме на најмалку уште еден до крајот на оваа година :)

Убедливо во најдобра форма е сега за сега, дај Боже така и да остане :)

Ооооо звер!!!!

Годинава ке биде во негово име! До крај на годинава сигурна сум неговот име ке го запишат на многу титули, само да не почнат повредите.
Во супер форма е и секоја чест!
Нолеееееееееееееееее олеолеое :vozbud:

Браво Џокович, едноставно супер изигра, ѓи стигнуваше скоро сите топки, неверојатна брзина, алал да му е.

:pehar::aplauz:

Ноле мајсторе па ти си бог !!!

Одличен почеток за мајсторот, штета само што не го освоија Хопман купот, али добро и ова е одлично.

Се надевам дека до крај на сезоната ќе земе, барем уште еден грен-слем.

Браво Ноле супер изиграно од почеток до крај само да продолжи така... Мареј многу слабо си залепи епитет на лузер ни на момент не беше достоен противник

Браво Ноле, алал да ти е сине !! :aplauz::pehar:

Брејковите во првите 2 сета му беа ептен во право време, со што сите 3 сета тој ги отвараше. Голема нервоза беше присутна кај Мареј, неговите килер дијагонали денес не завршуваа на право место, нозете баш и не го служеа, а Ноле и покрај многуте неизнудени грешки (посебно во 1. сет), немаше адеквативен противник од др. страна за тоа да го искористи.

Честитки мајсторе, втор АО во витрините .. Не ќе е лошо и ЈУЕС конечно, после 2 финалиња да го освои годинава. СЧ и за обраќањето, пред се' спомнувањето на жртвите од поплавите годинава.

Ииии тоа .. Ана Иванович !:drk:

Супер супер за Ноле... Честитки и од мене, и сосема заслужено освојување за Ноле... Мене ми е жал сеуште за Ферер :pos2:

Federer: "Nole, mnogo tapkaš lopticu."
Nole: "Tapkam, šta ću…" Federer: "Amaaan, 23 puta si je tapnuo!!!!!!!"
Nole: "U jeeee… Broj’o si???" Federer: "Aha! Aj skrati to malo, majke ti!"
Nole: "Važi, biće u 3 seta!"

:tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom