Најшокантни сцени од филмови

• Креатор на темата Креатор на темата babarabatin
  • Време на започнување Време на започнување
По шокантна сцена, здравје. (после 6:30)
Страшно

A Serbian Film & Human Centipede ...

Не ни сакам да помислам на сцените.:smir:

kako shto spomna ponazad Iosono... scena koja shto ne si ja ocekuval,go izmestuva dejstvoto...a ne gadosti i slicno da se provlekuvaat niz cel film,neshto kako vrvot na se vo toj pogled
odnosno trash pravecot

,,Canibal Holocaust,,

Очи широко затворени кога го гледав прв пат тра лала тра лала тра лала оди филмот монотонија се додека Том Круз не влегува во тоа куќата сцената ме здрви толку моќно мрачна емоција немам почувствувано Стенли Кјубрик и Том Круз имаат погодено во сржтта на нештата. Има избришано сцени од филмот кои што никогаш ги немаме гледано а можеби и никогаш нема да ги гледаме што значи имало уште пошокантни нешта представени во јачина на интензитет.

Еве исечоци од сцената, а подолу Том Круз зборува за филмов и за Стенли Кјубрик:

Зависи на какви шокови се мисли..

Имаме чистокрвни шокови, нешто како Српски Филм.
Имаме мешавина од грозотија со психолошхи терори, нешто налик Antichrist.
И имаме сцени воглавно од филмови, каде чувството не е присутно целовреме, туку како.. само на крајот од The Mist.

Лично, немам проблем со ниеден од жанрот. Имам прилично цврст желудник, иако после Српски Филм, 3 дена сум немал ерекција. Преферирам најмногу психолошки терор, тоа е што највеќе ме плаши, длабоко закопаното кај луѓето кога испливува на површина. И секако последната поделба успева поради тоа што предизвикува шок. Инстантно и неочекувано. А мислам дека и во тоа е поентата. Моментално на ум ми доаѓа само Ned, Red Wedding...

Сценава ме извади од памет,филмов не е хорор и плус на сред бел ден,без никаква морничави звуци,сценава беше крајно изненадувачка и шокантна.
2.На оваа сцена морници ми полазија.

Убаво рече wot погоре, зависи за какви шокови станува збор.

А сцена која ме оставила со отворена уста цела минута бил крајот на The man from earth. Jа нема на јутјуб а и подобро што нема, ке му го уништам филмот на некој. Кој го има гледано филмот знае за што зборам.

Не знам за најшокантна сцена али Ex drummer е најшокантниот филм што најверојатно ќе го гледам.Ретко некоја сцена да имаше да не е шокантна.Да не ставам сцени за да не му го расипам филмот на некој ако сака да го гледа еве траилер само

Aко некој го гледал Dark Matter... крајот... ќе знае веројатно.

Уште потрагично ми беше кога прочитав дека се работи за вистински случај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom