Јавно обвинителство

• Креатор на темата Креатор на темата martinak
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 јануари 2011
Мислења
9
Поени од реакции
1
Проектната задача за матура ми е Јавното обвинителство во Република Македонија
На интернет има малку и незнам од која книга би можела да најдам нешто за јавното обвинителство Дали може некој да ми каже наслов од некоја книга поврзана за Јавното обвинителство. Благодарам многу

Проектната задача за матура ми е Јавното обвинителство во Република Македонија
На интернет има малку и незнам од која книга би можела да најдам нешто за јавното обвинителство Дали може некој да ми каже наслов од некоја книга поврзана за Јавното обвинителство. Благодарам многу

Побарај во библиотека...таму сигурно имаат материјали за ЈО....
Вака на интернет тешко дека ќе најдеш наслов провери во библиотека...мора да имаат нешто...

Имаш цел Закон за јавно обвинителство, Закон за совет на јавни обвинители, од таму можеш да напишеш.

www.pravo.org.mk

Барај:
- Закон за Јавно Обвинителство
- Закон за Судство
и опционално види во
- Закон за Кривична Постапка

потоа со помош на индукција види што ти треба и комбинирај. Пробај да употребуваш твои зборови, затоа што кога ќе го презентираш ќе се усереш. И без разлика што изворите ти се закони, не е тоа изговор да биде сето тоа догматски направено.

Со среќа.

Profesorkata mi kaza da baram od knigata na Vlado Kambovski "Sudsko pravo" (10 glava) mi rece da prasam ovaa kniga bila za prva ili vtora godina Ako nekoj znae samo neka mi kaze za koja godina e da znam od kogo da baram :)))

Profesorkata mi kaza da baram od knigata na Vlado Kambovski "Sudsko pravo" (10 glava) mi rece da prasam ovaa kniga bila za prva ili vtora godina Ako nekoj znae samo neka mi kaze za koja godina e da znam od kogo da baram :)))
Ја има стаено на сајтот на рпавен www.pf.ukim.edu.mk.

Dali mozes da mi go ostavis linkot Jas probaj da ja najdam na sajtot ali ne uspeav Fala mnogu

mozis da korist i Ustav...so najnovite amandmani mislam deka se od 2002 godina!

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom