Бакнување/секс во манастир

• Креатор на темата Креатор на темата Голијат&
  • Време на започнување Време на започнување
исто и во библјијата пишува за градовите Садомор и Гомор:nenene: ај присети се како завршиле тие градови токму поради разузданоста на нивните жители

Ova shto detevo go prashuva ne e nikakva razuzdanost, nitu fetish. Toj ne saka da se vozbudi, tuku prasha, vo sluchaj da stigne do toa, dozvoleno li e?

I ne gji sporeduvaj Sodom i Gomor so manastir -.-
Sigurno Bog nema da gji unishti niv dvajca zashto se bacile ili vodele ljubov vo manastir.
Na Bog nishto ne mu znachi toa shto se vo nanastir. Toa za nego e obichna kukja, kako i sekoja druga.

--- надополнето ---

Можда се пагани, палат огин за водици и слични глупости :)
Значи работите се изместија до таа мера што почнаа општините да им даваат на своите жители дрва за да палат за време на верски рпазници. Никаде во библијата не пишува дека треба да се пали оган. Исто така никаде во библијата не пишува дека не треба да имаш секс во манастир.

Nikade ne pishuva deka treba da postoi manastir.

Kakoidae, vie odite vo manastiri, prashajte gji kalugjerite tamu.

Ova shto detevo go prashuva ne e nikakva razuzdanost, nitu fetish. Toj ne saka da se vozbudi, tuku prasha, vo sluchaj da stigne do toa, dozvoleno li e?

I ne gji sporeduvaj Sodom i Gomor so manastir -.-
Sigurno Bog nema da gji unishti niv dvajca zashto se bacile ili vodele ljubov vo manastir.
Na Bog nishto ne mu znachi toa shto se vo nanastir. Toa za nego e obichna kukja, kako i sekoja druga.
Етиката и моралот е тоа што не одвојува од животните лугјето не се живот па кај ќе стигнат да се парат може чоекот да се воздржи не му бега жената еден ден ако скокне
само на едно ќе те ппотсетам црквата е духовно место за молитви и пост кон бога ако си верник а не за водење на лубов

Етиката и моралот е тоа што не одвојува од животните лугјето не се живот па кај ќе стигнат да се парат може чоекот да се воздржи не му бега жената еден ден ако скокне
само на едно ќе те ппотсетам црквата е духовно место за молитви и пост кон бога ако си верник а не за водење на лубов

Што е духовност? Од каков материјал е создаден универзумот и кој е мајсторот? Како настанале етиката и моралот, дали се променливи и која им е целта? Што го прави сексот помалку духовен а манастирите посебно место од сите останати. Одговори си на овие прашања ама одговорот немој да го бараш само во една книга...:)

Што е духовност? Од каков материјал е создаден универзумот и кој е мајсторот? Како настанале етиката и моралот, дали се променливи и која им е целта? Што го прави сексот помалку духовен а манастирите посебно место од сите останати. Одговори си на овие прашања ама одговорот немој да го бараш само во една книга...:)

Манистирите тоа што ги прави посебни е религијата, традицијата, моралот и верувањето на луѓето дека се посебни, духовни храмови каде се молат о поклонуваат на својот бог. Моралното во луѓето не и дава храброст тоа да го прават таму, сметаат дека тоа е ниско, недолично...тоа е тоа што ние луѓето сме поинакви од животните. Не сметам дека е грев и не верувам дека тоа не се прави во манастирите и од самите калуѓери, но ете кога јас сум во прашање не би го сторила тоа таму, има милион повозбудливи места.

ЗА МЕНЕ КАКО ВЕРНИК ИМА САМО ЕДНА КНИГА ЕДНА ВИСТИНА КОЈА ОПСТОИЛА 2000 ГОДИНА И КОЈА ИМА ПРИЧИНА, ЦЕЛ И ПОСТОЕЊЕ,
само мајмуните во Индија се парат на отворено и кај ќе стигнат

ЗА МЕНЕ КАКО ВЕРНИК ИМА САМО ЕДНА КНИГА ЕДНА ВИСТИНА КОЈА ОПСТОИЛА 2000 ГОДИНА И КОЈА ИМА ПРИЧИНА, ЦЕЛ И ПОСТОЕЊЕ,

Ne moram ds bidam u crkva za da se molam, za da chitam Biblija, za da postam.
A nikade ne pishuva deka treba da nosam leb, zejtin u crkva i deka treba da palam svekji.
Nashite tela se Bozhjiot hram. Mene manastirot nishto ne mi znachi, ako ne se odnesuvam kako hristijanin prema moeto telo.
Ima sveshtenici, cel zhivot se vo manastiri, pa zloupotrebuvaat mali deca.
Toa shto se vo manastir, ne menuva nishto.
Sigurno nema smisleno da go pravat toa samo da se vozbudat -.-
I prvo prochitaj ja Biblijata, pa posle davaj izjavi od tipot "parete se kaj kje vi dojde".
Vodenjeto ljubov ne e obichno parenje, tuku chin na ljubov pomegju dvajca od razlichen pol.
Pojasna sum?

--- надополнето ---

Bravo, mnogu si interesen..
Me voodushevuva tvojata smisla za humor..
-.-

Ne moram ds bidam u crkva za da se molam, za da chitam Biblija, za da postam.
A nikade ne pishuva deka treba da nosam leb, zejtin u crkva i deka treba da palam svekji.
Nashite tela se Bozhjiot hram. Mene manastirot nishto ne mi znachi, ako ne se odnesuvam kako hristijanin prema moeto telo.
Ima sveshtenici, cel zhivot se vo manastiri, pa zloupotrebuvaat mali deca.
Toa shto se vo manastir, ne menuva nishto.
Sigurno nema smisleno da go pravat toa samo da se vozbudat -.-
I prvo prochitaj ja Biblijata, pa posle davaj izjavi od tipot "parete se kaj kje vi dojde".
Vodenjeto ljubov ne e obichno parenje, tuku chin na ljubov pomegju dvajca od razlichen pol.
Pojasna sum?

--- надополнето ---

Bravo, mnogu si interesen..
Me voodushevuva tvojata smisla za humor..
-.-
И на Кирил му отекол чмарот да ја створи кирилицата па ти пишуваш на латиница......:icon_lol:

Темава ја тераш у к...ц ,уште сега да се залепат форумскиве теолози и да почнат да вадат пасуси од библијата
Работава е јасна ,дечкото има тенки зидови дома ,нејзе мама не и дава пред брак,Грујо јаде трици за 500 евра гузење у кола ,идеја му е да опне во манастир и прашува дали може после тоа гром да го стрефи како казна....

Абе која ќе му дае у манастир башка на 17 годишњак не зезај :))))))

мош ти не ама некоја ДА .напред мали ,живото е краток а младоста уште пократка .додека те служе оти не е битно дека битно е да ви е супер :vozbud::vozbud:имаш мој благослов :pop::sekss::pusk::back:

мош ти не ама некоја ДА .напред мали ,живото е краток а младоста уште пократка .додека те служе оти не е битно дека битно е да ви е супер :vozbud::vozbud:имаш мој благослов :pop::sekss::pusk::back:

Ќе му даде, само прашање е што, јас ијам на кого да давам ти не се мести кај што не те собира.

--- надополнето ---

Ти ич не се секирај дали таа ќе ми дае или не, убаво ти пиша членот над мене.

Не се секирам јас само констатирам, а ако те боли вистината тогаш твој проблем, ти бараше совет ние ти кажуваме само што мислиме, далеку од тоа да се секираме не си ми брат де..

Ќе му даде, само прашање е што, јас ијам на кого да давам ти не се мести кај што не те собира.
казах дека ако ти не давас у манастир има која, ама не нагласих на кој не даваш ,ниту те питах дали ти ке му дадеш,ниту пак те питах дали имаш на кој да даваш ама шом сакаше да си кажеш самата го почитувам твоето демократско право на слободно изразување :smir: а ако снемаш немој да се секираш затоа се пријателите треба да си помагаме кога ни е потребно :back: мислам оти сум јасен ако ме разбра ако не твој проблем .поз

лелеееее до кај стигнавте....хаххаааа

А бе гром нема сигурно да го удри детето. Се е до совеста, јеби га. Ја не би можела. Би излегла надвор од дворот и право во шума. Сексот е света работа во некои традиции (кога мислам света работа - мислам на дозволен секс во храм, а не анатема), во христијанската не е. Без разлика што не сум веќе христијанка, нити па припадник на било која друга религија - мој избор е да не праам тоа таму.

Секој со своето

Подобро ќе бидам мајмун од Индија кој се пари каде ќе стигне отколку да се раководам од една книга стара 2000 години...

Само многу апсурдна ви е вистинава, сексот бил неморален а тој е единствениот начин за да се создаде човечко суштество! Значи чинот на создавање на човек, е грешен? Што има грешно во сексот? И што е вашата дефиниција за грев?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom