Најтешкото прашање на светот!

• Креатор на темата Креатор на темата BliND
  • Време на започнување Време на започнување
Prasanjeto "Koj sum jas?" mislam deka e malku potezko za odgovaranje, i "Zosto sum tuka?", zosto si roden i koja e polzata(propasta), od tebe, kako eden del od ovaa zivo covestvo, kako del od ovoj gresen svet.Prasanjata vo odnos na samiot sebe e premnogu tesko da se odgovorat, bidejki i samiot neznaes da odgovoris na niv a veke raspravas za nekoj filosofski teni i problematiki. Poznavam mnogu "uceni" luge so zavrseno dobro obrazivanija znaat da ti odgovorat na mnogu prasanja a na prasanjeto na zivoto, na samiot sebe malku poveke ke se zamislat a na krajot nema da dobies nikakov odgovor, samo prazni zborovi koj gi procital sabajleto vo dnevniot vesnik pa mu ostanale vo sekavanje:toe: .

~*~

Имам само едно прашање ... до кога се ќе биде релативно?
Веројатно и го знам одговорот, но тешкиот дел доаѓа кога истиот треба да се прифати со надеж дека можеби, само можеби ќе има и некоја друга солуција.:plet:

Ние сите сме само уште едно незабележливо и неодговорено прашање во бескрајно големиот универзум.

Јас сум единствена во оваа вселена и знам дека не постои друга како мене иста,со исти очи, уши мисли.......И тука сум со цел-да го живеам животот кој ми е подарен,да уживам во удобствата кои тој ке ми ги понуди.

Дали дрвото кое паѓа во шумата, ако нема кој да го чуе, прави звук?

колку само многу ги има, нерешените загатки, сите тие еднакво тешки, а времето единствената загатка која ги решава, порано или со задоцнување !!

Што е прво, јајцето или кокошката?

И зошто тоа проклето пиле ја преминало улицата???

Нешто многу сум на живина ориентисан. :icon_razz

""Човек'т е неразбираемо с'штество, не знае от к'де е дош'л, нито нак'де отива, знае малко за света, и оште по-малко за себе си!""

От както свјат светува човек се пита кој с'м аз, отк'де с'м дош'л, к'де ште отида?
Но едно е сигурно- човек идва на този свјат с определена мисија- да направи добро, да даде нешто от себе си, да остави нешто на света!

""Човек'т е неразбираемо с'штество, не знае от к'де е дош'л, нито нак'де отива, знае малко за света, и оште по-малко за себе си!""

От както свјат светува човек се пита кој с'м аз, отк'де с'м дош'л, к'де ште отида?
Но едно е сигурно- човек идва на този свјат с определена мисија- да направи добро, да даде нешто от себе си, да остави нешто на света!

баш така е, се согласувам со тебе, човекот најмалку знае за себеси, најмалку може да се разбере и се прашува, милиони загатки,а единствениот одговор, да верува во неговата мисија, Божјата волја.

баш така е, се согласувам со тебе, човекот најмалку знае за себеси, најмалку може да се разбере и се прашува, милиони загатки,а единствениот одговор, да верува во неговата мисија, Божјата волја.
Кај најде божја воља??

Прашањето е:

Ако постоел бог, зошто постоел и кога умрел бидејќи потребата за неговото постоење одамна ја нема?

ja mislam najtesko prasanje e koa nekoja osoba koja mnogu te saka ke te prasa "dali me sakas?" a ti gi nemas istite cuvstva kon nego/nea...ufff se prepotuvam...
a ovie prasanja kako sto se "koj sum jas" ili "sto e postaro jajceto ili kokoskata" moze se teski ali ne se zamaram da razmisluvam za niv,pa ja nemam licno oseteno nivnata tezina

пред некој ден ја прочитав приказнава за "најтешкото" прашање

Си биле 2 студента кои наредниот ден имале тест за крајот на год. Бидејќи биле први во класот, вечерта пред тестот излегле да се забавуваат со друштвото, и тоа траело цел вечер. Утредента се разбудиле доцна, и кога отишле на училиште тестот веќе бил завршен.
Професорката им кажала дека ако имаат добра причина поради која доцнат, ке им даде да го решат тестот за да ја пројдат годината. Првиот студент рекол дека кога тргнале накај училиштето, гумата од автомобилот пукнала и морале да почекаат да ја заменат. Вториот само ја потврдил приказната. На сето ова професорката им рекла дека ке им даде само 1 прешање, и ако и двајцата го одговорат точно, ке им стави највисока оценка. И така го добиле прашањето, кое гласело....

КОЈА ГУМА??? :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom