КОСМОС - станбено-деловен комплекс

• Креатор на темата Креатор на темата Kallista
  • Време на започнување Време на започнување
Ми мириса на
1.1278044914.rotten-fish-devoured-by-seagulls.jpg

После Фиком ако некој одлучи да уплати стан во изградба,значи сам си е виновен.

Мене ми мириса на позиционирање пред играта што треба да се одигра наесен. Се мислам дека Космос ќе се изгради, а може да биде рекламиран и на Сител.

Во текстот од Нова Македонија никаде ама никаде не се спомнува Фиком,а сепак авторот на темата го става ударно дека ова е новиот Фиком и навистина незнам што сака да постигне со тоа..
Незнам како може да се споредува со Фиком. Демек ние тука што сме во Македонија,не го глеаме тоа.. ама он од некоја си вукојебина иљадници километри одалечена знае што точно се случува,дури и предвидува како во оваа така и во други теми на форумов.. Жално.

Целата ситуација е чисто политичка.а пошто нема политика на форумов,не би го коментирал тоа.
Колку ја што сум информиран ,навистина има ептен мало остапување во висина, 1-2 метри ама на проектот. Самиот објект не е ни до половина изграден ,и секако има време да се корегира тоа и верувам дека така и ке се направи.

Некој спомна дека проблем било што се купувало стан во изградба,демек никој тоа во Македонија не го прави после Фиком :).. Секој што купува стан во изградба тоа го праи дека е поефтино тогаш и тоа не е проблем,проблем е ако истиот стан во изградба е продаден на повеке луге како што беше кај Фиком.

колку што ми е познато кога купуваш стан во изградба односно нова градба се запишува во катастар сопственоста одма при купопродажбата на станот така да тешко може да се продададе на повеке лица а да незнае државата и да реагира на време има посебен закон за тоа да не се повтори фиком а сто е однесува до новинарот од нова македонија се гледа колку е писмен истрчал да напише нешто изгледа немал што друго :)

Во текстот од Нова Македонија никаде ама никаде не се спомнува Фиком,а сепак авторот на темата го става ударно дека ова е новиот Фиком и навистина незнам што сака да постигне со тоа..
Незнам како може да се споредува со Фиком. Демек ние тука што сме во Македонија,не го глеаме тоа.. ама он од некоја си вукојебина иљадници километри одалечена знае што точно се случува,дури и предвидува како во оваа така и во други теми на форумов.. Жално.

Целата ситуација е чисто политичка.а пошто нема политика на форумов,не би го коментирал тоа.
Колку ја што сум информиран ,навистина има ептен мало остапување во висина, 1-2 метри ама на проектот. Самиот објект не е ни до половина изграден ,и секако има време да се корегира тоа и верувам дека така и ке се направи.

Некој спомна дека проблем било што се купувало стан во изградба,демек никој тоа во Македонија не го прави после Фиком :).. Секој што купува стан во изградба тоа го праи дека е поефтино тогаш и тоа не е проблем,проблем е ако истиот стан во изградба е продаден на повеке луге како што беше кај Фиком.
Абе он важно да си пише,нели фијат излезе од коалиција.

ајде штом толку е јака вилицита побрзај и уплати ја твојата животна заштеда во Космос. елементрано непознавање на приликите, законодавството, инвеститорот и политичките позадини.има реална можност Фијат овојпат да заглави, а со тоа да заглават и лугето кој уплатиле.

лично зградата е ок, и далеку подобра одколку мочуриштето кое беше таму претходно, НО реалноста е поинаква. не можеш да се вселиш во имотен лист на празен просотор , нели.

ајде штом толку е јака вилицита побрзај и уплати ја твојата животна заштеда во Космос. елементрано непознавање на приликите, законодавството, инвеститорот и политичките позадини.има реална можност Фијат овојпат да заглави, а со тоа да заглават и лугето кој уплатиле.

лично зградата е ок, и далеку подобра одколку мочуриштето кое беше таму претходно, НО реалноста е поинаква. не можеш да се вселиш во имотен лист на празен просотор , нели.

Еве веке утре изутрина тргнувам пешки натака и све што имам,а имам многу у Космос ке го уплатам.

Непознавање на приликите, законодаството, инвеститорот како и приликите при случајот ФИКОМ те доведе до тоа да пишеш наслов на тема која нема врска со реалноста. :)

Проблемот во овој случај Космос е политиката и односите мегу властa и Фијат.Се друго е поради твое непознавање,предвидување да не кажам халуцинирање и надевање на нешто што нема да се деси..
Затоа во иднина ,намали малце со сензационализмот кој сакаш да го внесеш во секоја тема што ја отвараш. :)

Едно не ми е јасно , како може да се надмине дозволената висина кога имат изградено едвај неколку спрата????
А владата ако е толку силна да се справува со урбаната мафија нека ги покажат мускулите врз „кинескиот ѕид„ кој е рак на стадионот и воопшто целиот парк и според мене симбол на немоќта на нашата држава да се справи со урбанита мафија. Се сменија неколку влади , се сменија и градоначалници на Скопје и Центар но никој неуспеа да се справи со една толку очигледна дивоградба на толку осетливо и важно место за целиот град и држава.

Сите што се против ВМРО и господинот Никола Груевски да се срамнат со земја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom