Здраво
Сакам да прашам какви искуства имаат луѓе со праќање писма, пратки преку македонска пошта.
Јас сум во комуникација со едни пријатели од САД, ми рекоа ќе ми пратат писмо што содржи книга и некои документи. Писмото од САД до Македонија стигна за 5 дена, со авион, преку американска обична пошта ништо скапо само со авион експрес.
Сега јас сакав да им пратам нив нешто, отидов до пошта адресирав писмо се, ме прашаа дали сакам со авион наводно многу побрзо ќе одело, ја реков ок. Платив 500 ден за 150 грамско писмо, вкупно 150 плус за со авион. Ми дадоа број таму дека е препорачано да си следам на интернет до кај е.
Поминаа 15 дена, според сајтот на македонска пошта писмово уште не излегло од пошта пишува дека го примиле и го ставиле во вреќа и така си седи тоа две недели.
Сега ја пред едно 4 години исто памтам пратив писмо до САД, тогаш кој сака нека верува кој не требаше повеќе од 2 ипол месеци тоа чудо да стигне. Еднаш исто така пратив писмо до Шпанија пред едно 5 год тоа беше ок за едно две ипол недели стигна.
Има некој да сподели искуства за ефикасноста на нашава пошта? Да каже од лично искуство за колку време стигаат работиве во странство.
Мислам смешно е да ми викаат за 150 ден екстра со авион побрзо ќе стигне и 2 недели да не мрдне од пошта, бизарно. Па без тие 150 ден се прашувам колку време ќе седи во пошта.