Од што имате фобија?

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
Клаустрофобична сум, ама од ептен тесно и тогаш веќе се загушувам, фала богу што ќе бидам мртва кога ќе ме стават во сандакот :)))))).
Кај лифтови на пример, едвај и забележувам некоја реакција.

Од бавна смрт. Давење и такви ствари...

pa mislam deka ke me mani kometa hahaha

многу многу тесни места...низ кои треба да се провлечам а се ептен долги

Се плашам од висина, мислам дека таа фобија се вика акрофобија. Моите најголеми кошмари се на високо место.
Имам фобија и од Боки13.:nesvest:

E bas imam za naskola da napram edno filmce kratko, pa sakam da iskoristam nekolku vrsti na fobii!
Evo na primer:
Prstov - od zar od cigare
Patlakov - od busava dunda
Mozokov - od politika i gluposti
Telovo - od dzandari
Stapalovo - od klinci
G'zov - od avtobuski sedista i
Ocive - od polen.

Во последно време почнувам да се плашам од возење.
Сеуште сум мал да седнам зад волан, барем за градско возење де, али кога се возам со некој неискусен возач неможам да се контролорам, се држам со сета сила за што најдам, рациве ми се потат цели, нон стоп гледам како се разминуваа автомобили.... понекогаш помислувам на најлошото, кога ќе помислам колку малку е потребно за да се случи некоја несреќа. Едноставно мислам дека животот ми е ставен на коцка

од широки пространи простории пр.:сали, театри. Прво време ми е ок ама по 30 минути ко да добивам вртоглавици.

1. Гром!!!!
Секогаш кога има големо невреме, смртно се плашам од громови. Тоа електрично празнење едноставно ми го крева притисокот. Најверојатно оти имам два-три пломбирани заба, ама и да не се тие, јас пак си се плашаааааааам....

2. Змии и се налик на нив- гушови, смокови, па и безопасни водни змиички. Тоа телото какво им е, органски не можам да поднесам да ги гледам. Ме вадат од такт....ух....

Ја неам фобија да ви кажам право

od osi i od pceli ednostavno koa ke vidam begam

епа ја имам страв од вода, не буквално од вода:nenene: туку од пливање на многу длабока вода, кога не можам да го допрам дното веднаш ме фаќа паника :icon_conf:icon_frow

Имам листа од може едно 100 фобии кои може да ги најдете во секојдневието,и мислам дека јас страдам од Cancerofobija,не од ракови него од рак:pos2:

жаби,гуштери и змии...и торти со овошје (ако има киви,викајте брза помош).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom