Од што имате фобија?

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
da se plasham od toa shto se plashat drugite., -koja glupost;)

Само една фобија имам, и тоа од висина. Ама не ми е класичен страв од висина, не ми се врти да речеме, немам проблем со авион да летам и сл. Стравот ми е всушност од отворено на висина, кога пред мене нагло е длабочина, на пример на врв на зграда па и само 5 спрата да има, а да е застаклена, можам и на 100-ти спрат. Многу чудно, пробав да го решам стравов така што одев по тенки мостчиња на високо, ама гледав нагоре, па не се рачуна баш. Плус проблем ми е што во сон исто често ми се убацува стравов, како на некоја висока зграда стојам на скеле, и треба некои 2-3 метри да рипнам за да влезам во зградата. И таму често ми успева да го пребродам стравот за да се спасам нели, (у стилу мора да рипнам) ама џабе, во живо пак ми е страв. :unsure:

јас имам фобија од длабоко и високо,па глеј прај да останам без пари....угоре-високо,надолу-длабоко

Имам фобија од височина , на високите тераси став ми е да се доближам до оградата :unsure:

Well... листата ми е поширока. Некои ми се глупави и несфатливи, други сосем оправдани.
Имам фобија од црни водоводни цевки што ги има по старите згради. Мутаво знам.
Од лифтови.
Од трафостаници.
Од змии-лани кога видов една во моја улица се стаписав. :eek:
Од игли.

Од Земјотреси или Seismophobia :eek:

Дваесет и три годишната Паула Рос од Шкотска цели 20 години се борела со стравот од банани. Да, да, убаво прочитавте... банани! Таа овој бизарен страв го стекнала откако како дете била присилувана да јаде овошје. Сега Паула успеала да го победи тој страв и вели дека толку многу се плашела што не можела да биде во просторија во која имало банани. Освен тоа, и се слошувало доколку почувствувала мирис на банани.

Во училиште ја малтретирале бркајќи ја наоколу со банана.

„Оваа фобија е навистина смешна, но јас се борев со тој страв откога знам за себе. Учениците кои во училиште трчаа по мене со банани мислеа дека е пресмешен. Одев на терапија долго време и очигледно терапијата успеа“ - раскажува Паула. Додава дека денес без страв може да отиде со пријателите во продавница каде што има банани, пишува Daily Mail.
http://brkajrabota.mk/zabava/zanimlivosti/7762-imala-fobija-od-banani-celi-20-godini
paula-strav-banani-2.jpg

Покрај фобијата од кловнови што ја имам, знам изгледа смешно .... имам фобија и од кукли, т.е од куклине што се на стаклото на детскион театар карши рекорд :kesa: секогаш кога мора да поминам од таму вртам глава..... :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom