Будизам

• Креатор на темата Креатор на темата creeper
  • Време на започнување Време на започнување
Isto ko sto umrela Julija u romanot Romeo i Julija od Shekspir ...

Kako be mozel da umre Isus koga shefot ne dava toa da se sluci ?

Taka uz pomoc magije i trikova ... go oziveal... kako mozes da veruesh deka idel po voda a ne mozes da veruies deka go oziveal posle smrtta ???

Niso toa nema cudno klinicka smrt si chul ti mrtvaci koa se budat i posle 12 saata zakopani, znaes li zasto u stvari se bdee nad mrtvacite kaj nas ???

Za da ne stane nekoj slucajno i da ne go pogrebaat ZIV...so mislis u toa vreme imalo medicinska oprema da go proveruvaat a ?

То што вие овде го муабетите е една опасна религија наречена New Age...

Ne be ova samo onaka jas komentiram ...iskreno ne em interesira kaj bil Isus niti da propagiram bilo sto NEW AGE ili kako i da e ...

jas sum poveke za budizam , pravoslavie i hermetizam

Isto ko sto umrela Julija u romanot Romeo i Julija od Shekspir ...

Kako be mozel da umre Isus koga shefot ne dava toa da se sluci ?

Taka uz pomoc magije i trikova ... go oziveal... kako mozes da veruesh deka idel po voda a ne mozes da veruies deka go oziveal posle smrtta ???

Niso toa nema cudno klinicka smrt si chul ti mrtvaci koa se budat i posle 12 saata zakopani, znaes li zasto u stvari se bdee nad mrtvacite kaj nas ???

Za da ne stane nekoj slucajno i da ne go pogrebaat ZIV...so mislis u toa vreme imalo medicinska oprema da go proveruvaat a ?
Ау братче ме просветли. Не знаев јас нит за клиничка смрт, нит за Исус. Фала што ме просветли. Абе оди ако сакаш и во некоја нова религија, што ме интересира мене за тебе. Ама да знаеш место во рајот има за верниците само.

Ај нешто за Буда...или Гаутама...Живеел од 563-483 п.н.е...роден е во кралско семејство,со сите привилегии мајка му била омилена жена на кралот..Го завршил учењето на 15, се оженил на 16 со 29 станал монах,со 35 добил просветлување и станал Буда, умрел со 80, по што бил кремиран ..

Ај нешто за Буда...или Гаутама...Живеел од 563-483 п.н.е...роден е во кралско семејство,со сите привилегии мајка му била омилена жена на кралот..Го завршил учењето на 15, се оженил на 16 со 29 станал монах,со 35 добил просветлување и станал Буда, умрел со 80, по што бил кремиран ..

И така сите среќно си живееа...

Па нели Будистичкото учење учи за избегнување на земски живот. Е што барал тој да се жени, сигурно имал и деца?

Па нели Будистичкото учење учи за избегнување на земски живот. Е што барал тој да се жени, сигурно имал и деца?
Жена му...Bimba Yasodhara останала трудна после 12 години од бракот...

Во будизмот не е цел да се избегнува земниот живот доколку имаш потреба прави го тоа.
Сите просветлени јогини, не обрнуваат внимание на изгледот имаат несредени коси,бради, не се замараат со тоа, се хранат вегетаријански и не им е потребна многу храна,не им е потребна ниту потребата за секс,зато шо имат Целосна Контрола над нивниот мозок.
Сетете се самите зашто на моменти ви е досадно.Затоа што сме робови на мозокот и навиките несвесно што сме ги стекнале.
Не му е забрането на никој да секса, али кај јогините е малку важна таа работа затоа што тие го контролираат секој дел од човечкото тело и секоја енергија.Сепак ние сме далеку од тоа и не би требало таа енергија да ја задржуваме:)

Сексот се користи за магиски цели друже и има многу поголема намена од тоа обичното Оххх аххх што го знаат денес.

Во будизмот не е цел да се избегнува земниот живот доколку имаш потреба прави го тоа.
Сите просветлени јогини, не обрнуваат внимание на изгледот имаат несредени коси,бради, не се замараат со тоа, се хранат вегетаријански и не им е потребна многу храна,не им е потребна ниту потребата за секс,зато шо имат Целосна Контрола над нивниот мозок.
Сетете се самите зашто на моменти ви е досадно.Затоа што сме робови на мозокот и навиките несвесно што сме ги стекнале.
Не му е забрането на никој да секса, али кај јогините е малку важна таа работа затоа што тие го контролираат секој дел од човечкото тело и секоја енергија.Сепак ние сме далеку од тоа и не би требало таа енергија да ја задржуваме:)
Целосна контрола над нашето тело може да има само Господ.

Сексот се користи за магиски цели друже и има многу поголема намена од тоа обичното Оххх аххх што го знаат денес.

Abe znaam ama se praam na udren... nego budizmot ne e tantrizam da se razbereme do neo master ova da ne misli budizmot e nekoe orgijashenje pa da zabega nakaj Kina

Ај не забегувајте да не ви го преселам муабетот кај Леандра..

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom