Интернет организација

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 декември 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Почитувани членови на Кајгана форум!

Ве известувам дека сме во потрага по сите кои се заинтересирани за Интернет организација. Првично идеата беше моја, по што ја претставив на неколку форуми. Така бројот на членовите полека, еден по еден, се зголемува. Организацијата сеуште нема официално дефинирано име, статут, активности, цели и слично, бидејки оставивме да ги чуеме мислењата од сите заинтересирани. Според замислата членовите на организацијата заеднички и поединечно би работеле на многу мали и големи веб проекти, би организирале настани од типот на семинарски, забави, свечености и слично. Освен можноста да се унапреди знаењето од оваа област и да се заработи, организацијата би им понудила на своите членови многу искрени пријателства и од време на време добра забава. Полот, националноста и верата не се предуслов за членство бидејки организацијата е слободна за секој кој има наполнето 12 години. Сите заинтересирани можат да ме контактираат преку Skype: cyber.boy5 или доколку не сум вклучен на Skype пишете ми е-маил на cyberboymk@ymail.com
Ви благодарам за заинтересираноста и ве очекувам!

Eeh...колку членови собра со „немаме статут, цел, и немам поим што е работава ама фак ит, ај да се организираме“?

Како што кажав членовите на оргазацијата заеднички и поединечно ќе работат на мали и големи веб проекти, проекти кои ќе бидат корисни за интернет корисниците во Македонија, па и интернационално, ќе организираме настани од типот на семинарски, забави, свечености. Членовите ќе си помагаат меѓусебно и слично. А во врска со тоа што повеќето работи сеуште не ни се дефинирани, тоа е затоа што оваа идеа сеуште е во фаза на разработка и мислам дека е подобро прво да се собереме 10-15 души, па потоа да дефинираме, отколку сега јас со уште 5-6 тоа да го правиме. Кога ќе дојде време да направиме веб сајт, тогаш ќе може се да се види детално и тогаш ќе зачекориме официално како организација. Сега организацијата е во прва фаза и сега за сега главна цел ни е да собереме квалитетни кандидати, кои во иднина ќе бидат на чело на организацијата.

Ај уште еднаш ако сакаш, дефинирај во кој правец размислувате? :)

Јас пак не капирам, ај поново објасни... ? :) Не можам да ти кажам дали сум заинтересиран кога не знам точно за што се работи. Друго какво искуство имате вие и моменталните неколку членови?

Немам намера да се повторувам.

Никој не бара од тебе да повторуваш, туку да си кажеш како стојат работите.

Тешко дека некој ќе може да ти верува и да пристапи кон активности без да знае која е целта и кој стои позади таа организација. :smir:

Јас пак не капирам, ај поново објасни... ? :) Не можам да ти кажам дали сум заинтересиран кога не знам точно за што се работи. Друго какво искуство имате вие и моменталните неколку членови?

Ова нешо би му дошло како... (СТВАРНО НЕМАМ ПРИМЕР ДА ДАДАМ)

Значи уште не сме дефинирале бидејки сакаме кога ќе собереме повеќе членови заеднички да одлучиме, ова е идеа. На што ќе работиме непланирам да кажувам бидејки двапати кажав до сега. Секој предлог ќе биде разгледан. За почеток ќе работиме во сите полиња, а потоа можно е да се насочиме кон едно или две.

Епа кога ќе се одлучите тогаш пратете едно известување да знаеме. Ако сум заинтересиран и сте сериозни во целите може и да се приклучам... сега за сега немам мислење.

Значи истава тема со истото недоволно објаснување во 2 дена на 2 различни сајтови ...

И во двата случаи истите одговорои и иститие објаснувања ...

ОК гледам утре ќе ја кантирам темава ...

Финански кој ќе стои зад таа организација? Дали членовите ќе волонтираат или ќе им биде платено нешто? Дали ќе има седиште таа организација некаде? Дали ќе биде невладина?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom