Wikileaks и Julian Assange (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Не биди прост... за Грчка влада се збори не за Македонска!!!

ок де грешка, немора да вреѓаш сељак.
и ебате документов, ако е така, општо познати работи се овие.

Не е точно!!! ПАСОК беше на власт во 2001 год. Во Македонија беше десница на власт, кај нив левица.
Имаш нет користи го правилно!
Извештајов е од 2009 година lol... веднаш после изборите во грција еден месец пред истиот каде победува сегашнава власт во Грција. Сеа мислим појасно ви е.
Не сакав да те извреѓам ама малце помисли се пред да обвиниш некој.

А кога ќе ги има сите документи со се стокмено со се јасно? да знам кога да фаќам сеир?

Videte na Spiegel: http://www.spiegel.de/flash/flash-24857.html#tab=0

Зумирајте ја картата и кликнете на Македонија и од 1966 до 2010 со диаграм ќе ви покаже колку документи има за Македонија. Се гледа дека бројката континуирано расте па во 2006 до 2008 има голем пораст и после тоа во 2009 и 2010 ептем падна, значи од ко дојде Обама на власт и после непримајнето во НАТО. Пред самитот во 2008 имала голема активност поред мене поврзано со името и влезот во НАТО. Вкупни има 522 документи за Македонија.

Не се знае точно кога ќе бидат излезени сите документи. Најверојатно целата оваа недела секој ден ќе излегуваат нови. Меѓутоа најбитните документи ќе ги зачува викиликс за свое осигурување дека нема да им се наштети на нив лично. Што значи дека викиликс ги држи УСА за М**А :)

а има ли некој документ испаднато засега ..
?

Шо напраја со документите од Русија, знам дека Русија се закануваше, да не ги заќути???? оти не гледам многу сеа Викиликс да се курчи...

Мислам дека уште е Off.........Бар кај мене :)

Засега има само 219 документи објавено и од тие има некои сочни информации:

NOTES ON WIKILEAKS FOR GENERAL USE
-Iran forces have had open battle with US forces one time during the Iraq war.
-Stopping Iran’s capability to use nuclear technology has been a high priority and the window to do so is closing.
-US forces have operated in Yemen against Al-Qaeda but were reported as Yemen forces in the media.
-South Korea has been planning on details of a Korean unification in the event of warfare with the north; The US has had spies in the NK for sometime.
-Saudis want aggression against Iran to stop the Nuclear Program.
-US Diplomats have been spying on members of the UK parliament and other representatives of allies and enemies.
-Paraguay is harboring terrorist and Iranians.
-Both Israel and Saudi Arabia are primed to attack Iran in the event of nuclear attainment.
-Iran has reached Nuclear Enrichment, Weapon creation will occur soon if no action is taken soon.
-Korea has traded missiles to Iran
-With tensions high in Korea and war or conflict with Iran much more likely then previously conceived it can be postulated a war may break out in the future that would encompass mostly countries ganging up on Iran and the NK perhaps as a double front although the situation in Korea can be defused, the Iran front will most likely be pursued.
-However further scale conflict may arise with the allegations of the US spying on leaders of almost all of their allies. It is of no doubt that the allies also spy however the media will spin it as an America exclusive activity.

Едно не ми е јасно...која е поентата...демек да се сфати дека САД ги праи сите мучки...или дека допрва некој ја открива америка,па ај да се фати сеир??

п.с незнам зошто ама од многу поодамна се чуствувам индиферентно при вакви докази,бидејќи кај што има сила нема правдина!

п.п.с кај и да е кога ќе почне да се дебатира за докази од македонската сцена,ќе биде заклучена темата така да не се мачете за џабе!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom