ШТРАЈК СО ГЛАД ЗА НЕ МЕНУВАЊЕ НА НАШЕТО ИМЕ МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Zoki Lou
  • Време на започнување Време на започнување
Сум рекол, и пак ќе кажам. Има решение, за се. Треба воља.

Ни бараа визи? И ние ќе им бараме, но не...кај нас секој влегуваше како што ќе му се дигне.
Ембарго? Но проблем. Нема ни вие низ Маќедонија да поминете.
Вето во Нато? Но проблем, Окта охи...вратете им го на народот. Космофон охи... затворени граници. Реално... ќе го попушат, колку и да се појаки (хах) на економски план, географската положба ни е толку убава, што сакале нејќеле преку нас ќе идат... Но, ние сме само патриоти на форум, и пред избори... отаде, тури му пепел на муабетов со штрајк, Ѓорѓи, те жалам. Убава цел, но за неубави луѓе. Господ нека ти е на помош.

Нај добриот пост до сега...на ваа карта треба да се игра....сепак и ја сум за штрајк...мада вие одма со глад..абе свиткајте еден бурек под мишки ехее:toe:

Добро е, момци. Ќе испадне дека во секој пост ја спомнувам Америка, ама така испаѓа. Кај што сум сега (Флорида), првиот ден во школо сите ученици ме прашуваа од кај сум. (exchange student sum)
Кога ќе им спомнев МАКЕДОНИЈА, дечките знаеа! Но во кој смисол знаеа?

- Isn't that Greece?
- It's somewhere near Greece, right?
- So you're a Greek?

Професорите го викаа ова :

- Oh yes, FYROM.
- I thought you were Greece.

Некои постари луѓе знаеа за спорот со Грција, знаеа дека сме МАКЕДОНИЈА, а не FYROM. Знаеа за спорот со Косово, и за војната.

Важно шо се секирате, оваа година има да ја прославиме Македонија во Флорида :smir:

американците денешни не знаат дали воопшто биле во Виетнам, дали изгубиле или не, некои не знаат колку страни има триаголникот, а наставниците нивни не знаат што е Питагорова теорема. Зошто мислиш дека е мерило за нешто дали чуле за Македонија или не :)

Добро е, момци. Ќе испадне дека во секој пост ја спомнувам Америка, ама така испаѓа. Кај што сум сега (Флорида), првиот ден во школо сите ученици ме прашуваа од кај сум. (exchange student sum)
Кога ќе им спомнев МАКЕДОНИЈА, дечките знаеа! Но во кој смисол знаеа?

- Isn't that Greece?
- It's somewhere near Greece, right?
- So you're a Greek?

Професорите го викаа ова :

- Oh yes, FYROM.
- I thought you were Greece.

Некои постари луѓе знаеа за спорот со Грција, знаеа дека сме МАКЕДОНИЈА, а не FYROM. Знаеа за спорот со Косово, и за војната.

Важно шо се секирате, оваа година има да ја прославиме Македонија во Флорида :smir:

Хммммм баш јас го немам ова искуство. Барем за Германија Холандија и Западна Европа. Најголем дел не реагираат никако кога ќе им кажеш Македонија или ко да знаат или незнаат а страм и е да прашаат. Некој поутепани фаци и доселеници од вон Европа ќе прашаат каде е тоа. А останатите генерално знаат каде некој чул за Скопје некој не. Само еднаш од 300-400 луѓе еден рече нели е тоа во Грција. А Фиром како официјално УН име од еден тип кој беше поинформиран за работата.
Значи во основа 99% не го ебава Фиром ич.

Е за јазикот тука е малку почудно. Според мојот впечаток најголем дел од луѓето немаат везе дека пости Македонски јазик. Најголем дел во МК мислат дека се зборува Српски а, помал дел Руски и Грчки. А од двајца Еден Арап мислеше дека е Турски а еден Кинез Италијански. Статистичка маса окулу 100-200 луѓе.
Инаку чисто информативно за Татарчета никој на белиов свет не го поврзува Македонски со Бугарски на никаков начин тоа е само некој нивна фантазија за локална употреба.

Това са единствените методи,които има вероватност да дадат резултат. Сопри им премина,сопри им бизнеса,нека трпат загуби.

Па реално да-би имало ефект+ струја да не добиваат од ТЕЦ Неготино која сега баш им треба.

--- надополнето ---

Да и целото македонско население вработено во фирмите да трпи загуби а? Да не се оди таму на шопинг и одмор ептен помалку ќе имаат приход.

И не му викајте на човеков попаметно ти е ова, попаметно она, зборувачи има многу.

Џену па на здрав мозок не дупат-текстилната индустрија само види ја-наш текстил ни го продаваат тродупло а третманот кон вработените е што да ти кажам..

П.С кога косово прогласи независност памтам даваа на вести некој четник не можел да прифати и си го испукал пиштолот...

Јас, Филев Ѓорги, поради непочитување на моите основни човекови права за самоопределување од страна на меѓународните организации, се одлучив на штрајк со глад.

Јас сум Македонец, сите мои предци биле Македонци, мојата држава - татковина се вика Македонија, тоа е факт којшто не може и не смее да се промени.

Да се собереме сите заедно, да се сплотиме и да си го зачуваме нашето вековно име Македонија, нашиот идентитет, чест и достоинство.

Тоа се работи за коишто не може да се преговара.

Ги повикувам сите Македонци, овде во Македонија и ширум светот, да ни се придружат во овој наш штрајк со глад, по своја волја, со единствена цел - неменливост на нашето име Македонија.

Воедно, ги повикуваме и сите оние кои ќе изразат добра волја, на кој било начин да го помогнат овој штрајк со глад.

Планирани термини за одржување на штрајкот:
(Точните датуми и локации дополнително ќе бидат соопштени во медиумите и сите заинтересирани благовремено ќе бидат информирани)

Ноември/декември 2010 - Предупредувачки штрајк со глад од 24 часа само во Скопје;
Февруари/март 2011 - Предупредувачки штрајк со глад од 48 часа во секоја општина во Македонија;
Јуни/јули 2011 - Штрајк со глад без ограничување во секоја општина во Македонија и организирање на Македонците во дијаспората.
Во овој штрајк можат да се вклучат сите, без разлика на пол, вера и нација, со наполнети 18 години.

За било какви информации или коментари, пишете на kontakt@strajk.mk .

За пријавување и учество во штрајкот со глад кликнете овде.

http://www.shtrajk.mk/

Маме му ебам, до кога ние ќе гладуваме?

Ова е погрешниот веќе испробан обид, сега е време за радикализирање, за масовни протести, отфрлање на преговори разговори, уцени и услови и на клоци да се дигнат сите Вакнинговци, Фуеровци и сл. агентури.

На меѓународно ниво оспорено е правото на самоидентификација и самоопределување, што е едно од основните човекови права според Обединети Нации.
дури и тоа е делумно вистина
има многу држави кои не признаа под вистинското име, меѓу кои Кина, САД и Русија, кои се постојани членки на советот за безбедност
значи ние сме признати од некои, но од некои не, и сега треба да гладуваме за да не признаат ГБР и Франција? мислам дека далеку поефективно е да направиме демонстрации, нормално мирни и добро организирани, би било добро ако сите политички партии дадат поддршка на истите па нема да се делиме на црвени сини и портокалови туку сите ќе бидеме обоени како Македонци

Маме му ебам, до кога ние ќе гладуваме?

Ова е погрешниот веќе испробан обид, сега е време за радикализирање, за масовни протести, отфрлање на преговори разговори, уцени и услови и на клоци да се дигнат сите Вакнинговци, Фуеровци и сл. агентури.

Со која МОЌ???

Агентурите мислам дека би требало да ги "кинат" разузнавачите ама изгледа ништо.

Инаку да треба конечно прекин на преговори оти повеќе од јасно е нив не им смета Македонија како држава туку НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ како нација.

Но немаме ниту економска,ниту пак политичка моќ...за жал.

Треба да научиме што значи СУВЕРЕНОСТА и кои права произлегуваат од истата. Еве правниците на форумов нека се обидат да ја интерпретираат на наједноставниот начин.

Ние во основа немаме никаква потреба некој да не' признава, нашата волја е недискутабилна, никој не може да ја ограничува или условува.

Треба да научиме што значи СУВЕРЕНОСТА и кои права произлегуваат од истата. Еве правниците на форумов нека се обидат да ја интерпретираат на наједноставниот начин.

Ние во основа немаме никаква потреба некој да не' признава, нашата волја е недискутабилна, никој не може да ја ограничува или условува.
Ухххххххххххххххх За жал стариот концепт на апсолутна сувереност не постои веќе ни една држава не е повеќе целосно суверена. Се е релативно. Недостаокот на суверност само по себе влијале и на концептот на демократија кога еден луѓе решаваат за други пред кои неодговараат на избори.
Најтипичн пример е дали ирачаните одлучија дека ќе има војна во нивната земја или некој друг кој не е избран од нивна страна го направи тоа?

а да ја блокираме грчката амбасада и зградата на ЕУ, па тие внатре да погладуваат малце?

Точно,исто како и правото на самоопределба кое баш нас ни го спорат...ма не ми требаат бе ни ЕУ нит НАТО-ако цена е името.

Стратегиски веќе се оформува мултиполарноста која донесе нови регионални сили-НАТО има потреба од нас-не ние од НАТО.

--- надополнето ---

а да ја блокираме грчката амбасада и зградата на ЕУ, па тие внатре да погладуваат малце?

де де види идеја...абе како израелците...

Нели ви е јасно дека НИКОЈ не ја тинтра ЕУ никој и не ја Смета за Светски Играч бидејќи НЕ Е!!

Мене ме чуди нашиве политичари што ги тинтраат толку.

Ухххххххххххххххх За жал стариот концепт на апсолутна сувереност не постои веќе ни една држава не е повеќе целосно суверена. Се е релативно. Недостаокот на суверност само по себе влијале и на концептот на демократија кога еден луѓе решаваат за други пред кои неодговараат на избори.
Најтипичн пример е дали ирачаните одлучија дека ќе има војна во нивната земја или некој друг кој не е избран од нивна страна го направи тоа?

Не ја разбираш сувереноста ниту нејзината примена во нашиот случај, односно, суверените права на ДРЖАВИТЕ и нивните права.

Дали намерно одиш по спротивна линија или нешто не ти се допаѓа во тоа што го напишав? Одлучи се јасно и гласно.

Не мешај никакви Ирачани на темава или ќе побарам да ти забранат пристап за постојаните ирелевантни оф-топик постови.

Релативизирањето на сувереноста оди директно ПРОТИВ нашите заложби да ги уживаме правата на самоопределување и постоење како и останатите држави.

Со самата таа глупост наречена штрајк со глад се прифаќа фактот дека некој може да го смени државното име, па затоа мора да се штрајкува против тоа.

Не ја разбираш сувереноста ниту нејзината примена во нашиот случај, односно, суверените права на ДРЖАВИТЕ и нивните права.

Дали намерно одиш по спротивна линија или нешто не ти се допаѓа во тоа што го напишав? Одлучи се јасно и гласно.

Не мешај никакви Ирачани на темава или ќе побарам да ти забранат пристап за постојаните ирелевантни оф-топик постови.

Релативизирањето на сувереноста оди директно ПРОТИВ нашите заложби да ги уживаме правата на самоопределување и постоење како и останатите држави.
Ти си шефот :salut: очигледно ќе морам да молчам за некои работи кој ги пишуваш а не се вистинити.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom