Американската TSA - перверзија на власта

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Додека во Македонија од медиумите не се слуша ни глас ни трага за најновите мерки од TSA - transportation security administration. Department of USA формирана после 9/11 од страна на бушовата администрација.

Не им беше доволно што забранија ред бесмислени работи како течна храна за старици, секој кој ќе им пререче зошто го третираа како ѓубре да го уапсат и огромна невидена неспособност за да уловат сериозна безбедносна закана како примерот подоле
"Dominate. Intimidate. Control."
The sorry record of the Transportation Security Administration

There was less room for positive thinking a year later, when college student Nathaniel Heatwole pulled a similar stunt, planting box cutters and fake bombs on six different planes to probe the gaps in security. In September 2003 he sent the TSA an e-mail message explaining what he had done, in the hope of sparking improvements in the system. Instead he was brought up on charges and now faces up to 10 years in jail.

Сега решија да воведат скенери каде целосно се гледа се под облеката ги чуваат сликите од тебе и одозгора зрачат и ја зголемуваат шансата за канцер. Секој кој ќе одбие да пројде низ овие скенери следува pat down кој е понижувачки и те драпаат на секој инч вклучително и гениталната област.
Иако метален детектор врши работа за пушки и пиштоли сепак мора да се демонстрира моќ на народот . Добредојдовте во наци Германија американска верзија заедно со големиот брат .

Но тоа не се , никој не е исклучок од тоа дрпање вклучително и децата .
Aaawww работа од соништата за педофилите. Никогаш не мислев дека педофилијата ќе стане професија за која ќе те плаќаат добро да го издрапаш детето за не дај боже експлозиви да најдат истите тие експлозиви можат да им пројдат под нос на неспособните TSA агенти.
Одсега секој педофил може легално да заработува леб насушен во оваа агенција под услов да немате досие .
Педофили навалете .
Еве едно прекрасно видео за крај како драпаат 3 годишно дете :)

http://johnnyedge.blogspot.com/2010/11/these-events-took-place-roughly-between.html
http://blogs.forbes.com/artcarden/2...nudity-doesnt-make-us-safer-abolish-the-tsa/#

А вие мислевте дека фашистине и педофилите во европа се лоши ... чекај да дојдат американците на ред :vozbud:

Ова му доаѓа како некоја преодна фаза,пред легализацијата на педофилијата,да не се осеќаат отфрлени...
Плус има можност за вработување на цели орди паразити.
Секаде под изговор на “безбедност“ која мудриот законодавец ја носи со некаква загриженост кон безбедноста на даночните обврзници.
Исто е и кај нас,се носат разни закони со кои ќе сме биле побезбедни.
Едини резултат е нови орди на болни,бескорисни,некреативни,јалови,глупи,ригидни,подобни паразити кои треба да се плаќаат од се поголеми намети,наоѓање место за нечии болесни фантазии да се легализираат и пресија и стварање страв кај рајата.
Страшно е колку по светот се раѓаат вируси во човечки облик кои не можат ништо да прават надвор од цицањето државна цицка,под изговор за нечија безбедност и добробит.
Секако има и дел опортунисти во приказната но главната поента е начин на функционирање како вирусите.
И не,нема да запрат никогаш...

The odds of dying from a terrorist attack are much lower than the odds of dying from doing any of a number of incredibly mundane things we do every day. You are almost certainly more likely to die or be injured driving to the airport than you are to be injured by a terrorist once you’re in the air, even without a TSA. Indeed, once you have successfully made it to the airport, the most dangerous part of your trip is over. Until it’s time to drive home, that is.

http://blogs.forbes.com/artcarden/2...-nudity-doesnt-make-us-safer-abolish-the-tsa/

Шо знам меѓу лажните чувари на нашата безбедност (безвредни гомна) и Ал-Каеда (која непостои) јас би ја избрал Ал-Каеда да ме загрозува отколку паразитиве да ме “чуваат“...:vozbud:
Поефтино е...

Трагично е што има народ шо верува дека е побезбеден вака,и кај нас тоа важи секако,краен степен на инфантилност...

Сега решија да воведат скенери каде целосно се гледа се под облеката ги чуваат сликите од тебе и одозгора зрачат и ја зголемуваат шансата за канцер. Секој кој ќе одбие да пројде низ овие скенери следува pat down кој е понижувачки и те драпаат на секој инч вклучително и гениталната област.

Тоа е една од идеите на Новиот Светски Поредок.

ПРИВАТНОСТА Е БЕЗБЕДНОСЕН РИЗИК.

Откажете се од приватноста, откажете се од човечкото достоинство.

Такво нешто не ви треба во новиот свет.

Се што ви треба е да јадете генетски модифицирана храна, да спиете,
да не правите деца, да гледате ТВ, да ја пратите модата и да купувате непотребни производи кои ги рекламираме,
да ви бидат идоли поп-рок-рап-рнб ѕвездите што ние ги произведуваме, да се покорите на стандардите што ние ги поставуваме.

Бидете овци.

Болните умови на ЦИА создадоа болна АлКаеда и болен Бен Ладен. Зошто пак сега би очекувале дека една сосема болна нација и нејзиното уште поболно раководсво би се однесувале здраво?

Болните умови на ЦИА создадоа болна АлКаеда и болен Бен Ладен. Зошто пак сега би очекувале дека една сосема болна нација и нејзиното уште поболно раководсво би се однесувале здраво?

Има еден мал проблем истата таа болна нација ја шири нејзината култура на нашата нација.
И одозгора нашиот естаблишмент многу се сакаше со нивниот естаблишмент особено со албанците кои имаа знаме на секој штаб од нив . Се надевам дека читаат да видат за што подржуваат - педофилија и кршење на најосновните човекови права

Тоа е една од идеите на Новиот Светски Поредок.

ПРИВАТНОСТА Е БЕЗБЕДНОСЕН РИЗИК.

Откажете се од приватноста, откажете се од човечкото достоинство.

Такво нешто не ви треба во новиот свет.

Се што ви треба е да јадете генетски модифицирана храна, да спиете,
да не правите деца, да гледате ТВ, да ја пратите модата и да купувате непотребни производи кои ги рекламираме,
да ви бидат идоли поп-рок-рап-рнб ѕвездите што ние ги произведуваме, да се покорите на стандардите што ние ги поставуваме.

Бидете овци.
A ти не си офца?

A ти не си офца?

A ти не си трол?
Малце е глупо да го негираш кога веќе работите се очигледни
Дури им ги најдоа концентрационите ФЕМА кампови
Мислам сакаш некој да те зрачи со ренген и да ти го драпа детето?

Ќе биде ли попристојно голи да се појавуваме на аеродром?
Барем тогаш нема да мораат да ме тресат...

A ти не си трол?
Малце е глупо да го негираш кога веќе работите се очигледни
Дури им ги најдоа концентрационите ФЕМА кампови
Мислам сакаш некој да те зрачи со ренген и да ти го драпа детето?
A по пристојно е да ти се качи цела фамилија на авион и терористи да го урнат авионот?Не е во ред да малтертираат мали деца меѓутоа ајде да може секој да се качува во авион со што сака.

Вака да ми го чепнат синчето ил ќерката, нареден пат стварно ќе дојдам со оружје.

A по пристојно е да ти се качи цела фамилија на авион и терористи да го урнат авионот?Не е во ред да малтертираат мали деца меѓутоа ајде да може секој да се качува во авион со што сака.
Научи да читаш
Дали ти го прочита делот дека се НЕСПОСОБНИ ?
Имаш сајтови на америка од точка до точка каде стојат планови од владини згради каде се гледаат сите слаби точки. Америка и нејзиното снабдување на струја е централизирано со еден уништен трансформатор имаш пола просечна држава во темница. Не ни мораат да шверцуваат бомби кога целиот американски народ е вооружен до заби со разни пушки пиштоли и рпг .
Пиштол се добива во некои места само со лична карта и не се ни трудат да ја проверат Експлозив може да се состави од земјоделска аптека стандардни материјали или градежен динамит а фалц лични карти имаш колку сакаш поради неспособната бирократија.
Ако постоеја такви терористи верувај ми до сега војните во ирак и авганистан ќе беа завршени . Се што треба е да почнат да ставаат бомби во вол стрит и убиваат CEOs

Ти паѓа аргументот во вода . Патем повеќе би сакал да ме чува ал каеда отколку овие неспособњаци кои не знаат да разликуваат сос од јаболки од експлозив и не се разбираат во основите на физика .

Каде спомнав дека се способни?

Ај сега кажи ми ја логиката твоја . Терористи се фаќале со еден куп неспособњаци кои не знаат колку се два плус два и тоа треба да ги прави да се чуствуваат безбедно?

Кажи што испуштам тука . Освен дека не ги прави побезбедни овој вид на обезбедување туку ги зголемува шансите за канцер да заработиш, дека дури и да има терористи шансите да погинеш од терористички напад се помали од тоа да загинеш од автомобилска несреќа . Ги погазува основните човекови права на приватност и се што врши тој скенер може да го врши метален детектор . Дека ако има воопшто опасни терористи до сега америка ќе ги враќаше војниците назад дома ( со оглед дека се параноични) .
Еј ало 1984 си ја читал ?
Кажи ми која е причината оправдувањето за драпање мали деца и скенери кои зрачат? Не некоја нецелосна некомплетна нереална замислена причина од типот: не може секој да се вози на авион . Не знаев дека имало класа која смее и која не смее без некои реални критериуми (како на пример бебе е , болен итн) .
Ова објаснува повеќе
In the mean time, the main purpose of the retinal scanner was for maintaining the illusion of security. The virtual strip search revealed nothing that the agents could not pick up with a metal detector, an ion counter or a bomb sniffer. The scanner’s real purpose was to humiliate. And the black uniforms and threatening rudeness of the security nats were for intimidation which rounded out their program. Amerikans accepted the illusion in exchange for their liberty. This was the land of the free and the home of the brave.

Авионски превоз не е обрска туку избор.
Можеш да патуваш со кола, воз, автобус, пешки, на коњ, точак..... сакаш авион? одиш на скенер, неќеш скенер? ете ти автобус или кола....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom