Bon Jovi во Загреб - 08.06.2011

• Креатор на темата Креатор на темата stefan89
  • Време на започнување Време на започнување
ај, ако дадат сесиите, може да се оди :))

Ете знаев одма хард кор луѓето кои го имаат екслузивното право да знаат што е квалитетна музика одма ќе почнат да мрчат, дека е тапа Бон Џови. Пеел за љубов... Па дај Боже сите да пееја за љубов, светов ќе беше многу поубаво место за живеење...

Штета што нема да бидам во можност да одам, навистина ми е жал...

Баш ми е жал што не можам да одам.
Се надевам на некоја поблиска дестинација, ко на пример Скопје :)
И без дрдорење за Бон Џови, срцка си е човекот.:pipi:

Од бендов ми се допаѓа само една песна, премалку за да се залетам да отидам на концерт. И ха-це сум, нема да ме примат на врата :pos: Ако ништо друго бар ќе има жени, со лопата да ги ринеш :)

Од бендов ми се допаѓа само една песна, премалку за да се залетам да отидам на концерт. И ха-це сум, нема да ме примат на врата :pos: Ако ништо друго бар ќе има жени, со лопата да ги ринеш :)

Да си жив и здрав! :) Ради тоа требаше и на Енрике да идеме, али факинг стар пасош и факинг визас ...

Картите се веќе купени,се чека само 8 јуни:vozbud:

За Џони, драги мои, вреди да откажите се.... Во тие 2-3 дена, и така не можете да направите којзнае што, а верувајте, можете да добиете многу

http://www.papillon.com.mk/mkd/koncerti/bonjovi.html

Скапично 1 ноќевање, 2 дена во Загреб, 3 вкупно доаѓа со пат.

Од друга страна за истите пари имаш пример некое патување низ градовиве европски во близина со 2 ноќевања. Ама го немаш Бон Џови. Кога ќе видиш исто ти се фаќа, цената е таа :)

Ах колку сакам да одам, ама шансите се и помали од минимални!

Ете знаев одма хард кор луѓето кои го имаат екслузивното право да знаат што е квалитетна музика одма ќе почнат да мрчат, дека е тапа Бон Џови. Пеел за љубов... Па дај Боже сите да пееја за љубов, светов ќе беше многу поубаво место за живеење...

Штета што нема да бидам во можност да одам, навистина ми е жал...

Добро е тоа што пее за љубов нема ништо против и супер е.

Ама веќе на тие години неможе да пее како што беше порано, го нема тај толку јак глас или врисок како да кажам, ке ги пее песните без некоја енергичност или слично затоа не вреди толку да се оде.

Сепак, фанови си се фанови нормално дека сакаат да одат. :)

\

31052011292.jpg

Искрено, не очекував дека ќе дојде тој ден, да одам на Бон Џови. Ама ете.... :)

Ричи по Се изгледа ќе свири на Европската турнеја. Добро напредувал со rehab-от.

Јас разбрав дека ќе свири Ричи, али Richie Kotzen :( Самбора заглавил баеги на рехабилитација!

Шо знам, така прееска мене ми кажа брат ми, кој е ептен ха-це фан, и следи Се. Јас не можам да потврдам, а тапа ми е нетов да барам линкови сега.:)

Ќе биде Самбора во Загреба.

Отварање!!!

Се прибрав пред некој саат време. Укочен, изморен ама вредеше дефинитивно. So here it goes...

Вторник вечерта Дрводекор, собирање со останатите. Полн автобусот на два спрата. Некои 10 и 10 тргнавме. У автобус музика од Бон Џови, после на гитара свирење и пеење. Граници, курци, палци такви ствари стигаме во среда во 12 сабајле во Загреб. Истоварање пред Максимир*. Со помала група отидовме до центарот на пиво и ручек. Кога се отворија вратите одма влеговме. Бината огромна, огранизација тоБ. Првин излагаат на сцена Опча Опасност, хрватски бенд, после мала пауза излегоа плукнатата копија на Битлси, Д Брејкерс. Видов доле во партер едно Македонско знаме, шо значи не бил само нашиот автобус таму. Се повеќе и повеќе се пунеше Максимир, и околу 8 ипол вечерта излагаат тие. Бон Џови, во фул состав. Ричи Самбора, Дејвид Брајан, Тико Торес и Џон Бон Џови. Се најавуваат со Raise Your Hands

Ричи отвара уште на почеток. После тоа идат You Give Love a Bad Name, Runaway, It's My Life и другите остали best of. За точен редослед не ме фаќајте за збор. 90% од хитовите ги спукаа. 2 ипол саати perfection. Пеење заедно со публиката, оставање на публиката да го испее рефренот. Завршија со Livin' on a Prayer. Многу енергичен настап, многу подобро од тоа што го гледаме по ЈуТјуб. Бон Џови се доживуваат. Thumbs up и за организацијата, одлично озвучување, светло, панели. По некоја слика TBA.

*незнам зашо го викаат арена. Погрд стадион не сум видел. На Борис Трајковски во Автокоманда може помошен стадион да биде. :)))

п.с. песната шо ми го обележа цел пат и концертот Bad Medicine.

озвучењето од едната страна на бината:
100_4535.jpg

излегувањето на сцена:
100_4542.jpg

100_4564.jpg

100_4586.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom