Bon Jovi во Загреб - 08.06.2011

• Креатор на темата Креатор на темата stefan89
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 октомври 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Bon Jovi следната година во Загреб!
bon_jovi_zagreb.jpg
Европската турнеја во која ќе посетат 24 европски градови, Bon Jovi ја започнуваат во Загреб.
Lupa promotion во соработка со AEG гордо ви го најавува гостувањето на еден од најголемите рок бендови, групата Bon Jovi на 8 јуни на стадионот Максимир.

Повеќе

Одлично!!! :vozbud:

Сега уште некоја агенција да организира една тура... СУПЕР!

Аууу феноменално....^^^ Е тоа би било многууу убаво, некој да организира од кај нас.

Една од неколкуте животни желби ми се да појдам на концерт на овие великани. Но сепак, има неколку пречки за ова да биде тој концерт за мене. 8 Јуни - сесија, Загреб - релативно далеку е и сигурно скапичко ќе биде. Но има време до тогаш, можеби ќе испадне нешто.

Чекаа и дочекаа – Бон Џови доаѓа во Хрватска
Четврток, 28.10.2010
Балканска сцена

Бидејќи од настапот кој требаше да се случи во мај не испадна ништо, многумина се откажаа од идејата дека воопшто би можеле да го видат Бон Џови во Хрватска. Но, нечии молби очигледно се исполниле, па како што пишуваат хрватските медиуми рок иконата доаѓа Загреб и тоа следната година!

Концертот на неговата група ќе биде дел од светската The Circle турнеја, а е најавен за почетокот на следното лето на Максимир, стадионот кој минатата година U2 дури двапати го наполнија.

Светската турнеја на Бон Џови ќе опфати 135 концерти во 30 земји ширум светот. Ова воедно е и најдолгата турнеја што групата ја имала од крајот на 80-тите. Се очекува The Circle Tour да започне токму од Загреб на 8-ми јуни а ќе бидат посетени 24 градови во Европа.

Поради исклучително големата продукција која вклучува 2.750 метри алуминиум за изградба на сцената, односно 400 метри квадратни голем видео бим зад сцената.

Бендот ќе престојува во Загреб 5 дена, од кои 3 ќе одржуваат проби се со цел да им овозможат на обожавателите врвно визуелно и звучно шоу.

Во продажба се пуштени 30 000 влезници кои ќе бидат пуштени во продажба од 5-ти ноември во 9 часот, а цените ќе се движат од 300 до 2000 куни за Diamond Ring-от. Фан клуб продажбата почнува од 28-ми ноември во 16 часот, и ќе трае се до 30-ти ноември до 23:59, единствено со регистрација на www.BonJovi.com.

Ако за ова аранжманот е над 6.500 ја мислам дека некој треба да се обеси за јајца! :) За U2 беше 8.000 па сеа израчунајте. :)

Ако за U2 било 8000 тогаш сигурно вреди 6500 за Бон Џови со оглед на тоа што се моментално популарни U2 повеќе од Џови..Бон Џови се легендии и по моја проценка повеќе од тоа дека треба ама сепак....

Знаев дека само девојки ќе има на темава.

Едно време ги слушав, коа немав појма што е музика, сеа јок.
Ако ја анализираме нивната дискографија, ќе го заклучиме ова: текстовите на сите песни се за љубов. Е сеа дали легнал нешто Џон, дали му раскинала некоја, или манијачи некоја на улица не е битно, во секој случај, текстот е тоа.
Музиката ... се исто, пак исто, ама ич да се нема креативност.

Skid Row се исти ко нив.

Едно време ги слушав, коа немав појма што е музика, сеа јок.
Ако ја анализираме нивната дискографија, ќе го заклучиме ова: текстовите на сите песни се за љубов. Е сеа дали легнал нешто Џон, дали му раскинала некоја, или манијачи некоја на улица не е битно, во секој случај, текстот е тоа.
Музиката ... се исто, пак исто, ама ич да се нема креативност.

Skid Row се исти ко нив.

ако ова ти е промашај на музика не знам што да ти речам стварно

Ако за U2 било 8000 тогаш сигурно вреди 6500 за Бон Џови со оглед на тоа што се моментално популарни U2 повеќе од Џови..Бон Џови се легендии и по моја проценка повеќе од тоа дека треба ама сепак....

Ако добро те сфатив сакаш да кажеш дека U2 не се легенди??? Прво постари се од Бон Џови, второ подобри се. :)
Е сеа кои се попопуларни не знам.
Како и да е, на Бон Џови би идел само у еден случај, а тоа е ако ме части некоја добра цура за да идеме заедно. :Р :)

Ако добро те сфатив сакаш да кажеш дека U2 не се легенди??? Прво постари се од Бон Џови, второ подобри се. :)
Е сеа кои се попопуларни не знам.
Како и да е, на Бон Џови би идел само у еден случај, а тоа е ако ме части некоја добра цура за да идеме заедно. :Р :)
Мислам дека попопуларни се U2 моментално и затоа цената е поголема зашто друга разумна причина не гледам..

Мислам дека попопуларни се U2 моментално и затоа цената е поголема зашто друга разумна причина не гледам..

Пак ќе кажам, не знам пошо не ја пратам таа сцена. Мене лично повеќе мерак ми праат U2 али тоа е ствар на вкусови. ;)

gagagagag.jpgПобарав на Eventful.com одамна да дојдат у скопје ама цела година ма и поише измина и само јас останав таму единствен што побарал да дојдат у скопје.Споделував и на dacebook i twitter и кај уште не ама немаше никој to join me.Пред некое време ако се сеќавам добро или ми се причинило како да видов дека имаше и други приклучено на моето барање ама сега еве мејл ми стига дека само јас сум сеуште.Ама концертите се веќе закажани, да имав среќа и да соберев повеќе народ можеби и ке ги излажевме да дојдат и кај нас.Ама 1 човек кога ке видат хахаха :kesa: а и блиску ни е загреб...

Еве сеа гледам немаат ни загреб многу demands.Најмногу блгарите имаат и тоа 1,900 :tapp:.Изгледа нема врска ова што си замислуев јас дека можеби преку тоа ке побараме да дојдат.Ама се изнасмеав зашто гледам од македонија барале уште неколку луѓе и не бараат у Скопје или Охрид да речеме каде обично доаѓаат побарал некој у Штип да дојдат.Изгледа ненамерно избрал од каде е тој и излезе bon jovi to stip.Штип ми е симпатичен град без навреда за штипјани ама ме изнасмеа...еве линк сликата шо ја стаив не е многу квалитетна..

Link
Link

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom