Срамежливост во љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата KaiTekk
  • Време на започнување Време на започнување

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Она за што зборувам е: ако некогаш си толку срамежлив од 100 шанси да си фатиш женска не си искористил ниедна, ако си уште посрамежлив до толку така да ти е срам и онака да се поздравуваш со девојчињата така да ќе ги бакнеш во образ, па уште и уште така што таа срамежливост едноставно те прави изолирана личност и наеднаш сваќаш дека треба да се измениш... има ли надеж за тебе? Инаку ова се однесува на дел од мојот карактер :wub:

Емотикончево на крај значи дека сепак ти се допаѓа тој дел од твојот карактер? И треба. Направи си листа од работи кои ти се допаѓаат кај тебе. Гарант ги има мал милион. Ако ти се сакаш и цениш, девојките ќе го почувствуваат тоа.

Познат ми е проблемов али се надминува биди сигурен

чоек ја сакам сеа да го надминам ама незнам како само страдам и ништо повеќе не ми носи ова... додека гледаш на пример како другиве некои машки онака ќе се поздрават со женскиве цмок цмок а ти си само на едно здраво малце ти доаѓа криво, знаеш? А ти така губиш пријателство со женскиот пол.

ne treba tolku da gi izbegnuvas lugjeto okolu tebe.... samiot si pravis da bides IZOLIRAN.... si vrtis nekoi filmovi u glava koi nemora da gi vrtis... Koga ke statis sto si i koga ke stanes zadovolen so samiot sebesi... ke zra4is so pozitivna energija, KE SE SAKAS samiot sebesi... A togas i drugite ke te gledaat kako posamouverena, a voedno i poprivle4na li4nost... Zatoa Sakaj se sebesi za da te sakaat i drugite, a so toa ke si ja nadmines taa SRAMEZLIVOSTA

Aha,na pocetokot e malce tesko ali ke svatis deka ednistvenata maana se naoga vo tvojata psiha toa e sramezlivosta,stravot od toa kako ke izreagiras ako dozivees "poraz" ali so tek na vreme ke se sredi ke go nadmines toj problem treba da soberes hrabrost i da si dokazes deka si unikaten i zracis so pozitivna energija

меѓутоа тоа станува се потешко и потешко, наместо со позитивна, почнувам да зрачам со негативна енергија!

sea ne zbori taka.... ne edo tolku... ti mesto da si se gordees, ti so samovo ova sto go pisuvas tuka si se ponizuvas samiot i toa bespotrebno... razmisli malce, ako sakas drugite da te sakaat moras da se nau4is da se SAKAS samiot

KaiTekk напиша:
Она за што зборувам е: ако некогаш си толку срамежлив од 100 шанси да си фатиш женска не си искористил ниедна, ако си уште посрамежлив до толку така да ти е срам и онака да се поздравуваш со девојчињата така да ќе ги бакнеш во образ, па уште и уште така што таа срамежливост едноставно те прави изолирана личност и наеднаш сваќаш дека треба да се измениш... има ли надеж за тебе? Инаку ова се однесува на дел од мојот карактер :wub:

А колку годинки имаш?

KaiTekk напиша:

Додека го читав првиов пост си викам ај ќе го охрабрам и ќе му пишам дека има шанса да се смени .. ама кога ги прочитав останатите два ..:nesvest:
Искрено тешко да се смениш. Имам јас еден професор по биологија, кога ќе му кажам “добар ден“ се вцрвенува + нема жена и со ниту една професорка не прави муабет .. срам му е. Па сега ти види .. Него убаво праша моето е поголемо .. колку години рече дека имаш?

Абе брат ти мислиш дека зрачиш со негативна енергија али не е така,ти кажав тие срања околу негативната енергија ти се само во твојата психа и мора да се обидеш да ги искорениш,иначе и ја бев ненормално срамежлив и сеа сум за нешто, до душа кај сите нас постои срам за извесни работи

da 15 god imam. Ama jas sakam da se izmenam ako ne se izmenam togas ke mi stanuvam se potesko i potesko i ............ ednostavno se cuvstvuvam deka KE UMRAM :( inaku mnogu dobro mi ide muabet so zenski ama tesko mi e da im pristapam onaka da im kazam zdravo pa cmok cmok vo obraz posle e mnogu lesno (ke se premine na tie tipicni muabeti kako si so prais i taka natamu). Edit: tukusto ja citav temata za roditelski greski i svativ... ova e kako posledica shto moite ne me pustaat kao prvo kako mal do osmo niednas ne sum izlegol vo diskoteka potoa ne se druzev so zenski kako mal poso me ucea ednostavno da bidam sovrsen itn... sega tie posledici se odrazuvaat. Ama se prasuvam dali e docna da se smeni se...

Не е доцна. Не си оформен во една зрела личност за да се каже дека е тешко да си ги смениш навиките и карактерот. За почеток дружи се повеќе со поотворени другари и гледај реагирај како нив по малку, па ќе видиш све ќе си дојде на место само по себе. Со тоа што има отворени и отворени друштва ... ќе си ги отвориш малку повеќе очите и паметот при изборот, секако ако има потреба да ги бараш доколку ги немаш:kajg:

15? Кога бев колку тебе донекаде и јас размислував слично, ми беше срам ако женско седне в клупа на школо до мене:) Не се замарај со тоа, промените во твојот карактер и однесување сами од себе ќе си дојдат, ќе видиш. Нема ни да почувствуваш кога тоа ќе ти се случи, едноставно во еден миг ако се анализираш себеси и се споредиш каков си бил до пред извесно време, ќе воочиш разлика, верувај. Сега најверојатно сакаш да бидеш поинаков, но нешто те „кочи“, незнаеш ни сам што е тоа, па бараш, размислуваш...-веројатно сеуште не дошол вистинскиот миг да промениш нешто кај себе и покрај тоа што ти сакаш тоа да го сториш. Некои нешта едноставно неможеме да ги смениме ако не им е дојдено времето за тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom