Помош! Компјутеров ми се поремети!

Не знам Националист шо направил, ама јас донекаде завршив работа. Ја симнав закрпата од Декстерче, ја инсталирав, спуштив сите можни регистри клинери и сега компјутерот ми преди, абе пее насабајле. Уште само неколку регистри ми останаа да се поправат, веројатно сам ќе ги средам да имам време.

Совет:
Исклучете го виндоус апдејтот, правете го тоа сами и по свој избор.

Во services има многу, многу непотребни работи кои можете слободно да ги исклучите.

Исклучете system restore. Само ви го успорува компјутерот и ви крка меморија.

Влезете во msconfig и кај startup видете што се ви се крева со стартувањето на виндоусот. Скоро сите работи што се таму може слободно да ги исклучите, Освен антивирусот, firewallот, и ctfmon.exe.Ова последното ви е иконата за јазик на таскбарот.

humanoid напиша:
Совет:
Во services има многу, многу непотребни работи кои можете слободно да ги исклучите.
Иди на tweakxp.com и побарај windows XP gaming edition....после ќе имаш едно плус 30 мб слободни рам

И мене почна да ми се случува истово но кај мене проблемот го јавува како MDM.exe инсталирав WinTasks Profesional 5 му направив блок и сега ком. ми е во ред ти препорачувам да ја инсталирас програмава и да го направиш истото.:)Pozdrav

А за вашиот проблем конкретно сега видов во програмата WinXp Manager vo optimizer speed system/system speed/Disable Dr.Watson/Ako vi pomogna pisete.Bye

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom