Скопје станува Комунистички Град!!!

Аууу забегани бе 70 ден...аааааааа жими се овие се ненормални.
Место да им текне да покачат плати и да намалат невработеност, они обратно тераат. :tapp:

нц нц н ц нц нц нц нц нц:tapp::tapp::tapp::tapp:

Од кога знам за нив викаат есенва ќе пристигнат едно 3-4 год по ред :pos:
Ццц, да се немало трпение. Еве одговор:

Кога лисјата паѓаат...на грб да ги носеа досега ќе ги донесеа.
Кој саглам ќе се качи горе -само за спортисти и ентузијасти од 15 до 30.
Спаѓам и во двете категории ама не се качувам горе за 4-5 станици, ќе си играме игрички сеа.

Тоа ти е до сеа шо си се возел за 50 ден, сега ќе платиш 2км*25ден=50+20старт=75 денари плус семафор ова она 80.

50+20=75? Дечко 5 денари за мастика да не си задржи? ;)

Не ми мирише на убаво ова. Ќе испадне влегуваш во такси и: „шефе за стотче до кај стигнеш до таму, после ќе продолжам пеш“.

од власта, кои нагласија дека таксито е луксузен превоз од врата до врата, па време е трендот од Европа да дојде и кај нас.

Главниот Скопски Комуниста
lookup

Трендот: цицај го граѓанинот?

Во Европа тој тренд проаѓа со запалени автобуси и демонстрации на улици. Овде од што сме со партиски мозоци пешки ќе одиме... (не дека ми смета, ама пеес денари за автобус да дадам во кој ми капе од прозорот, не фала)

Замислете 24-ка со ГПС.... мислам кај може да отиде? Да се скрие у грмушка некоја? + шо дека има ГПС коа ќе заврши на некој раскрсница блокирана у 4 саат? И кај ќе им биде центарот за контрола на сообраќајот? Или оние теткине од билетари ќе ги следат од оние куќаркине кај што прокиснува кровот....

Бедотии едни, скријте се таму, барем не се резилете на телевизија....

Само трендот на редовно социјално осигурување, редовни плати, пристојни училишта, болници без бубашваби и со ДОКТОРИ внатре, никако да го донесете кај нас....

Ама затоа ќе ги исфарбаат колите во исти бои..абе и тоа чини пари :pos2:
Се надевам некој друг ќе ги бира боите и дезените. Гледајќи го каков е и што прави се ми се чини дека ќе доминира такси со љиљакова и туфници
уште 10 вакви и грците не ни требаат...сами ќе се издупиме

Трендот: цицај го граѓанинот?

Во Европа тој тренд проаѓа со запалени автобуси и демонстрации на улици. Овде од што сме со партиски мозоци пешки ќе одиме... (не дека ми смета, ама пеес денари за автобус да дадам во кој ми капе од прозорот, не фала)

Замислете 24-ка со ГПС.... мислам кај може да отиде? Да се скрие у грмушка некоја? + шо дека има ГПС коа ќе заврши на некој раскрсница блокирана у 4 саат? И кај ќе им биде центарот за контрола на сообраќајот? Или оние теткине од билетари ќе ги следат од оние куќаркине кај што прокиснува кровот....

Бедотии едни, скријте се таму, барем не се резилете на телевизија....

Само трендот на редовно социјално осигурување, редовни плати, пристојни училишта, болници без бубашваби и со ДОКТОРИ внатре, никако да го донесете кај нас....

ЈСП добива ПОКЛОН 2 МИЛИОНИ ЕВРА СУБВЕНЦИИ ОД СКОПЈАНИ а ни наплаќа повеќе од приватните автобуси и е со шугави услуги.
ЈСП поитно треба да се приватизира и де се отвори пазарот на услуги во Јавниот превоз.

Последни комунистички лајна во Македонија се ЈСП , МТВ и МЖ. 3-те претпријатија со убедливо најлоши услуги во Македонија!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom