Скопје станува Комунистички Град!!!

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
"Унифицирањето на билетите се прави со цел да се намали конкуренцијата во градскиот превоз, која најмногу им штети на патниците, кои сега за иста релација се принудени да плаќаат различна цена.
Патниците ќе се возат за исти пари, а што е многу битно, со овој проект ќе воведеме и ГПС уреди во автобусите и ќе имаме увид како возат шоферите”, вели Мишо Николов, директор на ЈСП”Скопје”.

На ова одговорија советниците од власта, кои нагласија дека таксито е луксузен превоз од врата до врата, па време е трендот од Европа да дојде и кај нас. Одлуката ќе биде еден вид заштита на градското јавно претпријатие, бидејќи таксистите по старата цена досега беа конкуренција на ЈСП.

http://utrinski.com.mk/?ItemID=C834CAAD93C85C43A69B3E9376AC7D6A

Главниот Скопски Комуниста
lookup

Со фарба се борат против дивите таксисти? омг...чудо

За Наумовски, решавањето на проблемот со дивите таксисти е работа на полицијата, која поседува инструменти што Градот ги нема.
Унифицирање, дотерување, строг технички, испит за понашање на таксисти па и обавезно бањање пред да влезат у кола...тоа да, затоа што секакви крнтии се користат како такси возила па честопати иам осет дека се возам у количка за цемент.
Но против дивите таксисти дефинитивно бојата нема да помогне.

Патниците ќе се возат за исти пари, а што е многу битно, со овој проект ќе воведеме и ГПС уреди во автобусите и ќе имаме увид како возат шоферите”, вели Мишо Николов, директор на ЈСП”Скопје”.
Е каде де? у кафеана :) наместо гпс, со парите може да ги попраат прозорците, вентилацијата и греењето...и да ги усмерат ауспусите да дуваат вон автобус.
У ствари, што сакаат да постигнат со овие мерки?

Такси-возилата во иднина ќе мора да бидат унифицирани и нивниот број ќе се ограничи на вкупно 3000 за целиот град.
Исто како во Грција што е. :pos2:
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=83044F4994EC09409D1B9E6B5A85C971

Наградно Прашање за пионерска значка со ликот на Маркс

Од Која Партија е Коце Трајановски?

А: ВМРО-ДПМНЕ
Б: Tитови Леви Сили

(точен одговор под Б тие што пишале А правац на Вардарски Голи Оток)

Камо да е комунистички, Скопје се растури као град, као целина
-механички прилив, дивоградби, кеси од 7-ми спрат, прљавштина до појас, такси вози кој стигне и... тако дајле.

Камо да е комунистички, Скопје се растури као град, као целина
-механички прилив, дивоградби, кеси од 7-ми спрат, прљавштина до појас, такси вози кој стигне и... тако дајле.
Плус Екстра Бонус Скапо и Срање Такси и Бус и Даноци до небо.

Таксите во Скопје е сега супер најдобро во цела Европа! Има и ефтина цена и квалитет (одредени компании имаат одлични возила и услуга). Цената треба сами да ја формираат а не некоја само прогласена Комунистичко-Марксистичка Институција- Другар Коце.

Ај да се разбуват владеачките кругови па ќе ви кажат убаво кој е комунист!
Иначе јака тактика за ловење на диви таксисти нема што... И Трифун имаше некој обид и отана само на обид. Чудно е што на Коце не му текнало да побара црно такси, нешто слично како во Лондон оти нели имаме двоспратни црвени автобуси, панорама “Око“, па уште таксито, црвените сандачиња за пошта и црвените телфонски говорници (најверојатно од One ќе местат низ Ск такво нешто)... Дали треба во Ск да се гради Биг Бен?

Жалосно стварно жалосно... Кај ни е платата никаква па се повеќе и повеќе поскапуваат...
Барем автобусите да беа све нови па да можеш да се возиш во нив а не вака незнаеш дали ќе стигнеш на факултет или работа пошто секој 5ти автобус се расипува...
Тек сеа ќе видите мито и дебели врски за да се влезе во тие 3000 таксисти.
Незнам само на кого му пречеше ова на нас патниците сигурно не а и не сум чул некој таксист да се пожали од парите кои ги зема месечно...

Го поскапеа таксито за глупости, ако им е за да ги тргнат дивтарите можат со инспекции и такви ствари убаво да ги средат, ама не можат да им писнат најубавите места, аеродром, железничка/автобуска, државна болница си ги чуваат дивтарите и никој не смее друг да појде со такси кола таму.
Од сеа нема возење во такси
само да влезеш ти е 20 денари и одма почнува да одбројува секој киломеар 25 денари.

Тоа ти е до сеа шо си се возел за 50 ден, сега ќе платиш 2км*25ден=50+20старт=75 денари плус семафор ова она 80.
A најбедно е шо провладиниве медиуми ја пренесуваат веста како:
Конечно се стави ред во такси превозот. сељачишта.

Јас мислев Скопје станува село од метропола ама ништо :)
Нека ги заменат автобусите па нека менуваат цени,арамии едни низаедни! :)

Жалосно стварно жалосно... Кај ни е платата никаква па се повеќе и повеќе поскапуваат...
Барем автобусите да беа све нови па да можеш да се возиш во нив а не вака незнаеш дали ќе стигнеш на факултет или работа пошто секој 5ти автобус се расипува...
Тек сеа ќе видите мито и дебели врски за да се влезе во тие 3000 таксисти.
Незнам само на кого му пречеше ова на нас патниците сигурно не а и не сум чул некој таксист да се пожали од парите кои ги зема месечно...

Знаеш што се случува во Грција сега со такви т.н. Затворени професии?

--- надополнето ---

Го поскапеа таксито за глупости, ако им е за да ги тргнат дивтарите можат со инспекции и такви ствари убаво да ги средат, ама не можат да им писнат најубавите места, аеродром, железничка/автобуска, државна болница си ги чуваат дивтарите и никој не смее друг да појде со такси кола таму.
Од сеа нема возење во такси
само да влезеш ти е 20 денари и одма почнува да одбројува секој киломеар 25 денари.

Тоа ти е до сеа шо си се возел за 50 ден, сега ќе платиш 2км*25ден=50+20старт=75 денари плус семафор ова она 80.
A најбедно е шо провладиниве медиуми ја пренесуваат веста како:
Конечно се стави ред во такси превозот. сељачишта.
Од сега натаму само во диви таксисти ќе се возиме...тие ќе бидат поефтини не плаќаат лиценци за лепе очи на Другар Коце :toe:

До сега колку беше стартно?Јас последниве месеци кога се возев во такси почнува од 50 не од 20..Од каде сега излезе дека само да влезеш 20 денари?
Со наше такси пред недела дена од жележничка до средново Марија кири склодовска мислам дека беше (ХЕМИСКОТО) ми зема 90 денари јеботе...Само да седнеш 20 денари како да не....колку е оддалечена жележничка од школото?

Идиотска работа !

Ако поскапи такси превозот кој и понатаму ќе се вози со такси ?!

Идејата им е, преку бојкотираниот такси превоз граѓаните масовно да се пренасочат кон користење на услугите на ЈСП.

На тој поквараен и подмолен начин таткото на градот ќе се обиде да ја наполни празната градска каса !

Не верувам дека граѓаните ќе му дозволат !

Наслов од НОВА МАКЕДОНИЈА

Градската каса се помалку се полни

Во првите шест месеци од годинава во градската каса се слеале само 45 проценти од планираните приходи за овој период.

До сега колку беше стартно?Јас последниве месеци кога се возев во такси почнува од 50 не од 20..Од каде сега излезе дека само да влезеш 20 денари?
Со наше такси пред недела дена од жележничка до средново Марија кири склодовска мислам дека беше (ХЕМИСКОТО) ми зема 90 денари јеботе...Само да седнеш 20 денари како да не....колку е оддалечена жележничка од школото?

До сеа беше 50 денари старт и 2 км

Знаеш што се случува во Грција сега со такви т.н. Затворени професии?

Не баш објасни ако не те мрзи или линк? пошто верувам дека тоа и тука ќе се случи... абе убеден сум дека само вмровци ќе добијат лиценци да бидат во тие 3000...
Ах да и сеа што правиме со тие што живееа од таксито а нема да влезат во тие 3000? Значи пак уште невработени...

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom