ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Битно Медо и Тим си лапнаа слемче , Саша ќе лапне курац. Најлабилна личност од сите од таа генерација.
Јас пре би рекол недоволно квалитетен. Можеби заслужи бар еден слем, ама кога ќе земеме се во предвид и не сум 100% сигурен. Го пратам од 15 години кога го најавував овде како следно чудо од играч, ама од тогаш до сега неговата игра се нема драстично променето, тоа го тера цела кариера, висок 2 метра, ПУШЕР, тоа највеќе од се ме нервира. Не ми е јасно зошто не проба да ги игра мечевите со мајндсет на сервер и да проба скроз на сервисот да се потпре, па да чека некоја шанса за брејк или евентуално тај брејк. Вака не оди, се закопал 9 метра позади основна и пребацува, па кај ќе играш така со денешниве играчи, глеј ги Алкараз и Синер, интензитет 1000 имаат двајцата, за Новак и постарава гарда да не зборувам.

На сите изненадувања на турниров од 1 коло до сега, за мене очекувани полуфиналиња скроз кај мажите. Кај жените изненадување ми е Ига која реши да игра тенис на трева годинава, али да видиме што може во завршниот дел, нарочито ако игра против Сабаленка во финале. Рибакина тотално разочарување.

Новак уште едно лошо издание каде се мачеше со тенисер кој годинава нит е у некоја јака форма, нит пак тревата му е омилена подлога (на земја игра најбољи тенис), ќе се десеше уште еден глуп момент многу малце фалеше на меч топка да отиде у курац, не знам дали тука се повреди или не зашто според снимката постоеше голема веројатноста тоа да е случај.

Синер немаше проблеми со лактот, а во таква ситуација у секое време може да игра со Шелтон, кој а влезе во размена 90% од размените ги губи против Синер, у секое време може италијанецов да игра против вакви, ги добива и со затворени очи, ист беше прајм Новак на времето, ваков профил на играчи најмногу им одговараат, со оглед дека и Синер самиот кажа пред некој ден дека својата игра ја базира на стилот на Новак, што него и најмногу му одговара.

Aко судиме од досега виденото, би требало ново финале Синер и Алкараз, не гледам како Новак прво едниот па другиот би ги добил до нова титула, ова ако го направи ќе биде уште едно тениско чудо според мене, со оглед на неговата возраст, и формата на овие двајца, ама па од друга страна једини е кој преку ова може од све што моментално постои у тенисов, што е секако поразителен податок. Дали може Фриц да го изненади Алкараз, не верувам, многу осцилира во играта и има големи падови, ама е кадарен да земе сет, но не гледам како ќе успее да држи ниво на игра за 3 против ваков Карлос, кој игра шампионски тенис. Идеално би било за мене ко навивач на Новак, Фриц да победи, а Новак да успее против Синер против кого има 2-0 тука, ама како се развива турнирот, шансите за едно вакво сценарио во моментов се мали, и кладилниците тоа го налагаат во моментов.

Од друга страна, ако дојде до финале Синер против Алкараз, ја би ставил пари на италијанецов, во случај 0 фрки да има со лактот, а вчера ги немаше, ќе видиме со Новак како ќе се понаша. Еднаш се имаат сретнато тука, пред Карлос да го започне својот освојувачки поход тука, и го доби 3-2, па потоа изгуби од Новак. Надежно, ќе ни пружат уште едно епско финале двајцава, ако дојде до тоа.

Последно уредено:
Ноле денес мора да тепа. И Карлито у џеб да го стаи.
Добар е Карлито, ама многу го прават Надал пред време. Као Јамал Меси, калма. Алкараз е помал и од мене буквално.

ајде Нолееее :angel::angel:

-сериозно нема срце емоџи форумов?

Проблем за тенисов е што само Новак со 38 години и далеку од својот прајм е најголемата закана за Синер и Карлос. Надреално голем гап има од овие до некој што може да е оквалификуван ко трета опција, Новак го тргам на страна.

Не ни има таков, формално некое име, ради реда, што не ни има шанса да помине преку двајцава на слем.

Проблем за тенисов е што само Новак со 38 години и далеку од својот прајм е најголемата закана за Синер и Карлос. Надреално голем гап има од овие до некој што може да е оквалификуван ко трета опција, Новак го тргам на страна.

Не ни има таков, формално некое име, ради реда, што не ни има шанса да помине преку двајцава на слем.
со 38 ги отвара уште. Многу ми е ќејф. Душа.

ама овој ,,Италијанецов''...
мада ајде има време, сеа почнаа шо се вика.
гаази го стари, гази.

Овој Синер, да немаше мозочен удар на РГ, му се отвори прилика сите 4 слема да ги освои годинава, со оглед на тоа колку јако игра, практично без грешка е и од форхенд и од бекхенд, ко програмиран робот е, за Ноле на ова ниво, и оваа фаза од кариера, олимпијадата беше задњи трзај, једино до крај на кариера да има некое поклапање на коцки, повреди на другиве и слично, или да не вкрсти со нив што у моментов е невозможно со оглед дека се прв и втор, па да земе, или АО или тука, следна година. Дури и да го добие едниот, мора и на другиот, бек ту бек, тоа е скоро невозможно да се реализира.

Ама нека го, не смета.

Џокович е глуп, друго објаснување немам.

Имаш конечно шанса да се вратиш во игра, 0-3 и поени за дупли брејк 0-4, за на крај да го изгубиш сетот 6-3,евентуално 6-4.

Нека не се брука, зрел за пемзија.

Последно уредено:
Најлош тенис игра на најбитниот меч.

Мртов Ноле денеска. На оваа возраст веќе минимални му се шансите против Алкараз или Синер. Скоро и да ги нема.

Одиме за Алкараз во недела. До пред допинг скандалот бев повеќе за Синер, ама после договорениот бан, последен да е, нема да навивам за него. Триесет Грен Слема нека земе Алкараз ако овој му е противник, нема проблем.

Прво финале на Јаник на Вимблдон. Се надевам ќе гледаме уште едно епско финале во недела.

Не гледав денес, т.е. гледав прв сет и некаде до трет гејм втор, дефинитивно крајот за Новак е блиску, не гледам логика во неговите изјави пред некој месец за играње на следна олимпијада со оглед дека кај Билич у подкаст кажа дека ако себе си не се гледа за конкурент на слем, односно дека има 0 промил шанси да ги освои, дека тоа ќе значи и крај за него како тенисер.

Моментално со Синер е на тоа ниво, многу е подобар Синер од Новак моментално, и тоа е реалноста и не е никаква срамота тоа да се признае, со Карлос слично ќе беше тука иако со него задњи 2 меча го има добиено, на два големи евента, АО и Олимпијада, ама и со Де Минаур и со Коболи, за кои тревата е најнеидеална подлога, он се мачеше, тие 2 меча цели ги гледав, две ружни победи каде идеше по жица на моменти, што до пред година - две беше невозможно против таков тип на тенисери тука, а проблемот беше и сеуште е прилично едноставен, физички веќе не може да го издржи ова ниво. Како и да е, полуфинале не е лош резултат на слем,, во овој дел од кариера, а стигна до оваа фаза на сите слемови годинава, ама физички не издржува ниво иако до полуфиналево немаше тежок пат воопшто, баш напротив, типот на противници налагаше прошетка во некои други времиња, и тоа налага дека крајот е едноставно блиску и тоа е тоа. И на АО, негов слем, мораше да предаде против Саша, тотално е исцеден во финалната фаза на сите слемови. Игрицата одамна е свртена, останува само надеж дека барем на 1 слем до крајот од кариерата ќе му се поклопат коцките и ќе има шанса за тој фамозен 25ти слем, претпоставувам и он се надева на такво нешто.

Синер не делува дека има проблеми со лактот, што е добро за финалето, и во таква ситуација реков и пред некој ден, типувам на него, и ќе си дозволам да типувам 3-1 за него у финалето. Сезонава е страшен, си ја доведе играта до перфекција, практично и да нема слаби страни, a и не дозволи тешкиот пораз од Карлос да го дестабилизира психички, пак е во финале на слем, прво тука. Карлос му е ахилова пета, ама повеќе мислам дека психички се губи со него и има сеуште некој fear фактор што го гуши, веќе 5 порази у редослед има од него а не е инфериорен за да тоа биде случај. И да сум грешка голем кур, у таква ситуација би било 6 у низа за карлос, 9-4 меѓусебен со Синер, тотално ќе го приватизира тенисот моментално шпанецот и да му набие комплекс на италијанецот извесен период.

Последно уредено:
Како што и се претпоставуваше, Џоковиќ после падот на Федерер и Надал немаше конкуренција, таа промена на генерација доцнеше многу години, и тука искористи Џоковиќ да лапне титули против Медведев, Циципас, Беретини, Киргиос, Зверев и некои си тапа нестабилни играчи.

Толку беше тапа таа генерација играчи против кои Џоковиќ собираше титули што сега дете од 22 години им држи лекција од тенис.

Алкарас и Синер се друг калибар играчи, рекордите се за рушење, овие двајца се на пат да го сторат тоа, а секако пружат убав тенис за гледање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom