WordPress

• Креатор на темата Креатор на темата Kir4e
  • Време на започнување Време на започнување
Некој добар плугин за Анкета (Poll)? Пребарав многу и испробав, али тапа... :/ Нема ништо асално -_-

Потребно е да купам webhost за да имам WP? не е тотално бесплатно?

Потребно е да купам webhost за да имам WP? не е тотално бесплатно?

WordPress е бесплатен, не хостингот... нормално дека ќе треба да си го платиш.
Бесплатна варијанта - WordPress.com, но нема да може да ги уредуваш темите и додатоците и адресата на сајтот ќе ти биде сајтот.wordpress.com.

WordPress е бесплатен, не хостингот... нормално дека ќе треба да си го платиш.
Бесплатна варијанта - WordPress.com, но нема да може да ги уредуваш темите и додатоците и адресата на сајтот ќе ти биде сајтот.wordpress.com.
А гледам има бесплатни хостови што ги класифицираат како добри, што ми е малце нереално, па ако може да ми кажеш дали вреди да користам бесплатен хост, дали и колкави проблеми би имал?

А гледам има бесплатни хостови што ги класифицираат како добри, што ми е малце нереално, па ако може да ми кажеш дали вреди да користам бесплатен хост, дали и колкави проблеми би имал?

Не би користел бесплатен хостинг за нешто посериозно. Често знаат да зафркнат работа и да ти отиде сајтот во неповрат, а стабилноста не е баш на најдобро ниво. Ама ако ти е за експериментирање може да користиш некој... гледам 000webhost многумина го препорачуваат на форумов.

Како на WP сајтов, горе кај страните (Internet, Hardware...) да биде и Tutorials - зошто само таа страна не е таму. Не е да нема место за неа (кога го тргам Home пак стои доле), туку до нешто друго е.

345345xqx.png

Ако треба ќе ставам дел од кодот (или цел) од header.php или што треба.[/COLOR][/FONT][/SIZE]

Не е проблем со WordPress-ов, туку со CSS кодот. Види таму ширина на тој дел и сл.

Чепкав и по style.css ама никако да средам. Ако има некој да му го дадам фајлот, па да види, би ми бил од помош :D

Стај го кодот од header.php и style.css на pastebin и прати линк да видам.

Ти ги пратив по порака:)

И уште нешто, како може да го изменам футерот (footer.php), зошто не е со код како другите, туку криптиран (или како се вика), целиот е само со некои карактери. Ми треба за да го тргнам Sponsored by:.....

Во #nav li смени го padding од 14px на 12px или намали го фонтот барем на 11px во #nav a.

Во #nav li, padding e 20px, но го намалувам на 12, и пак е исто, ништо не се менува на темата. Истото е и со фонтот кога ќе го намалам :S

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom