Двајца убиени и еден тешко повреден во пукотница во населбата Аеродром

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Официјално/неофицијално има нешо муабети причина за нападов?

Не Урко туку баџанакот негов...
А кој е овој Ркулот???

Велешанец... Франкфурт мафија ако имаш слушнато јасно ќе ти е.... ако познаваш некој велешанец прашај... МАФИЈАТА почна да праи ршум..... збеснааааа

Полициски извори за А1 велат дека сите тројца се припадници на МВР, меѓу кои еден бил дел од личното обезбедување на министерката за внатрешни Јанкулоска. Еден од повредените пак бил баџанак на член на обезбедувањето на премиерот Груевски.

Уствари роднина на Урко како што се дознава, и после ете од каде Урковци и слични такви имаат пари за теретани и слични работи.. инаку што мајка бараат членови на МВР да седат со Р`кулот инаку еден од главните за Франкфурт мафија, собрал невидена пара таму и сега ќе изиграва лихвар епа ете и него му го светнале куршумот... ако се спаси од затвор гледам го стаса ова ..

Мафијава е целосно поврзана со државата ..

Чекај бе сега..Ркулот убиен ли е ?

ДА!

И наводно убиецот е сопственик на каменолом во село Сопот ако добро слушнав.

Велешанец... Франкфурт мафија ако имаш слушнато јасно ќе ти е.... ако познаваш некој велешанец прашај... МАФИЈАТА почна да праи ршум..... збеснааааа

Мхм сум слушнал, ако не се лажам тие беа тие што шверцаа дрога низ Европа, па ги бркаа во Австрија или ка де и да беше...
Сега кога бев во Велес мислам ми кажуваа нешто за овој, или можеби сум се помешал нешто :)

Велешките наркобосови осудени за оружје на црно
ДНЕВНИК - - 21.03.2009
Велешаните Јордан Јорданов-’Ркулот и Зоран Манасков-Скршениот, осомничени дека ги организирале своите сограѓани да продаваат хероин во Германија и во Австрија, вчера во одвоени процеси беа осудени за нелегално ...

Мхм сум слушнал, ако не се лажам тие беа тие што шверцаа дрога низ Европа, па ги бркаа во Австрија или ка де и да беше...
Сега кога бев во Велес мислам ми кажуваа нешто за овој, или можеби сум се помешал нешто :)

Добро си слушнал како што веќе реков еден од 5-6 главни за регрутирање на нови луѓе барем така се зборува колку е точно незнам ама верувам дека е така.

Петмина велешани се уапсени во спектакуларна акција која утрово ја спроведе полицијата. Ги сомничи дека се главни организатори на таканаречената „Франкфурт мафија“, голем синџир на трговија со дрога во Германија и Австрија.

Полицијата соопшти дека кај М.З., викан Скршениот, Ј.Ј. - 'Ркулот, К.Г. со прекар Зајакот, Т.Ј. - Црното и Ќ.Б., пронашла дрога, пари, пиштоли и пушки без дозвола, документи за трансфер на поголема сума пари, а им одзела скапи автомобили и џипови.

Акцијата подолго време ја подготвувале македонската, германската и австриската полиција. Очевидци раскажуваат дека дел од полицајците кои учествувале во утринските апсења зборувале германски.

„Вредноста на хероинот што оваа криминална група го пуштила во промет низ Австрија, според проценките на австриската полиција, изнесува помеѓу еден милион и 100 илјади и еден милион и 500 илјади евра“, изјави Иво Котевски, портпарол на МВР.

Акцијата подолго време ја подготвувале македонската, германската и австриската полиција

Акцијата се случува неполн месец, откако во Виена беше уапсена шестчлена група велешани, која продавала дрога низ улиците на австриската метропола.

Во Велес веќе подолго време се зборува за „Франкфурт мафија“, луѓе десетина години регрутирале стотици млади велешани да продаваат дрога во Германија и Австрија.

А јас незнам како е можно да нема затворска казна за нив уште тогаш, ем како што пишува погоре и памтам беше најдено оружје, пасоши и дрога ..

Ај сега ќе гледаме сител вести. Може ќе кажат и за мафијава нешто, иако јас мислам дека ќе се трудат да ги заштитат малку.

п.с. лелееее Латас треба да ни каже што било како било :tv:

МОре збеснаа мафиозиве, неможе да си шеташ слободно по улициве :tv:

Oва као сцена од некој италијанско-мафијашки филм и тоа баш во рибен ресторан. Значи може да се каже дека „he now sleeps with the fish“. (ок црн хумор јбг)
Што ти значи рецесија еј, се пошандрцаа лихвариве. Ни две ни три, бап со тоа пиштоло во ресторанто.... Јбг кој како си определил, така и ќе си живее.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom