nako
No1
Аааа роднина на Урко... тоа е нешто друго.Чек малце... еден од убиените е Урко??? нема шанси
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Аааа роднина на Урко... тоа е нешто друго.Чек малце... еден од убиените е Урко??? нема шанси
Чек малце... еден од убиените е Урко??? нема шанси
Официјално/неофицијално има нешо муабети причина за нападов?
Не Урко туку баџанакот негов...
А кој е овој Ркулот???
Полициски извори за А1 велат дека сите тројца се припадници на МВР, меѓу кои еден бил дел од личното обезбедување на министерката за внатрешни Јанкулоска. Еден од повредените пак бил баџанак на член на обезбедувањето на премиерот Груевски.
Чекај бе сега..Ркулот убиен ли е ?
Чекај бе сега..Ркулот убиен ли е ?
Велешанец... Франкфурт мафија ако имаш слушнато јасно ќе ти е.... ако познаваш некој велешанец прашај... МАФИЈАТА почна да праи ршум..... збеснааааа
Мхм сум слушнал, ако не се лажам тие беа тие што шверцаа дрога низ Европа, па ги бркаа во Австрија или ка де и да беше...
Сега кога бев во Велес мислам ми кажуваа нешто за овој, или можеби сум се помешал нешто![]()
Петмина велешани се уапсени во спектакуларна акција која утрово ја спроведе полицијата. Ги сомничи дека се главни организатори на таканаречената „Франкфурт мафија“, голем синџир на трговија со дрога во Германија и Австрија.
Полицијата соопшти дека кај М.З., викан Скршениот, Ј.Ј. - 'Ркулот, К.Г. со прекар Зајакот, Т.Ј. - Црното и Ќ.Б., пронашла дрога, пари, пиштоли и пушки без дозвола, документи за трансфер на поголема сума пари, а им одзела скапи автомобили и џипови.
Акцијата подолго време ја подготвувале македонската, германската и австриската полиција. Очевидци раскажуваат дека дел од полицајците кои учествувале во утринските апсења зборувале германски.
„Вредноста на хероинот што оваа криминална група го пуштила во промет низ Австрија, според проценките на австриската полиција, изнесува помеѓу еден милион и 100 илјади и еден милион и 500 илјади евра“, изјави Иво Котевски, портпарол на МВР.
Акцијата подолго време ја подготвувале македонската, германската и австриската полиција
Акцијата се случува неполн месец, откако во Виена беше уапсена шестчлена група велешани, која продавала дрога низ улиците на австриската метропола.
Во Велес веќе подолго време се зборува за „Франкфурт мафија“, луѓе десетина години регрутирале стотици млади велешани да продаваат дрога во Германија и Австрија.