Кои се политичките милионери во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
T

Tetro

Гостин
Темава ја отворам со еден цитат од канал5. Доколку наидеме на политички и меѓупартиски препукувања, ќе молам админ или модератор да заклучи, да брише или да ја отстрани цела тема. Политика е забранета на форумов. Со почит. :)

-Податоците кои денес ќе ги презентираме се добиени од Антикорупциската Комисија, јавно достапни на нејзината веб страница.- изјави денеска Стевче Јакимовски од СДСМ пред да ги прочита имињата на владеачките функционери и нивното богатство.

- Владимир Пешевски, вице-премиер за економија, поседува имот од 1,135 милиони евра
- Веле Самак, министер без ресор, има имот во вредност од 1,025 милиони евра
- Сашо Мијалков, директор на УБК пријавил имот во вредност од 1,150 милион евра
- Виктор Мизо, директор на Агенцијата за странски инвестиции поседува имот вреден 1,660 милион евра
- Петре Латиновски, градоначалник на Бутел, поседува имот од 2,660 милиони евра
- Ратко Димитровски, градоначалник на Кочани, пријавил имот од 3,535 милиони евра
- Арсенчо Алексовски, градоначалник на општина Крива Паланка, има имот со вредност од 5,430 милиони евра- ги соопшти имињата на милионерите од власта Стевче Јакимовски........

Целата вест

Се е тоа познато,само не ги знаевме точните цифри...

Љубоморат комуњарите оти се успешни луѓе, и успеале да заработат некој денар, сето тоа е постигнато со труд работа верба во себе и со високи вредности на етика и чесност.
Или како што вика анегдотата за попот наш православен: Не ме гледај што правам слушај ме што зборувам.
Чиста вистина....

Смешни се бројкиве кога има во Македонија луѓе кои имаат 50, 100, 200 милиони заработени преку октоподот.

Смешни се бројкиве кога има во Македонија луѓе кои имаат 50, 100, 200 милиони заработени преку октоподот.

А бе шо пари се, по 100 евра од платата да оставаш настрана ете ја математиката.

Сумиве погоре се смешни овие имаат најмалку 20 пати повеќе од што е напишано погоре, и не само ова 1/3 од парламентот имаат не само овие да не зборуваме за поранешните и сегашните влади.

Смешни се тие суми да се насмееме, и да се насмееме за тоа дека имаат 20 пати повеќе од ова. Тие не прават будали а ние се смееме како будали, од нивните усти излегуваат лажни зборови како змии не трујат не ни дават да живееме од нивниот отров на омраза која што ја плукаат меѓу себе и кон се околу себе. И овие се помали ѓубриња затоа што помала сума на пари имаат присвоено за себе, затоа што поголемите ѓубриња имаат присвоено поголема сума на пари. Ѓубре е ѓубре само смрдеата може да му е различна. И додека се убиваат од работа по 12 саати дневно за овај народ, секоја ден гледам мизерија луѓе што бараат храна по контејнери, луѓе што собираат пластични шишиња и старо железо. Секоја ден ги гледам како поминуваат по улица во исто време заедно до народната кујна по порција ручек за таа ден, ги гледам исто кога се враќаат со храната за сопствените фамилии, не го вртам погледот настрана од нив, бидејќи сочувствувам со нив можам да ја разберам нивната несреќа. Тоа ме прави човек....

Цела Крива Паланка не вреди 5.5 млн.евра.
Има многу способни луѓе во Македонија, и кај едните, и кај другите. :toe:
Обичниот народ нека се слика...

Цела Крива Паланка не вреди 5.5 млн.евра.
Има многу способни луѓе во Македонија, и кај едните, и кај другите. :toe:
Обичниот народ нека се слика...

Очигледно ти не знаеш човекот колку фирми и кои ги има за тој подобро веруј у таа бројка кој според мене треба да е поголема од тие 5.5

Очигледно ти не знаеш човекот колку фирми и кои ги има за тој подобро веруј у таа бројка кој според мене треба да е поголема од тие 5.5

Прв пат слушам за човекот, незнам колку фирми има, ниту ме интересира, а верувам дека сигурно има повеќе од тоа што пријавил.
Туку, како и ние да отвориме бизниси па да заработиме барем милион, немора повеќе.:smir:

Прв пат слушам за човекот, незнам колку фирми има, ниту ме интересира, а верувам дека сигурно има повеќе од тоа што пријавил.
Туку, како и ние да отвориме бизниси па да заработиме барем милион, немора повеќе.:smir:
многу си скромен

Мистерија е тој друже, ако не те бива за краднење и врски со тие што ја водат државата на поштен начин овде милиончето е научна фантастика

љупчо ѓоргиевски го има цел центар на софија неговото богатство се проценува на милиарда а ако го процениле толку сигурно има маногу повеке

ти стварно мислиш дека ова се бројките така?? ахахахаха.. не ме зезај еден обичен рио кафе има имот од 2 милиона а не е пишан пошо не е политичар.. овие имаат ДАЛЕКУ ДАЛЕКУ поише

ти стварно мислиш дека ова се бројките така?? ахахахаха.. не ме зезај еден обичен рио кафе има имот од 2 милиона а не е пишан пошо не е политичар.. овие имаат ДАЛЕКУ ДАЛЕКУ поише

и да не се ова точните бројки за набројаниве кај нас постојат други кои имаат 50 пати повеќе милиончичи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom