Muse

• Креатор на темата Креатор на темата Voice of Jericho
  • Време на започнување Време на започнување

Voice of Jericho

Twisted Firestarter
Член од
13 септември 2008
Мислења
301
Поени од реакции
137
Еден од помодерните бендови кои звучат феноменално и потсеќаат на некои рок легенди како Queen. Постојат од 1994 година и постигнаа голема слава во централните држави во Европа. Прават алтернатив, прогресив рок со специфични примеси на други тонови, со што ги прават песните поинтересни и поприфатливи. Членови: Matthew Bellamy (вокал, пијано, гитара), Christopher Wolstenholme (бас гитара), Dominic Howard (тапани). Епа кој слушнал за бендов, нека коментира, ме интересираат повеќе мислења за нив. :)

Пред некое време знаев само две три песни нивни, Supermassive Black Hole, Plug In Baby и слично. Ама брат ми почна да ги слуша ненормално, па со него сум принудена и јас да ги знам сите песни. Цела соба е со нивни постери и цд-ња. И да, солиден бенд, добри песни. :pipi:

New born (оваа навечер ако ја слушаш ќе помислиш дека си у хорор филм) и Plug in baby (кој почеток го држи оваа...) им ги знам од постарите. А од новите оние кои им се хитови - Resistance (оваа хит голем мене ми беше), Undisclosed desires, Neutron star collision.

Сеа коа ке ви дојде Aurora Borealis...

Дупла тема е, во другата имам пишувано повеќе...
Една од рок групите на кои им знам цела дискографија на памет. Мислев ќе дојдеа оваа година на Егзит, не ни поминаа од овие простори, ама ваљда некогаш ќе ги видам у живо.

Музиката што ја прават некако не е по мој вкус, ама затоа басот УБИВА БУКВАЛНО! :vozbud: :) Посебно на Time is running out и Hysteria

Омилениот алтернатив рок бенд. Се надевам дека ке имам прилика да отидам на некој концерт зашто се ѕверови.

п.с. ме мрзеше да ја барам дуплата, и така ќе ги спојат темите.

Омилениот алтернатив рок бенд. Се надевам дека ке имам прилика да отидам на некој концерт зашто се ѕверови.

Чекај, прво Биберот ќе го донесат, па после се овие :pos:

Јак бенд, не знам кој ги нема слушнато Undisclosed desires, Neutron star collision, оваа Hysteria.. Закон.

Чекај, прво Биберот ќе го донесат, па после се овие :pos:

Јак бенд, не знам кој ги нема слушнато Undisclosed desires, Neutron star collision, оваа Hysteria.. Закон.

Баш тие 2 песни се најискомерцијализираните (после Supermassive Black Hole, само разликата е што SBH е стварно добра песна).
Преслушај им ги другите албуми, навлези им во текстовите и сфати им ја идејата - толку ти треба да се заразиш со музиката што ја прават и (претерано) вистинитите политички погледи кои ги има во 90% од песните.

Добар бенд, еден од ретките што останаа доследни на музиката што ја правеа во почетокот и не станаа тешка идиотштина.
Мојот all time favorite

Мене една од појаките песни (пошо забораив погоре да пишам :)) ми е Plug in baby. Малце со песнава потсеќаат на Пласибо, ама у принцип многу многу им е подруг стилот на музика.

прва песна што ја слушам од нив и што да кажам... прво па мушко. ногу јако
оти не ми е текнало порано да ја отворам темава :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom