T
the Carpenter
Гостин
Што е убаво вака кога дебатирам со ѕид. Небитно е што пишувам јас, туку тоа што сакаш да го напишеш ти, нели?
Јас, сметам дека треба да бидат осудени за убиство убијците, но и оној кој е во бегство. Другите резанки кои ги изделка, не ги коментирам, нема поента. Работите едноставно не се црно бели како што повеќето ги гледаат овде.
Сега, да пробам по милијардити пат да ти нацртам, да ти објаснам. Убиениот не бил фамилијарен човек, кој тоа не го гледа е негов проблем. Бил претепан по што умрел бидејќи си ја барал бељата, то ест јас како посматрач нема да му ставам ореол и да ги наречам убијците монструми кои тепаат кого стигнат бидејќи тоа не е вистината. Според тоа, кога би бил на нивно место и видам дека некој доаѓа во мојот дом, се однесува арогантно и надмено, ќе го претепам. Да, би го направил истото и најверојатно сега исто како убијците би плачел дека педерот умрел од клоците и ќе ме заглаи у затвор. Но, тоа не е поентата. Поентата е, убиениот си ја барал бељата и си ја нашол.
Стварно, ама стварно не можам да поверувам! Ама она .... стварно!
Посебно ова последново „си ја барал бељата и си ја нашол“
Човече, тој не е претепан, тој е убиен! Каков човек може да каже дека некој нашол тоа што барам со тоа што умрел? Како? Како? Побогу, како?
По 23243434343 пат: Човекот е бркан низ град, од осуммнина, удиран е со тврд предмет по градите. Откако умрел, неговото безживотно тело лежи, а еден од нив му ја шутира главата (откако знае дека е мртов).
Направи си репродукција на настанот во твојата глава, можеби ќе сфатиш за што се работи. Човеку, оправдуваш убиство!
Плус, како започнало, точно никој не знае. Тој што знае нема да каже. Барем се обидел да ги избрише видео материјалите, каде што ќе се види дали убиениот прв почнал или не. А да ти кажам право, сумљиво ми е нешто тука.
И за крај ... ѕид не ѕид, жал ми е за човекот. Што и да направил, не заслужил смрт. Што и да направил, а доколку направил, има кој да се погрижи за тоа.
Но, бидејќи постојат исфрустрирани битија како тебе, што ретко кога имаат шанса да докажат дека се мажи, наоѓаат шанса, па прават беља. Да го направеше тоа некој сам, .... но, 8 луѓе?!?!?!
П.С. Се кладам дека ги оправдуваш силувачите. Жените, нели, сами си го бараат, со самото тоа што се жени!
Абе ... Кришна да чува!