Српски турист загина во групна тепачка во Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Што е убаво вака кога дебатирам со ѕид. Небитно е што пишувам јас, туку тоа што сакаш да го напишеш ти, нели?

Јас, сметам дека треба да бидат осудени за убиство убијците, но и оној кој е во бегство. Другите резанки кои ги изделка, не ги коментирам, нема поента. Работите едноставно не се црно бели како што повеќето ги гледаат овде.

Сега, да пробам по милијардити пат да ти нацртам, да ти објаснам. Убиениот не бил фамилијарен човек, кој тоа не го гледа е негов проблем. Бил претепан по што умрел бидејќи си ја барал бељата, то ест јас како посматрач нема да му ставам ореол и да ги наречам убијците монструми кои тепаат кого стигнат бидејќи тоа не е вистината. Според тоа, кога би бил на нивно место и видам дека некој доаѓа во мојот дом, се однесува арогантно и надмено, ќе го претепам. Да, би го направил истото и најверојатно сега исто како убијците би плачел дека педерот умрел од клоците и ќе ме заглаи у затвор. Но, тоа не е поентата. Поентата е, убиениот си ја барал бељата и си ја нашол.

Стварно, ама стварно не можам да поверувам! Ама она .... стварно!

Посебно ова последново „си ја барал бељата и си ја нашол“
Човече, тој не е претепан, тој е убиен! Каков човек може да каже дека некој нашол тоа што барам со тоа што умрел? Како? Како? Побогу, како?
По 23243434343 пат: Човекот е бркан низ град, од осуммнина, удиран е со тврд предмет по градите. Откако умрел, неговото безживотно тело лежи, а еден од нив му ја шутира главата (откако знае дека е мртов).
Направи си репродукција на настанот во твојата глава, можеби ќе сфатиш за што се работи. Човеку, оправдуваш убиство!
Плус, како започнало, точно никој не знае. Тој што знае нема да каже. Барем се обидел да ги избрише видео материјалите, каде што ќе се види дали убиениот прв почнал или не. А да ти кажам право, сумљиво ми е нешто тука.

И за крај ... ѕид не ѕид, жал ми е за човекот. Што и да направил, не заслужил смрт. Што и да направил, а доколку направил, има кој да се погрижи за тоа.
Но, бидејќи постојат исфрустрирани битија како тебе, што ретко кога имаат шанса да докажат дека се мажи, наоѓаат шанса, па прават беља. Да го направеше тоа некој сам, .... но, 8 луѓе?!?!?!

П.С. Се кладам дека ги оправдуваш силувачите. Жените, нели, сами си го бараат, со самото тоа што се жени!

Абе ... Кришна да чува!

У право си околу “кукељот“, српската стока која не може да прифати повеќе дека Македонија и Македонците не ги ебат србите ни 2% за разлика од порано ќе биде истребена како оризот баба ми шо го треби. Оние србофилите сами ќе се свестат со тек на време, Македонецот колку и да е глуп, толку многу не може да биде. Само да сме живи и здрави ние, ќе си дојде колце на тркалце.

Само што, во врска со темава си тотално офтопик и не знам зашто се обидуваш да играш улога на бугар на форумов, да тролуваш на националистичка основа и да докажуваш колку шупачки народ се србите. Типов не е битно дали е србин, македонец или марсовец. Погинал пошто се перчел кај што не му е место. Ако беше бугар тие смрдливците ќе дојдеа да серакаат како сме убиле бугар ние безмилосните Македонци. Ебаве стоката од комшии, ко вицон сте за Господ и свети Петар. “За рамнотежа на рајското место кое го создадов на земјата, какви комшии сум им наместил...“

Sto se mesas vo celiov slucaj ? Odjebi mali.

--- надополнето ---

Дај не трескај глупости жити се читај шо пишувам НЕ МЕ БОЛИ КУР ЗА СРБИТЕ И ЗА СРБИНОТ што го убија, ама ни најмалку не ги перцепирам србендите нити ми се на крај памет не парципираат никако во мојот живот,исто важи и за сите останати.
Кого лажеш бре братски народи :pos2: сам себе или некој друг не постои такво нешто како братски народи брат мие оној кој го родила мајками а не некој таму у пичкеси материне,и дај жити се прекини со тие милошевически изјави и испади

Istoto vazi i za tebe.

Никој не заслужува да биде претепан до смрт па што сака нека направил. Не само во Охрид и во сите други градови има и ќе има типци кои си ја тражат бељата.Глумат гангстери кељави глави ланци околу вратот...илјада часови поминати во теретана.Помина времето кога можеше да се излезе тепачка еден на еден и на крај да се пружи рака.Сега секој вади нож,палица,кратка 9ка....:/
Ни во Куманово не е подобра ситуацијата.Еве пример сега кога беше светсково првенство на кејот се собираа "Србиве" и србоманиве навиваа за Србија...носеа пароли Косово је Србија,Правда за Уроша/Синиша/Милоша/Станиша...пееа песни од типот Вратиче се српска територија...бановина ау.Но меѓу толпата "хулигани" имаше и 7-8 деца до 14-15 години од навивачката група Кумани кои се радуваа на постигнат гол на Австралија во поразот на Србија.Првин им пријде дечко 25-26 години и почна да ги удара со тупаници а притоа му се приклучија и останативе "срби".Тотално неоправдано....каде е тука полицијата да реагира.Разбеснета толпа од 100-200души нема кој да ја сопре.Навистина жално станавме малцинство во својата држава.И пак го браниме она туѓото.Без'рбетна нација :/

Што е убаво вака кога дебатирам со ѕид. Небитно е што пишувам јас, туку тоа што сакаш да го напишеш ти, нели?

Јас, сметам дека треба да бидат осудени за убиство убијците, но и оној кој е во бегство. Другите резанки кои ги изделка, не ги коментирам, нема поента. Работите едноставно не се црно бели како што повеќето ги гледаат овде.

Сега, да пробам по милијардити пат да ти нацртам, да ти објаснам. Убиениот не бил фамилијарен човек, кој тоа не го гледа е негов проблем. Бил претепан по што умрел бидејќи си ја барал бељата, то ест јас како посматрач нема да му ставам ореол и да ги наречам убијците монструми кои тепаат кого стигнат бидејќи тоа не е вистината. Според тоа, кога би бил на нивно место и видам дека некој доаѓа во мојот дом, се однесува арогантно и надмено, ќе го претепам. Да, би го направил истото и најверојатно сега исто како убијците би плачел дека педерот умрел од клоците и ќе ме заглаи у затвор. Но, тоа не е поентата. Поентата е, убиениот си ја барал бељата и си ја нашол.
Ја сварно неможем да сватим како можеш да оправдаш убиство. Ајде да речемо си ја барал бељата го помодреле од тепање доста би му било тоа ако е он крив, ама што можел толку да им згреши за да го убија?

Не знам која ти е тебе поентата на сите муабети што ги направи на темава. Но, колку што сфатив, ти го оправда убиството на србинот, бидејќи тој се перчел на несто каде што не го збира! Како?
Можеби ...

Чоекот бил ваков и таков, можеби бил и поголемо животно од тие осуммнина, тоа дека бил фамилијарен човек, не го прави ништо подобар. Добро ...

Сите тие што на некој начин го осудија ѕверското убиство, се зафатени од македонскиот менталитет „го браниме туѓото него нашето“ ...

Добро ....

Ти, и твоите размислувања добро би му дошле на македонскиот правосуден систем. Посебно во случајов ...

Зошто некој да биде осуден за убиство, кога тој србинот се пикал кај што не го збира? Според твојата логика (?!) доколку некој се прави паметен на место кое што не може да каже дека му претставува дом, оти е од друга нацоналност, дозволено е да му се одземе правото на живот. Автоматски, охриѓаните убијци можат да станат луѓе кои ќе носат медал на честа. Оти ги чистат улиците од луѓе кои се „прават паметни“ во „туѓи држави“

Не ти е лоша логиката ...

Едноставно ...

Не гледам разлика меѓу тебе и убијците. Сигурно, ама исгурно размислувате исто. Доколку размислувате, се разбира. Национал и „наше“. Нема чепкање на ништо што е наше. Секој во своја држава. Ебати србите. СМРТ за таквите. И останато.

Од твоите коментри, сфатив дека:

Го оправдуваш убиството
И ти би го направил истото (само што ти требаат и тебе уште 7 души)
Ти си националист со сиромашен дух
ништо повеќе
Тресиш глупости, си правиш свои филмови и она што се кажува не сакаш т.е. не можеш да го разбереш, бидејќи нели ти и онака се` најдобро знаеш.

Луѓето ти прават муабет дека секој кој што е во нова, непозната средина, со непознати луѓе треба да се однесува повлечено, да не се прави курназ...бидејќи срања се случуваат, како во случајов.

Сосема е небитно дали тие ќе го претепале само или ќе го претепале до смрт. Битно е дека имало причина да го истепаат, а кривецот е тој или тие околу него, за целата таа тепачка.

Далеку од тоа дека некој оправдува вакво убиство, ама дај, мислам сите сте учествувале во тепачка (дали како тепачи, или како оние кои јадат ќотек) и знаете што се` е потребно за тепачка. Потребни се минимум двајца.

Ме интересира со што толку многу ги изнервирал да го бркаат низ цел град и уште повеќе што има направено за да го тепаат до смрт.

Да се однесувам како педерче, да стојам настрана, да не мрдам, да не правам ништо, пошо можам да бидам убиен, а со мала среќа да бидам искршен.

Дали ти си токму само кажи ми?

Да се однесувам како педерче, да стојам настрана, да не мрдам, да не правам ништо, пошо можам да бидам убиен, а со мала среќа да бидам искршен.

Дали ти си токму само кажи ми?
Прочитај многу убаво си напишал. Толку треба.

За мажи има колку сакаш. Некои со скршени носеви, глави...

Тресиш глупости, си правиш свои филмови и она што се кажува не сакаш т.е. не можеш да го разбереш, бидејќи нели ти и онака се` најдобро знаеш.

Луѓето ти прават муабет дека секој кој што е во нова, непозната средина, со непознати луѓе треба да се однесува повлечено, да не се прави курназ...бидејќи срања се случуваат, како во случајов.

Сосема е небитно дали тие ќе го претепале само или ќе го претепале до смрт. Битно е дека имало причина да го истепаат, а кривецот е тој или тие околу него, за целата таа тепачка.

Далеку од тоа дека некој оправдува вакво убиство, ама дај, мислам сите сте учествувале во тепачка (дали како тепачи, или како оние кои јадат ќотек) и знаете што се` е потребно за тепачка. Потребни се минимум двајца.

Ме интересира со што толку многу ги изнервирал да го бркаат низ цел град и уште повеќе што има направено за да го тепаат до смрт.

Izvini ama moram da se vmesam vo diskusijata.

Kazi mi dali ti nekogas bi otisol negde na odmor , kaj sto odnapred znaes deka treba da bides maksimalno skromen i ako se napies da sedis vo kos, da negledas nikoja, da ne prebacuvas na devojki (zosto mozebi nekoja e zenska na "nekoj"), da pazis koga odis vo toalet da ne zakcis nekoj "fraer" so laktot i tn?
Mislam deka ne ti cini muabetot za fraer deka se pravel.Sekoj covek osobeno vo pomladi godini , osobeno na balkanot odi na odmor da se opusti , napie , iznaigra ,eventualno iznae...., i tn.
Ti znaes li kolku mladi Germanci odat godisno na Majorka na odmor, probaj da najdes na You Tube zabavi na Germanci na Majorka pa ke vidis sto se vika kacuvanje na glava na domakinite, no koga igra paricka domakinot golta se.Si videl li nekogas pijan Anglicanec?I da ne nabrojuvam...A go brkale znaes zosto? Jas mislam od kompleks...
rekov pogore kako trebala da zavrsi situacijata i tocka.Sekoe drugo scenario vodi kon odgovornost na gazdata na objektot.

[/B]

Стварно, ама стварно не можам да поверувам! Ама она .... стварно!

Посебно ова последново „си ја барал бељата и си ја нашол“
Човече, тој не е претепан, тој е убиен! Каков човек може да каже дека некој нашол тоа што барам со тоа што умрел? Како? Како? Побогу, како?
По 23243434343 пат: Човекот е бркан низ град, од осуммнина, удиран е со тврд предмет по градите. Откако умрел, неговото безживотно тело лежи, а еден од нив му ја шутира главата (откако знае дека е мртов).
Направи си репродукција на настанот во твојата глава, можеби ќе сфатиш за што се работи. Човеку, оправдуваш убиство!
Плус, како започнало, точно никој не знае. Тој што знае нема да каже. Барем се обидел да ги избрише видео материјалите, каде што ќе се види дали убиениот прв почнал или не. А да ти кажам право, сумљиво ми е нешто тука.

И за крај ... ѕид не ѕид, жал ми е за човекот. Што и да направил, не заслужил смрт. Што и да направил, а доколку направил, има кој да се погрижи за тоа.
Но, бидејќи постојат исфрустрирани битија како тебе, што ретко кога имаат шанса да докажат дека се мажи, наоѓаат шанса, па прават беља. Да го направеше тоа некој сам, .... но, 8 луѓе?!?!?!

П.С. Се кладам дека ги оправдуваш силувачите. Жените, нели, сами си го бараат, со самото тоа што се жени!

Абе ... Кришна да чува!

Сигурно не го оправдува убиството,молим те,не се фаќај одма за таа сламка.Бесмислено е.

Eve edna recenica na Majkata na Dejan od linkot sto go prostre @cool

- Jedino su zaposleni u našoj ambasadi u Makedoniji ispali korektni i rekli mi šta je bilo. Jedino hvala Makedoniji. Tamo su mi ubili dete, ali njihovi građani danima izlaze na lice mesta i pale sveće - priča majka i priseća se da je Dejan sa drugom Goranom Perićem (32) otišao u Ohrid kako bi pogledali cene apartmana i letovali u tom gradu.

E Za da go kazes boldiranoto stvarno treba da si golem covek...

I voopsto komentarite po Srpskite forumi se poveke od pozitivni , navistina ocekuvav mnogu pogrubi i poagresivni reakciji.
Za zal neprijatnite tekstovi po forumite dojdoa tokmu od Makedonci a vo stil Ohrid treba da se bojkotira , Ohrigani takvi onakvi ili pak onie vo stil ma koj go e.. si go baral...

Кога не сакаме смртна казна...

без разлика на позадината...таква казна заслужуваат овие кои го отепаа Дејан
и за Карамарков
и за велешанецот
и за дедото кој убил внук на спиење
и за синот кој си го убил таткото
и за оној кој убил соседот и ранил синот
па и за "сопругот" кој ја осакатил жената со ремен ја тепал, а со нож и' го расекол окото

Дваестина вакви смртни казни, на другите ваљда ќе им дојде памет.

Izvini ama moram da se vmesam vo diskusijata.

Kazi mi dali ti nekogas bi otisol negde na odmor , kaj sto odnapred znaes deka treba da bides maksimalno skromen i ako se napies da sedis vo kos, da negledas nikoja, da ne prebacuvas na devojki (zosto mozebi nekoja e zenska na "nekoj"), da pazis koga odis vo toalet da ne zakcis nekoj "fraer" so laktot i tn?
Mislam deka ne ti cini muabetot za fraer deka se pravel.Sekoj covek osobeno vo pomladi godini , osobeno na balkanot odi na odmor da se opusti , napie , iznaigra ,eventualno iznae...., i tn.
Ti znaes li kolku mladi Germanci odat godisno na Majorka na odmor, probaj da najdes na You Tube zabavi na Germanci na Majorka pa ke vidis sto se vika kacuvanje na glava na domakinite, no koga igra paricka domakinot golta se.Si videl li nekogas pijan Anglicanec?I da ne nabrojuvam...A go brkale znaes zosto? Jas mislam od kompleks...
rekov pogore kako trebala da zavrsi situacijata i tocka.Sekoe drugo scenario vodi kon odgovornost na gazdata na objektot.

Ок, сите одиме на одмори, така да сите уживаме и се опуштаме колку што можеме, т.е. онолку колку што сметаме дека треба. А ваквите случаи се ретки. За кавга се потребни двајца, тоа е сигурно.

Вакви работи може да се случат секаде, дури и во твоето/моето соседство. Тоа не значи дека треба да се осудуваат сите граѓани на Охрид, или пак сите жители на Македонија, затоа што тие немаат никаква врска со случајот.

Delegacija opštine Ohrid juče se nije pojavila na Dejanovoj sahrani.
Па тој и тие околу него и тие над нив се виновни за тоа што се случува во нивниот град, како и секој градоначалник што е одговорен за својот град и сите проблеми и инциденти во него...како тој ќе ги погледне родителите на момчето во очи кога со време ги нема спречено ваквите појави?

Џими знае што да напише, како и секогаш...одлична колумна
КОЛУМНА: ОПЕЛО за Охрид ( ЏИМИ)

А со луѓе како ВАС на сите НАС, Бог да ни даде:
СИЛА, да го издржиме она шо не можиме да го промениме
ПАМЕТ, да го промениме она што можиме
РАЗУМ, да направиме разлика помеѓу едното и другото

а на Дејан да му даде мир и ВЕЧНА МУ СЛАВА!
Уште еден повод (овој и другите слични случаи) да му текне некому да почне веќе еднаш да ги средува работиве. Или пак се ќе си остане по старо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom