Натерајте го XPто да го наполни кернелот во меморија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
vardarce напиша:
Се сеќава мала разлика на подобро.

Инаку на ви го воа да не барате во регистарот.

Едит: Ова е истото Андроник што го објасни како да го направите но да не се мачите и да барате по регистарот можете директно преку програмчето. Ете шо ќе направи чоек шо не е испаднат петок навечер и нема попаметна работа :).
Закон ти е програмчево ама финтата е што јас неам IOPageLockLimit attribute. Андроник убаво напишал дека на понова верзија на XP го нема. Е сеа прашањето е: Останатите работи ќе работат нормално заш коа го стартувам ми појавува error! :wink:

Дали треба да се рестартира компјутер после промениве ?
На компјуеров кај што пробувам има Deep Freeze, дали ќе има промени ?

Хммм, можам да забележам мали промени, но добро е.

:oftopic:

Јас знам уште една финта за да ги направите програмите што највеќе ги користите да ви се отвараат многу побрзо. Еве на пример, јас го користам фајрфокс, но тој малку се отвара полека од интернет експлорерот, затоа десен клик на шорткатот на фајрфокс, и додадете го следново /prefetch:1 на крај, шорткатот ќе изгледа вака:

"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" /prefetch:1

Ова може да го користите и за многу други програми. Но, ако нејќе да ви се стартива програмот со овој параметар, само тргнете го /prefetch:1

mr_wicket напиша:
Закон ти е програмчево ама финтата е што јас неам IOPageLockLimit attribute. Андроник убаво напишал дека на понова верзија на XP го нема. Е сеа прашањето е: Останатите работи ќе работат нормално заш коа го стартувам ми појавува error! :wink:

Нема потреба да ја имаш таа вредност IOPageLockLimit, ставена е во програмчето случајно ако ја имаш или пак сакаш да ја ставиш. Која грешка ти ја јавува кажи, кај мене не прави никаков проблем?

Гижо напиша:
мене ми е да не се заебам, скептичен сум за вакви работи

Нема да се зафркне ништо слободно измени ги вредностите.

Auf_Mauf напиша:
Дали треба да се рестартира компјутер после промениве ?
На компјуеров кај што пробувам има Deep Freeze, дали ќе има промени ?

И на компјутерот кој јас го испробав има Deep Freeze ама се осеќаше промена на подобро што ги направив измените. Изгледа не му треба рестарт за да функционира :)

dobar hack samo sto ja zgolemuva brzinata za 14 % odnosno go pravi ona sto samiot xp treba da go pravi ako nema "bugs" ali kako i da e malu podobruvanje nikomu ne skodi

Не ви треба рестарт, кога ќе се подеси одма почнува да работи под новите вредности.

BoRg напиша:
dobar hack samo sto ja zgolemuva brzinata za 14 % odnosno go pravi ona sto samiot xp treba da go pravi ako nema "bugs" ali kako i da e malu podobruvanje nikomu ne skodi

Popravka!!!! Ovoj tweak pravi golem problem so kernelite otkako ce go restartirate vasiot PC ne moze da go napolni vasio Profil dokolku go imate i doaga do konflikt pomegu XP i vnatresnata memorija po sto sleduva klasicniot check disk a ako ne pomaga toa se znae c:/ FORMAT I CAO

Preporaka don't do it

Не забележав некоја поголема промена во работењето на XP-то, можеби нешто ситно. :)

Но нека стои. :)

Ни јас не забележав некоја промена сега за сега.:kajg:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom