UEFA го казни Работнички 10.000 евра заради навивачите

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
а што требаше на тој педерот,да му се аплаудира или?
дали тогаш Работнички ќе беше награден од УЕФА со 10 000 евра поради добро однесување на навивачите?

Кога ќе поминиш на зелено, кога ќе фрлиш догорена цигара во канта, ... колку пари ти даваат за награда?

Не планирав, ама морав да те прашам ... за да се улови поентата на случајот.

Можеби точно е тоа што неколкумина рекоа дека ја најдоја на Македонија помала. Можеби и не!

Сепак, треба да знаат дека македонија е во неолитот, а во култура е на најниско можно ниво.

Кога ќе поминиш на зелено, кога ќе фрлиш догорена цигара во канта, ... колку пари ти даваат за награда?

Можеби точно е тоа што неколкумина рекоа дека ја најдоја на Македонија помала. Можеби и не!

Сепак, треба да знаат дека македонија е во неолитот, а во култура е на најниско можно ниво.
и ти самиот знаеш дека за УЕФА тие твој закони се неважечки,туку си имаат свој закони,критериуми за одредени земји,екипи...види пр.Победа а сега и Работнички...

е сега нешто друго,јас незнам дали ти си присуствувал на некој стадион надвор од нашата држава за да ми кажеш како се однесуваат таму навивачите према некој одредени играчи?
иначе јас сум редовен посетител на стадиони во земја со најмногу фудбалски членови(DFB) да ти олеснам малку,каде одредени играчи во текот на целиот натпревар се исвиркуваат и навредува со погрдни зборови,зборувам за 50 000 па на горе гледачи,но никогаш не сум слушнал дека некоја екипа парично се казнува поради исвиркување на противнички играч,но ако е тоа така,тогаш мораме стдионите да ги преименуваме во верски објекти...

Од нас македонците по културен и по цивлизован народ нема никаде,но за да го видиш тоа мора малку да се прошеташ низ европа,за да увидиш некој други култури(не култури)....

Ако е за така Јужна Африка треба секој репрезентативен натпревар да плаќа казни што го имаат белецот во тимот секој натпревар ама баш секој натпревар е исфиркуван од публиката и тоа е расизам зошто тогаш не им даваат нив казни ? И вака треба и FIBA нека се огледа на FIFA па на секој натпревар кога ќе се игра да фаќаат пари од казни зошто кога напаѓаат по обичај се исфиркуваат истите.

Читај колку се културни(цивилизирани) другиве народи,ова не е случка од пред 50 години туку од пред 2 дена во цивлизирана европа:
Навивачи на шведскиот фудбалски клуб АИК Стокхолм го нападнаа автобусот со фудбалери на Левски од Софија по синоќешниот натпревар од квалификациите за Лигата Европа (0-0).

Шведските навивачи фрлаа камења и шишиња врз автобусот со бугарските играчи, а се судрија и со локалната полиција.
На автобусот се искршени стаклата, а претседателот на Левски Тодор Батко бил погоден со шише.

Настрадаа и портпаролот на Левси и масерот кои биле погодени со камења, додека двајца фудбалери добиле посекотини.

„Сум бил во многу држави и никогаш во животот не сум доживеал вакво нешто. Мислев дека Шведска е цивилизирана земја, и ова за мене е голем шок. Веројатно ќе испратиме остар протест до УЕФА“, рече Батко.

Kakvi gluposti i sra.nja se slucuvaat po tereni i na stadioni po Evropa a i kadro i nekadro kaznuvaat...
Rabotata e so ako sakaat da te kaznat vednas ke najdat racka.I jas bev na utakmicata i osven svirenjeto po grkot nemase nisto drugo(duri zalno bidejki Rabotnicki e realno klub bez navivaci-cela MKD se sobravme da go gledame Liverpool-kakvo ti navivanje!)

Од кога бе свиркањето било лошо понашање и казниво бе? Што трескате сите глупости(ова не се однесува само на мислењето кое го цитирам), сигурно знаете колку свирежи има во една ракометна утакмица, колку казни требаше да бидат напишани.
Балотели што беше исвиркуван на секој натпревар помеѓу Интер и Јувентус не беше ниту еднаш санкционирано тоа... Затоа правете разлика помеѓу расистичко навивање и свиркање.
Јас на кој сакам и за што сакам ќе му свирам, а никогаш не би навредил некој по расна/верска/национална припадност.

Казната е за сликата изгледа тој ко мајмун што се понаша, само не гледам логичност да се понашаш како мајмун на утакмица помеѓу Работнички и Ливерпул...
За да не се правиш паметен друг пат...
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/europe/8008928.stm

А тоа дека има свирежи на ракометна утакмица - има. Има и на кошаркарска. Само што таму свирежите се за да се деконцентрира тимот, како што кажа IgorChete (и тоа не се казнува нигде). Дали ова ти личи на обид за деконцентрација на тимот? Барем Киргијагос да играше напад, па да се вадевте некако, ама типот е у одбрана.....

А тоа дека има свирежи на ракометна утакмица - има. Има и на кошаркарска. Само што таму свирежите се за да се деконцентрира тимот, како што кажа IgorChete (и тоа не се казнува нигде). Дали ова ти личи на обид за деконцентрација на тимот? Барем Киргијагос да играше напад, па да се вадевте некако, ама типот е у одбрана.....
па нормално дека е да се деконцентрира...ако беше за нешто друго гледачите ќе влезеа на терен и ќе му ги бакнуваа нозете...

Не се правам, туку сум, али тоа настрана... Гледаш што ти пишува во линкот? Нигде не пишува дека се казнети за свиркање, а јас пишав "Балотели што беше исвиркуван" на секој натпревар со Јувентус, а Јувентус само еден меч беше казнет поради расистички испади.
Нит сум слеп патриот ниту фан на Работнички, али свирењето не е казниво, ако имало расистички испади казната е на место, само што нашиов менталитет нема да се поправи, голем дел од навивачите го истураат на фудбалерите и судиите она што не можат да го истурат на нивните жени.

Свирежите за Киријакос чинат 10.000 евра
Работнички ќе треба да плати 10.000 евра поради ксенофобично навивање за време на првиот квалификациски натпревар од 3. елиминаторна рунда за пласман во Лигата на Европа, со Ливерпул во Скопје. Од двете трибини на стадионот „Филип Втори“, каде имаше околу 20.000 навивачи за време на натпреварот, кој се одигра на 29 јули, секој допир со топката на грчкиот интернационалец Сотирос Киријакос од редовите на Ливерпул, беше проследуван со свирежи.

Ова е образложението на одлуката што Работнички ја доби по седницата на дисциплинската комисија на УЕФА, каде што се најде на тапет по пријавата од делегатот Герхард Сагер од Швајцарија.

Работнички има право на жалба во рок од три дена. Треба да уплати такса од 3.000 евра. Поучени од искуството дека УЕФА ги зголемува наместо да ги ублажува своите првостепепени одлуки во Работнички велат дека нема да го искористат овој рок за да ја обжалат одлуката.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=C2B55D196DB59849ABFDAF4FDD9133DA

Дали навистина?

Има некој официјално образложение?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom