Полу-брат/сестра

• Креатор на темата Креатор на темата brokenaa
  • Време на започнување Време на започнување
Jas doznav pred skoro edna godina deka imam polubrat i brat bliznak koj ne zivee ovde .. Me povredi mnogu toa sto imam brat bliznak ..se uste nemame se vidano treba 3 4 meseci da si dojde i da ja imame prvata sredba .. znam deka sredbata ke bide po bolna i postrasna od momentot koga doznav .. ne sakum da pomislam na toa .. go cekam denot da dojde da se vidime no i se plasam ! .. iskreno kako da nemav cuvstva za ovaa rabota ..mislam bev zbuneta i se okolu mene bese isto se sto se slucuvase mi bese ok .. ladnokrvno odnesuvanje imav .. a toa mnogu me smeni i den vlijae vrz mene .. pozz

имам сестра по татко, не ја познавам лично

Имам полу брат и полу сестра и топ ни е! :)

Некои емоции се помалку развиени некои повеќе, сепак тоа е љубов, функционираме подбро од голем процент на родени браќа и сестри.

Дознав фино лепо на врата као извоте бујрум.

Јас имам еден проблем, имам или полу-брат или полу-сестра и незнам како да најдам кои се/што се. Има некако начин?

Има некој од вас полу-брат/сестра?:smir:

Имам полу-сестра по татко.

Како сте дознале првично?:smir:

За нејзиното постоење знам од мала - но се запознавме првично пред неколку години ... поточно еден ден пред Нова Година 2009/2010.
Претходно со татко ми се видов неколку пати - инаку го немав видено/стапено во контакт со години (до мои 28 години)

Која била вашата реакција?:smir:
Како сте се чувствувале? :smir:

Таа беше повозбудена од мене ...
Се чекавме со неа и татко ми на влезот на ГТЦ во Скопје, бевме договорени во Џино на вечера
Јас не очекував ништо, ниту посакував нешто посебно ... ми беше мило, но не паднав во несвест по целиот настан
Дури и денес, една и пол година по нашето прво запознавање ... си имаме муабет, одиме на кафенце пијачка, ручек - некогаш сами некогаш со татко ми ... но тоа го чуствувам како со луѓе кои ми се пријатни, на кои не им посакувам ништо лошо ... но не ми се фамилија.
Или ако треба да кажам - полуусестра ми ја чуствувам за поблиска отколку татко ми ...
Не патам по нив, по времето без него, па љубов, се што треба добив од страната на мајка ми ...
Не очекувам ништо од нив, ниту барам и незнам дали и некогаш некогаш би побарала

имам 3 полу брата од страна на татко ми ги знам ама немам комуникација

Имам. Постари се од мене. Ама не сакаат ни да ме видат ни да ме чујат, се видовме еднаш кога бев помала и средбата не беше воопшто пријатна. Некој што не ме сака, нема зошто и јас да го сакам, така да кул сум во врска со тоа. Иако ако некогаш би ме исконтактирале не би имала ништо против, лично би ми претставувало задоволство.

Има некој од вас полу-брат/сестра?
како сте дознале првично?
која била вашата реакција?
како сте се чувствувале? :smir:

Шо бе како сум се чуствувала? Моите се разведоа кога бев 12 години и им бев единче. Откако се прежени тато жена му остана трудна и роди машко дете. Од првин бев бесна и љубоморна дека тато нема да ме сака веќе како порано и дека сега кога не живеам со него уште повеќе ќе се одалечам. После 8 години еве и друго полубратче си добив од мајкина страна и секој ден го гледам како расте , 4 и пол месеци е. Тоа ми се браќа и имаме иста крв или дел од истата крв и затоа ги сакам. Тие не ми се ништо виновни.

сакам да иам сестра па макар и полусестра да ми е:(

Jas doznav pred skoro edna godina deka imam polubrat i brat bliznak koj ne zivee ovde .. Me povredi mnogu toa sto imam brat bliznak ..se uste nemame se vidano treba 3 4 meseci da si dojde i da ja imame prvata sredba .. znam deka sredbata ke bide po bolna i postrasna od momentot koga doznav .. ne sakum da pomislam na toa .. go cekam denot da dojde da se vidime no i se plasam ! .. iskreno kako da nemav cuvstva za ovaa rabota ..mislam bev zbuneta i se okolu mene bese isto se sto se slucuvase mi bese ok .. ladnokrvno odnesuvanje imav .. a toa mnogu me smeni i den vlijae vrz mene .. pozz

Постов е стааар... што се случи во меѓувреме?

.... Јас имам сознанија... сигурни ама ситни и недоволни за потрага

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom