Полу-брат/сестра

• Креатор на темата Креатор на темата brokenaa
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 јули 2010
Мислења
57
Поени од реакции
0
Има некој од вас полу-брат/сестра?
како сте дознале првично?
која била вашата реакција?
како сте се чувствувале? :smir:

Јас немам(бар така мислам :) :P ),ама бидејки дедо ми е три пати женет,татко ми има полу-брат и полу-сестра.Братот негов никогаш го немам видено,само знам како се вика.За него никој во фамилијата не знае ни каде е ни што се случува со него веќе со години.Сестрата е малечка 6-7 одд.,ретко се гледа со нејзе.

Како прво, прашањава ти се заникаде. :smir: Си можела да прашаш дали живеете заедно или дали и колку често се дружите. Или нешто слично, а не ваквиве, ме потсеќаат како да ти кажале твоите да си посвоен, а не дека имаш полубрат/полусестра.

1. Јас имам постар полубрат.
2. Исто како што дознаваш дека имаш брат/сестра. Не се сеќавам како и да е, прилично мал сум бил.
3. /
4. /

Има некој од вас полу-брат/сестра?
како сте дознале првично?
која била вашата реакција?
како сте се чувствувале? :smir:

Поинтересно би било прашањето „Има некој од вас третина-брат/сестра?“ :)
Океј, шега на страна:
1. Немам.
2. /
3. /
4. /

Како прво, прашањава ти се заникаде. :smir: Си можела да прашаш дали живеете заедно или дали и колку често се дружите. Или нешто слично, а не ваквиве, ме потсеќаат како да ти кажале твоите да си посвоен, а не дека имаш полубрат/полусестра.

1. Јас имам постар полубрат.
2. Исто како што дознаваш дека имаш брат/сестра. Не се сеќавам како и да е, прилично мал сум бил.
3. /
4. /

Па добро, еве ти сподели твое искуство :smir:..Инаку, мене муабетот ми беше што кога ете не дознаваш на нормален начин, кога тоа било криено..во тој случај прашањата нема да мибидат толку сувишни,така? :smir:

--- надополнето ---

krstenik , си можел и тука да ме прашаш :smir: иначе да, имам :violent1:

Па добро, еве ти сподели твое искуство :smir:..Инаку, мене муабетот ми беше што кога ете не дознаваш на нормален начин, кога тоа било криено..во тој случај прашањата нема да мибидат толку сувишни,така? :smir:

--- надополнето ---

krstenik , си можел и тука да ме прашаш :smir: иначе да, имам :violent1:

Шо знам какво искуство да споделам. Не се гледам многу често затоа што си е зафатен со работини обврски, не се дружиме затоа што е прилично постар од мене и тоа.
Моите од мене не криеле никогаш за дека имам полубрат.

Ти што имаш? Полубрат/полусестра? И каков е тој не-нормален начин на дознавање. Ти како дозна?

Поинтересно би било прашањето „Има некој од вас третина-брат/сестра?“ :)

Не.

Не се гледам многу често затоа што си е зафатен со работини обврски, не се дружиме затоа што е прилично постар од мене и тоа. ..Ако ти бил вистински брат немало да биде така? :smir:

Имам полу-сестра, постара е доста од мене, 9-10 години, не знам точно, никогаш не сум прашала, а иначе ова што го знам, го дознав од некои судски решенија, документи за алиментација и така..:toe: Никогаш дома не се зборувало за минатото на татко ми. Прв пат ја видов кога имав 5-6 години, не знаев која е, се сеќавам само дека мајка ми беше многу изнервирана за нејзиното појавување :toe: значи продолжува периодот на "татина принцеза"..потоа ја видов кога имав 12 години, повторно се појави кај мене дома, само што за разлика од оној првиот пат, сега бев поголема и љубопитна, и останав во дневна..она беше дојдена со дечко/маж, немам појма, и не ја знам нит денес причината..НО, почнаа да разговараат со татко ми, и ја полека сваќав која е у ствари таа особа:nesum: и после реакција, можеш мислит, плачење, трескање врати..не знам колку долго ме држеше тој револт :nesum: потоа дознаа и во школо, колку понижувачки :nesum:

Незнам зашто би ти било понижувачки. Имаш полу сестра. Тоа што мајкати не ја сака не би требало да биде причина за и ти да не ја сакаш. Па и на таткоти да не му е омилена. Да сум на твое место, би пробал би исконтактирал. Ако е она лута на таткоти, нема причина и тебе да ти е лута. Сепак вие имате ист татко. Кога ќе ја запознаеш ќе видиш каква личност е. Решението сигурно не е во плачење и удирање врати.

И извини што ти реков дека ти се за никаде прашањата. Сега знам на што си мислела. Но си можела да ставиш и малце поинаков наслов на темава.

А за тоа ако ми бил вистински брат ... мојата ситуација е прилично едноставна. Го гледам како да ми е брат, само што не сме толку блиски. Дури и низ муабет го спомнувам како брат ми. Можеби тоа е затоа што немам вистински брат/сестра, па вака си наоѓам некој вид компензација.

Немам брат браќа полубраќа, ама имам братучеди полубратучеди итн.
Зошто мислиш дека е понижувачки дека имаш полусестра, заради околината? Околината си има право да си мисли што сака а ти си имаш право да го игнорираш тоа. Тоа што имаш плус сестра те прави побогат како човек, не за материјлно пари глупости туку духовно. Оди разговарај со нејзе и прифати ја, ќе те прифати и таа тебе можеби сигурно. И нема да разговарате за алиментации тежок живот глупости, ќе разговарате за многу убави работи.
Имам братучед кој што ми е поблизок од брат, помина после одредени настани и не ми беше ништо важно само дека тој седеше до мене и јас до него, не беше битна ситуација дека не бев добредојден и дека бев игнориран примен индиферентно од другите таму секој на душата, туку важно беше дека јас седев до него и тој седеше до мене, дури не ни имаше потреба да зборуваме тука нешто.....

Така да пробај види се со нејзе запознај ја како личност.

kolku shto znam imam samo eden brat ... pa sea ako imam polubratche ili polusestriche.. zavisi kako ke se postavi toa so mene taka i jas so nea/nego:vozbud:

Немам полубраќа или полусестри, но и да имав, ќе ги прифатев исто како и вистински брат/сестра.

Јас лично не,ама на девојка ми нејзините се разведени,и мајка и и татко и имаат друг маж,односно друга жена.Иначе коа на татко и жената се породи она беше многу радосна,исто сеа пред некое време и мајка и се породи.

Дедо ми е 3 пати женет,а бабами 2 пати..така да пред скоро време дознаа татком и чичкоми дека имаат 2ца полубраќа, а ја дознав дека сегашните тетка и чичко мој уопште немаат блага веза со тато и чичо..али се прифатиле така и така.и сеа фураат се согласуваат добро

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom