Како да смалам битови на игра?

• Креатор на темата Креатор на темата Me2
  • Време на започнување Време на започнување
Каква грешка ти јавува? Кажи убаво, не поради битовите. Имаш 32 битен или 64 битен оперативен систем и каков?

Повеќе детали ако може.
Имам 64 битен оперативен систем и не ми се појавува грешка него едно ставно кликам два пати на играта (на иконата) и не ми се уклучува играта... прашав повеќе луѓе и сите ми рекоа дека е порати битовите (затоа што мојот е 64 битен оперативен систем а на другар ми од кај што ја земав играта е 32 битен оперативен систем)

Имам 64 битен оперативен систем и не ми се појавува грешка него едно ставно кликам два пати на играта (на иконата) и не ми се уклучува играта... прашав повеќе луѓе и сите ми рекоа дека е порати битовите (затоа што мојот е 64 битен оперативен систем а на другар ми од кај што ја земав играта е 32 битен оперативен систем)

А крак да не немаш кладено на нфс ундергранунд ?

Си слушнал нешто не си дослушнал. Како и да е, имаш проблем, опиши го проблемот, кажи каква грешка, која игра и во каква околина (оперативен систем, хардвер) во соодветната тема и така поголеми се шансите да се најди решение.

Битовите на системот најверојатно не се проблем оти 64 битен Windows без проблеми врти 32 битен софтвер.

----

шифтај ги на лево
:icon_lol:

Си слушнал нешто не си дослушнал. Како и да е, имаш проблем, опиши го проблемот, кажи каква грешка, која игра и во каква околина (оперативен систем, хардвер) во соодветната тема и така поголеми се шансите да се најди решение.

Битовите на системот најверојатно не се проблем оти 64 битен Windows без проблеми врти 32 битен софтвер.
И те како се проблем кога имаш Windows XP. А дечково најверојатно тоа го има. Јас одма му го кажав проблемот пошто го кажувам од лично искуство. Едно време по грешка ми инсталираа Windows XP 64 bit, ама откога видов дека пола програми не работат го вратив на 32 bit.
Windows XP 64 bit - biggest fail ever.

Еј кога сме кај О.С. Вин. 32 и 64 бит. имам виндоус 7 ултим. 32битна верзија и сега ми стави дилема ако инсталирам Вин.7 ултим. 64 битна верзија пошо никогаш досега не сум користел 64бит.и се
прашувам дали ќе нема проблеми да инсталирам програми и игри се друго како кај 32 бит. само знам дека се бара повеќе рам меморија а тоа не е проблем ќе се реши за рам.
се извинувам што прашувам во оваа тема бидејќи барав вакви мислења :salut:

Еј кога сме кај О.С. Вин. 32 и 64 бит. имам виндоус 7 ултим. 32битна верзија и сега ми стави дилема ако инсталирам Вин.7 ултим. 64 битна верзија пошо никогаш досега не сум користел 64бит.и се
прашувам дали ќе нема проблеми да инсталирам програми и игри се друго како кај 32 бит. само знам дека се бара повеќе рам меморија а тоа не е проблем ќе се реши за рам.
се извинувам што прашувам во оваа тема бидејќи барав вакви мислења :salut:

Ке ти требаат 64bit-ни верзии од драјверите за хардверот, а се друго ќе ти работи без проблем. Подобро ќе ти е да си инсталираш и 64битни софтвери ама нема никаков проблем и да ставаш 32јки. Теоретски треба да ти е побрз компјутерот, во пракса се може да ти се случи. Јас на пример користев 32битна 7ца многу време, па обрнав пред 3-4 месеци на 64битна. Проблеми со драјвери и програми немав никакви, ама перформансите ми ослабнаа. Се вратив на 32битна и позадоволен сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom