Жените и шахот

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Sega me zaintrigira koj ti e drugarot? I koja e shampionkata na Makedonija do 10-12 godini?

A ova shto veli doti4nata za prefrluvanje na "tabla" e tochno. Tablava mu doagja neshto kako turbo-folk... ;-)

Се вика Филип Панчевски....Ако го знаете..Мислам државен првак на Македонија до 20 години....И 17 у свет

Misirkov напиша:
Igram shah od vreme navreme, no nikogas protiv nekoja zhena. Zoshto zhenite mnogu teshko se odluchuvaat da igraat shah, recisi nema zhena koja shto igra?

Те предизвикувам.

Се срамам од толку многу шовинизам....и во шахот ли најдовте бе мажи???тц,тц,тц....срамота!!!прво шахот е чисто логичка игра и нема ништо заедничко со полот!!во случај да имаше жените ќе беа поуспешниЧ)))не ваквата изјава е феминистичка и јас навремено ја повлекувам...сепак уште не си верувам дека не дискриминирате и потценувате и во однос на ова!!!леле,леле,леле........ДОБРО ви фрлам ракавица...........

Abre koj ve diskriminira ili podcenuva ima i zenski sahistki so je jaki i igraat i uspevaat samo se (mnogu)poretki kaj gledas sovinizam tuka ???

Абе луѓе јас се мучев и прашуев професионален шахист......Пишав шо ми кажа ај сеа не се праите дека више од него знаете

Кај може жена да седи мирна со саати и да размишља?:kafe:

MarthaGraham напиша:
Кај може жена да седи мирна со саати и да размишља?:kafe:
Тоа само пред компјутер:icon_lol:

Сака трпение таа игра, нервозни типови не се за шах:icon_lol:

FortunE напиша:
Тоа само пред компјутер:icon_lol:

Сака трпение таа игра, нервозни типови не се за шах:icon_lol:

Па и на комјутер може да седи да размишља и да игра шах...има луге кои скоро само за тоа го користат интернетот...за играње шах...тоа ти е стратешка игра и нема врска тука мешање на полови...сега кој е поуспешен тоа не е некоја голема работа...само мене лично многу ме нервира што таа игра знае да се развлече со денови...и да нема крај...а јас сакам да видам шах мат...ама ете може да се игра и со недели ако нема одреден тајминг до кога на направиш потег...а чудно сакам стратегии да играм, ама овој шахот знае на живци ми иде може дека знам дека на крајот треба да има само едно шах мат и толку...а кај другите стратегии крајот е непредвидлив...:icon_lol:

Allita напиша:
Па и на комјутер може да седи да размишља и да игра шах...
Па на тоа и мислев кога реков дека само пред компјутер таа работа:icon_lol:

G e G o напиша:
Дајте некој адреса за шах
Имаш на јаху

Misirkov напиша:
Slichno mi se sluchi i vo Japonija, tamu pak se igra "shogi" koja e mnogu slichna na shahot - no niedna zhena ne igra.

Депласирана забелешка. Во Јапонија има машки и женски дел на бањата, машки и женски дел на куќата, машки и женски разговори, па дури и јапонски јазик за мажи и за жени.

Појди играј со Габриела Коскоска (македонски шампион во Шах) и ќе видиме колку жените не прифаќаат шах со мажи. Јас играм бриџ и нема никаква разлика меѓу мажи и жени. Стопати сум изгубил, стопати сум победил и тоа со секакви. Никаква разлика. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom