Црна Гора: Масовна гробница на косовски Албанци

• Креатор на темата Креатор на темата hotmail
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тие што ги плати АРМ за да се борат на нивна страна :) Срби, Руси исто. :) Како што знаеш ти за хрватицата, не се секирај, знаеме и ние :P Нема веќе тајни.

:tapp: да да...

ја знам и дека за глава на еден припадник на волците учк давале по 100.000 еур... покрај вакви дечки,нема потреба од срби и руси... :toe:

Извини јас не учествував во тие востанија, збориш во прво лице, кое добро го доби ти по војната ти вредеше тоа..
Албанците помогнале во војните за ослободување, но забораваш дека и самите тие биле поробени, или беа слободни па ги ослободија окупираните македонци...
Биди реален, кое малцинство во светов ужива поголеми права од албанците во Македонија?? земјава ни оддалеку не е цвеќе за мирисање, но како за тебе така е и за мене...немам јас посебни привилегии...и мене цигарите ми се 50 денари и тебе ти се исто толку, ти си збориш по твое јас по мое... си го цениш своето нормално, и јас си го ценам моето, а заедно го цениме заедничкото..
Немој те молам албанците помогнале, а македонците не....
Za ova boldiranoto, znaes kude e Kumanovo, mozebi si bil vo plostadot na Kumanovo koj od lani se odvori edno kafule vo plostadot, nekoj od vasite ja otvori, i znaes kolku plaka eden Albanec samo za da sedne vo stolce na taa kafana i plus ako zeme nekoj pijalak, znaes li ili sakas da ti kazam, ova vazi samo za albancite ne i za vasite.

Za ova boldiranoto, znaes kude e Kumanovo, mozebi si bil vo plostadot na Kumanovo koj od lani se odvori edno kafule vo plostadot, nekoj od vasite ja otvori, i znaes kolku plaka eden Albanec samo za da sedne vo stolce na taa kafana i plus ako zeme nekoj pijalak, znaes li ili sakas da ti kazam, ova vazi samo za albancite ne i za vasite.
Кога можете да давате по 1милион евра за купување куќи заради протерување на Македонците од некое место,можете да дадете и ситна пара за у кафич.Значи шо феномен сте воа албанциве тоа чудо.Лижавче да не ви дадат,ке направите орлама и граѓанска војна..Ај речи дека не е така?????

Ти помогнав во Охридско востание, те финансирав да се ослободиш од србинот, ми зари нож у грб.
Ти помогнав во Крушевско востание, да се направи заедничка држава, сами себе се заебавте, и пак ми зари нож у грб.
Ти помогнав во Втора светска војна, да се ослободиме од србинот, ти пак ми сврте грб.
Твоја почит не ми треба. Not anymore.

Балистите баш помагаа :tapp:

A sto baraat albancite na toa kafule?, jas ne znam koj e toj glup albanec sto ke odi da plaka i za mesto. Mozebi ima takvi(albanci), no krivicata ne e gazdata na kaficot, tuku tie albanci sto odat so nivni pari finansiraat nekoe mocko, koj utre ke go pcue kaj ke moze i kaj ke stigne. Jas prvo bi im ebal majkata na tie albanci pa tek togas na gazdata, iako spored mene gazdata ima pravo sto dusa i saka da pravi na svoj imot.

--- надополнето ---

Кога можете да давате по 1милион евра за купување куќи заради протерување на Македонците од некое место,можете да дадете и ситна пара за у кафич.Значи шо феномен сте воа албанциве тоа чудо.Лижавче да не ви дадат,ке направите орлама и граѓанска војна..Ај речи дека не е така?????

Ne e proteruvanje da ti go kupat gzot so pari. Kurvata koa ke odis da ja ebes ke ja prasas kolku bara, i ako se dogovorite za cena ke te ostava, ako ne togas iako e kurva moze da te tuzi deka si ja siluval, isto e!

Ај доста молчев на темата... а ти знаеш ли какви се шансите еден Македонец да се појави во некое Македонско село каде што Албанците се мнозинство?
Смачено ми е веќе од твоите постирања овде, бидејки ем си крив ем кабадија.
Не го оправдувам тоа во Куманово ако е така... но свести се и ти малку и доста јадеше трици.
Нема да те убие да покажеш малку самосвест и скромност.

--- надополнето ---

Абе...албанско знаме се вее по општини, Албански си зборувам во општина. Јас победив. Ти само живееш во илузија.

Ај види си сам што напиша ...заклале снајперистка. Тоа не ќе да е терор според тебе? :) или ако го правиш ти е добро, ако ти го прават тебе е терор? :):)

Што е грешката овде? Не е проблем што некој зборува на свој јазик во општината каде е мнозинство. Проблем е дека се вее знаме на туѓа држава и тоа дека тие што зборуваат на свој јазик (да да, за Албанците конкретно зборувам), многу слабо го знаат Македонскиот и така се оделуваат од другата маса (Македонци, Турци, Бошњаци, Срби, Власи...) во Република Македонија. А тоа дали победи ти, таму ни јас ни ти не знаеме, бидејки не беа јасни целите на УЧК (К=Косово) кога навлегоа во Македонија... можеби целта им беше целосно „ослободување“... не знаме нели.

Одбраната на својата држава со колење на агресор не е Тероризам. Таа со снајперот вршела „терор“ а не тие што ја заклале. Тие што ја заклале ја заклале во одбрана на држава. Значи почнува тероризирање, таа е изнајмена да тероризира, се врши одбрана на државата, таа го губи својот живот. Терор нема од Македонска страна.

Шо мајка бараа од Украина да доаѓа во Македонија, од Русија, Србија...? Пари. Истото и хрватицата го бараше :) Џабе ти е, се издаде. Ајт.

Да го лети на елиоптерот. За жал немавме доволно пилоти. Изгледа УЧК немала доволно снајперисти. (незнам дали украинци имало во АРМ, ама ако имало верувам дека било во врска со Ми-24).

Ти помогнав во Охридско востание, те финансирав да се ослободиш од србинот, ми зари нож у грб.
Ти помогнав во Крушевско востание, да се направи заедничка држава, сами себе се заебавте, и пак ми зари нож у грб.
Ти помогнав во Втора светска војна, да се ослободиме од србинот, ти пак ми сврте грб.
Твоја почит не ми треба. Not anymore.

Сеј ват?
Последниот пат кога проверив куќата на моите претци не беше запалена од никој друг, него од тие албанци на кој сум им наводно свртел грб.
А инаку штом се ослободи од Србите, почна да работиш на случајот да не мавнеш и нас? Нешто некој насетил, па ви го завртил грбот изгледа.

:tapp: да да...

ја знам и дека за глава на еден припадник на волците учк давале по 100.000 еур... покрај вакви дечки,нема потреба од срби и руси... :toe:

Сепак имавте потреба од руси и срби, а богами украинци и други. Не знаеш, ќути не се брукај. Си кажаа пред тебе, јавно јасно и гласно. Признато е.

Извини јас не учествував во тие востанија, збориш во прво лице, кое добро го доби ти по војната ти вредеше тоа..
Албанците помогнале во војните за ослободување, но забораваш дека и самите тие биле поробени, или беа слободни па ги ослободија окупираните македонци...
Биди реален, кое малцинство во светов ужива поголеми права од албанците во Македонија?? земјава ни оддалеку не е цвеќе за мирисање, но како за тебе така е и за мене...немам јас посебни привилегии...и мене цигарите ми се 50 денари и тебе ти се исто толку, ти си збориш по твое јас по мое... си го цениш своето нормално, и јас си го ценам моето, а заедно го цениме заедничкото..
Немој те молам албанците помогнале, а македонците не....

Зборев во еднина фигуративно (иако таков ми е принципот у глобала) ама нејсе. Еве и множина. Македонците заебаа. Си го продадоа своето, се приближија кон туѓите поради јазикот и верата, свртеа грб на тие со кои делеле заедно секогаш иста мака. Факт! Е денеска, тие туѓите, ви го пикаат на секое ќоше, а македонците (со извинување) плашливци, не можат по тие, па по нас пљукаат. Е тие работи полека се менуваат. Тоа го добивме. Многу добро ги знам настаните кои што се случувале, и кои што денеска се случуваат. Разлика има. 50 денари се цигарите и за двајцата, тоа да. Но буџетски пари немало во општина Чаир (или пред територијалната ре-конфигурација населба Чаир) никогаш. Единствено улицата Цветан Димов ја средија кога умре претседателот. Немој да ми реплицираш со источна Македонија, знам дека е отров и таму, но тука зборуваме за Скопје, реон кој што спаѓа на километар два од ЦЕНТАРОТ на главниот град. Најлошо беше за време на Ристо Пенов. Се уништи и Чаршија (со кој памет ама ај...) и Чаир, и Топанско и Скопје Север и СЕ!
Колку за илустрација за што ти зборувам на место каде што требаше да се изгради џамија во Скопје Север си ја почна (никогаш не ја доврши...) црква, мислејќи дека албанците ќе праат фрки, па ќе ги тепаат како што ги тепаа на Бит Пазар, Тетово, Гостивар... виде дека Албанците не реагираат...и ја остави така недоградена. Цел живот со школото (и сите други албански основни школи) на излет идеа на Гази Баба, отиде градоначалникот наш, го уништи и тоа. Можам да редам примери еден тон, и верувај дека не ти зборувам од ракав дека многу, многу информации имам видено со мои очи запишани, докажани како на пример саботирањето на третиот универзитет од страна на Киро Глигоров кој што покасно се појави како Тетовски, нели нелегален. А да ти тврдам дека тој првично бил планиран како легален, во склоп на државата ...да го наречам меѓуетнички (иако е глуп збор) ... типот од самата помисла дека ќе образува албанци го саботираше а беше план-проект готов.
Нејсе, да не забегувам од тема...факт е дека македонците не помогнале. Доволен факт ми е таблото кај железничката во Тетово како знак на благодарност на сите народности кои што помогнале да се изгради...а Тетово секој го величи како Македонски град...Доволен факт ми е Крушевскиот манифест каде што Гоцета самиот си кажува дека албанци се бореле во тоа Крушевско востание, а ти во твојот учебник по историја ниеднаш не си сретнал ниедно име на ниеден албанец учесник во тоа востание. Твоите , ги игнорирале, ги бришеле моите. Факт! Запрашај се зашто...и каде е навистина вината.

Балистите баш помагаа :tapp:
Помагаа, на тие што требаа. На тие продадените кон Србија и Бугарија, друг третман им приредуваа. Зависно каде се пронаоѓаш себеси така верувај.

Ај доста молчев на темата... а ти знаеш ли какви се шансите еден Македонец да се појави во некое Македонско село каде што Албанците се мнозинство?
Не го оправдувам тоа во Куманово ако е така... но свести се и ти малку и доста јадеше трици.

Јас цело време покажувам самосвест и скромност.
Еве ти покажи малку, и одговори ми ти како што му се обратив на Пиповски, знаеш ли едно албанско име од периодот помеѓу двете светски војни во Македонија, и зашто е тоа така? Зашто никогаш по историја не си учел за албанците во Македонија, кои и те како имале колку толку влијание. Зашто Ибе Паликуќа ја третирате како македонка. Зашто на Артим Шаќири му го сменивте името во Аце, само за да не извикувате албански имиња на трибини да славите? Зашто??

--- надополнето ---
Што е грешката овде? Не е проблем што некој зборува на свој јазик во општината каде е мнозинство. Проблем е дека се вее знаме на туѓа држава и тоа дека тие што зборуваат на свој јазик (да да, за Албанците конкретно зборувам), многу слабо го знаат Македонскиот и така се оделуваат од другата маса (Македонци, Турци, Бошњаци, Срби, Власи...) во Република Македонија. А тоа дали победи ти, таму ни јас ни ти не знаеме, бидејки не беа јасни целите на УЧК (К=Косово) кога навлегоа во Македонија... можеби целта им беше целосно „ослободување“... не знаме нели.

Одбраната на својата држава со колење на агресор не е Тероризам. Таа со снајперот вршела „терор“ а не тие што ја заклале. Тие што ја заклале ја заклале во одбрана на држава. Значи почнува тероризирање, таа е изнајмена да тероризира, се врши одбрана на државата, таа го губи својот живот. Терор нема од Македонска страна.

Да го лети на елиоптерот. За жал немавме доволно пилоти. Изгледа УЧК немала доволно снајперисти. (незнам дали украинци имало во АРМ, ама ако имало верувам дека било во врска со Ми-24).

Сеј ват?
Последниот пат кога проверив куќата на моите претци не беше запалена од никој друг, него од тие албанци на кој сум им наводно свртел грб.
А инаку штом се ослободи од Србите, почна да работиш на случајот да не мавнеш и нас? Нешто некој насетил, па ви го завртил грбот изгледа.

Јазикот - Никогаш нема да ме асимилира НИКОЈ за да не го зборувам мојот јазик. Со сила ќе го бранам. Исто и ти треба истото да го правиш, така да немој да ме осудуваш што го зборувам мојот мајчин јазик. Почитувај ме, за да те почитувам. А ако ти пречи што зборувам албански...тогаш....
Албанците не го зборуваат македонскиот јазик како тебе, дека ко прво не им е мајчин, а ко второ до 91ва учеле српски и албански. Нека не ти е чудно кога мешаат со српски, не, не е тоа дека дошле од Косово, тука си биле, само српски учеле, српски војска служеле. Е кога се осамостои Македонија, на тие албанци не им беше дадено соодветно образование за да го научат и македонскиот. Новите генерации подобро го владеат, и не можеш да го негираш тоа. Крај. Проблем се само руралните средини каде луѓето воопшто немаат контакт со никакви македонци и потешко го владеат, или скоро ич.
УЧК - Ushtrija Clirimtare Kombtare .. = Народна, не Косово.
Целите беа јасни. Правда. Територија вашиот предложи, нашите го одбија. Значи не биле територијални претензии. Точка, затвори го веќе тоа прашање.
Украинци имаше пешадија, гарантирано. Срби имаше пешадија. Пеце наркоманот од Чаир беше пешадија. Што можеше да стои на нозе се регрутираше.
Албанците дале поддршка на македонците во минатото, и тоа ти не можеш да го негираш со приказни за палење куќи. Тоа се историски моменти заведени на папир. Жалам, грешка си.

Еј, абе не гледаш како ги перат секојдневно. Оди до форум историја ќе видиш.

Кариес, ги импрегнира гуланфериве со историски податоци, демек сите што се викаат Герасим (демек тоа ти било Словенско име) и Милош, биле Славјани, и дека Славјаните постоеле, а се друго било измислено.

Ова е болест. Се може да е, Албанец не може да е. Ова е агенда, и тука почнаа да серат. Не можеш, многу се, ќе те капатисаат. Затоа ќе си гласаш за Љубе Бошковски, оти ако му еби (за најбрзо време) мајката на оваа држава некој, најбрзо тој ќе му ја еби. Да не се мачиме веќе.

Збораш 4 години, откако си член на форумов, овие пак истите глупости ги повторуваат. Не вреди. Ти му даваш документ, тој ти дава муабет, кафански, и тој е во право, а ти ако збораш уште малце, ќе јадиш бан. Ти не смееш да го изговориш зборот Славјанин, а тој смее. :)

Целите беа јасни-Си кажаа Терористите сами,кажува сквернавењето на спомениците,кажува непочитувањето на прекинот на огнот употребата на неконвенционални методи,забранета муниција и ЕТНИЧКОТО ЧИСТЕЊЕ. Кај АРМ немаше вакви гнасни игри,ниту напалм,ниту бел фосфор-поентата не е ЦЕЛТА на АРМ да убива свои граѓани или пак да ги брка присилно(не сме срби ил грци-бог да чува).

Значи имаше агресија со логистичка поддршка од Косово.

Дали имало Украинци,хрвати,Амери....не е важно,идат за пари гинат за нив.

Ама Фактот е еден-за ова што се случи 2001ва не е виновен НИКОЈ ДРУГ туку Љубчо т.е тогашната власт и Саботажата на Службите за безбедност и Контраразузнавање(како може Оружје,Храна, Утврдување,копање ровови да биде незабележано...како може ДРЖАВА 30% од територијата да изгуби за неполн месец:)) значи не се виновни,албанци,македонци,срби-најмалце се виновни ГРАЃАНИТЕ...тоа беше Игра чиј исход се знаеше однапред,проблемот е што ИСХОДОТ генерираше Омраза која никогаш не постоела помеѓу Македонците и Албанците а соживот се градел векови наназад!!!,и Секако-Ќари Косово,Ќари Бугарија,Ќари Грција не НИЕ посебно не бидејќи рамковниот е злоупотребен-т.н правична застапеност на етничките заедници требаше да оди по ЕКОНОМСКИ ОСНОВ т.е лице оди во пензија за Х-години па го заменува друго лице од етничките заедници-ние имаме ситуација каде се ЦЕДАТ пари од буџетот за луѓе кои се непродуктивни(ма не само Албанците кои беа вработени по 2001ва...Туку Цела администрација односно +Партиските Кадри и на СДСМ,ДПМНЕ,ДУИ,ДПА....) НИЕ ТОНЕМЕ зарем не гледате,зарем не е јасно дека на Ахмети ама баш ич не му е гајле за Албанците кои продаваат компир,грав си работат чесно...НЕГО не му е гајле-се вози и мака си нема,Истото важи и за ДПА-ниту пак нив им беше дојдено до Права-туку за функции иииии ПАРИ на НАШ ГРБ!!!(Истото важи и за тогашната власт).

Територија вашиот предложи, нашите го одбија. Значи не биле територијални претензии. Точка, затвори го веќе тоа прашање.

Не е тоа баш така-ПРВО Принципот на непроменливост на граници уште тогаш ќе беше практично поништен,ова ќе има СЕРИОЗНИ последици врз Косово,всушност Размена на територии не одговараат на НИКОЈ...секако Бугарите тоа чекаа-па се виде дека НИЕ имавме премиер.....БУГАР(башка Телеком ОП 700 милиони,Окта...како се Опарија а НИЕ тука ќе млатиме празна слама-буквално 2001ва беше КРИМИНАЛ-не Беше за ПРАВА....за Територија беа воглавно Косоварите).И на крај краеви Големите сили немаше да дозволат Размена.

Аман со тоа Наши Ваши-Рамковниот е добро смислен да креира НИЕ но за жал Партиите го злоупотребија а теоријата дека Народот(значи НИЕ) е ОВЦА и тоа метилава и дека Гласачите имаат кратко памтење се ДОКАЖА во пракса....штета.

--- надополнето ---

Масовна гробница во која биле закопани косовски Албанци е отворена во Црна Гора, јави црногорското електронска издание “Пцнен“.

По наредба на обвинителството во тек е истрага, поради сомневање дека на територијата на град Андриевица има масовни гробници на косовски Албанци.

Во дворот на дрвопреработувачкот претпријатие претпријатие "Боикомерц" на брегот на реката Злорачица, во центарот на градот вчера биле откопани остатоците на околу стотина луѓе.

http://www.netpress.com.mk/vest.asp?id=74575&kategorija=5

>

Сега и ова ќе му го препишеме на Милошевиќ???

Очигледно треба да одговара друго лице.

Ова е прва масовна гробница на косовски Албанци во Црна Гора.

И нека биде последна!!!!

Na red e Makedonija!?

Што да коментирам овде-не вреди,освен пријава за лошо мислење и барање на цитираниот дел да биде избришан.

Не верувам дека било која служба е крива за било која граѓанска војна во светот.Можеби индиректно , но главен виновник секогаш е пластелин од народ кој живее во таква држава и кој може да го меси како што сака.Прост народ , силна држава.Се дигнале Албанците за права во Македонија.Тоа се оние борци за права кои дојдоа од комшилукот и на анкетата за коментар се изјаснија дека е добаро ако бидат ХИВ позитивни.Јас ставам опклада дека повеќе од 80% од нив и ден денеска во Македонија не знаат кои се основните човекови и граѓански права а се „изборија„ за нив пред 10 години.Ветер и магла .Чист концепт на т.н СТАДО каде што овчарот ке ја тресне првата овца по грб и сите други трчаат по нејзе.Ова го има и кај македонците (видете ги митинзите бедни на кој не може ништо паметно да се слушне а толку овци блеат во Грујо или Бранко кои мавтаат со стаповите) и скоро сите околни комшии , ама нашиве сограѓани албанци и северни комшии се абсолутни шампиони без конкуренција.Ете ,живеам во една од најдемократските држави во Европа каде што децата на странците имаат право да имаат само ЕДЕН ЧАС ПО МАЈЧИН ЈАЗИК ВО НЕДЕЛАТА.Ако сакаш повеќе изволте на дополнителни часови после редовните кои се исклучиво на ШВЕДСКИ. Албанци овде ??? Норвешка??? колку ти душа сака и глеј за чудо никој не се буни и не се бори за права.Сигурно ке да е до овчарите .Сум разговарал и со професори и со пријатели овде и да ви кажам дека никако не може да разберат , просто не им влегува во глава дека во РМ го изучуваат македонскиот јазик тек од 4 то одд.А на фактот дека неписмени се вработуваат во администрација или примаат плата без работно место само да бидат „рамковно задоволени„ коментарот е дека тоа е легален криминал дрќавата дава амин за лоповлук на сите што живеат таму и плаќаат даноци према државата .

Јас цело време покажувам самосвест и скромност.
Еве ти покажи малку, и одговори ми ти како што му се обратив на Пиповски, знаеш ли едно албанско име од периодот помеѓу двете светски војни во Македонија, и зашто е тоа така? Зашто никогаш по историја не си учел за албанците во Македонија, кои и те како имале колку толку влијание. Зашто Ибе Паликуќа ја третирате како македонка. Зашто на Артим Шаќири му го сменивте името во Аце, само за да не извикувате албански имиња на трибини да славите? Зашто??

Сега ти стварно не сакаш да гледаш по реалното збиднување. Јасно ми е дека не знаеме многу Албанци (можеби ич) од тоа време. Но еве, оди на улица, најди си Македонец и прашај колку Македонци знае од тој период. Тој период во Македонската историја е кобен. Единствено што некој знае од тој период е можеби за убиството на српскиот крал, Александров, предавникот Михајлов... и некоја слика од Скопје (офицерски дом) и во мојот случај слика на улица „Краљ Петар“ во Гевгелија. Значи јас од овој период неможам да ти набројам Македонци ем тоа колку теми имаме отворено, а не обичен граѓанин кој што никогаш не влегол во вакви разговори. Значи проблем има, само што вие проблемот го гледате од етничка причина, додека суштината на проблемот е техничка и недоброто организирање на образовниот систем. Тука е друг проблем што треба друго однесување кон него, не е се што светка етнички проблем. А ако ти сметаш дека Македонците треба да плаќаат за политичките манипулации од Југославија, тогаш тоа е твој проблем. Дека треба да има промена, треба, но не е проблемот секогаш етнички. Барем вие овде треба тоа да го сфатите.

Јазикот - Никогаш нема да ме асимилира НИКОЈ за да не го зборувам мојот јазик. Со сила ќе го бранам. Исто и ти треба истото да го правиш, така да немој да ме осудуваш што го зборувам мојот мајчин јазик. Почитувај ме, за да те почитувам. А ако ти пречи што зборувам албански...тогаш....
Албанците не го зборуваат македонскиот јазик како тебе, дека ко прво не им е мајчин, а ко второ до 91ва учеле српски и албански. Нека не ти е чудно кога мешаат со српски, не, не е тоа дека дошле од Косово, тука си биле, само српски учеле, српски војска служеле. Е кога се осамостои Македонија, на тие албанци не им беше дадено соодветно образование за да го научат и македонскиот. Новите генерации подобро го владеат, и не можеш да го негираш тоа. Крај. Проблем се само руралните средини каде луѓето воопшто немаат контакт со никакви македонци и потешко го владеат, или скоро ич.
УЧК - Ushtrija Clirimtare Kombtare .. = Народна, не Косово.
Целите беа јасни. Правда. Територија вашиот предложи, нашите го одбија. Значи не биле територијални претензии. Точка, затвори го веќе тоа прашање.
Украинци имаше пешадија, гарантирано. Срби имаше пешадија. Пеце наркоманот од Чаир беше пешадија. Што можеше да стои на нозе се регрутираше.
Албанците дале поддршка на македонците во минатото, и тоа ти не можеш да го негираш со приказни за палење куќи. Тоа се историски моменти заведени на папир. Жалам, грешка си.

- Никој не те тера да се асимилираш, незнам каде тоа го прочита! А да, заборавив, гледаш само што сакаш да видиш за да има причина за понатамошен разговор. Бидејки ако признаам јас, тогаш ќе нема за што да се „караме.“ На мене не ми пречи тоа што ти зборуваш албански... но на тебе ти пречи што ти треба да изучиш јазик кој што е офицјален во оваа држава. Те молам О голем читачу меѓу редови, кажи ми каде јас реков дека ти немаш право да зборуваш на твој јазик? Ајде кажи... таму и таму. Што тебе ти пречи да сите албанци во Македонија го зборуваат јазикот на кој што јас и ти сега комуницираме (Македонски)? Дали ти овде гледаш некој проблем? Дали тоа ти пречи? Ова не е германско државјанство да мора да го отфрлиш мајчиниот за друг...

- За УЧК се извинувам, не знаев... моја грешка.

- Неможам со палење на куќи? ЛоЛ ти си грешка. :) Јас знам за тоа кога Македонците и Албанците ровувале заедно... јас знам дека има слики со Албански знамиња и Македонски (од НРМакедонија) заедно, но знам дека имало Балисти и знам дека во текот на 2СВ тие балисти преовладувале кај албанскиот елемент во државава. Тоа неможе никој да го смени, а и нема потреба. Што било било. Грешки се прават и треба малку напред да гледаме... проблем е што вие Албанците неможе да прифатите дека Балистите беа ГРЕШКА во албанската историја. Бидејки вие ги славите истите балисти додека ние го славиме Ченто. Вие не ги славите Албанците што биле со Ченто до тој степен колку што си ги славите балистите. Балистите за вас се борци за права, додека јасно е дека не беа тоа, тоа се историски моменти заведени на папир. Жалам, грешка си.

--- надополнето ---

Еј, абе не гледаш како ги перат секојдневно. Оди до форум историја ќе видиш.

Кариес, ги импрегнира гуланфериве со историски податоци, демек сите што се викаат Герасим (демек тоа ти било Словенско име) и Милош, биле Славјани, и дека Славјаните постоеле, а се друго било измислено.

Ова е болест. Се може да е, Албанец не може да е. Ова е агенда, и тука почнаа да серат. Не можеш, многу се, ќе те капатисаат. Затоа ќе си гласаш за Љубе Бошковски, оти ако му еби (за најбрзо време) мајката на оваа држава некој, најбрзо тој ќе му ја еби. Да не се мачиме веќе.

Збораш 4 години, откако си член на форумов, овие пак истите глупости ги повторуваат. Не вреди. Ти му даваш документ, тој ти дава муабет, кафански, и тој е во право, а ти ако збораш уште малце, ќе јадиш бан. Ти не смееш да го изговориш зборот Славјанин, а тој смее. :)

Од иста причина што не е културно јас да го изговарам зборот „албанец“ со негативна конотација (или во ваш случај, воопшто да го изговорам). Проблемот е во начинот на кој што го употребуваш терминот и местата каде што го употребуваш. Проблем е кога ќе кажеш славјанин кога треба да кажеш Македонец. Се извинувам Рембрант но твоите ситни игри и интриги не се толку успешни, јбг ако јас пасам трева за од таа страна, дежурен е братот. (wink)

--- надополнето ---

п.с. зошто се фустрирате вие албанците и тука не споредувате нас Македонците со тоа што некој друг ве колел? Кога ве имат колено Македонците вас? Кога сме фрлале цивили во масовни гробници? Зошто Албанството од друга држава го префрлувате на самите себе? Зарем се плашите дека Македонците се способни да направат нешто такво? Зарем стравувате од ваква работа? Што е причината? Зошто ова се префрли на расправија за тоа како стојат работите во Македонија, кога Македонците не ве фрлале во масовни гробници... Наместо да објавувате дека не сте патиле вака од Македонците, вие се карате дека не сме знаеле Албанци од Македонија... оди на Србинот кажи му зошто не знае дека Зана Нимани била Албанка... а да неможеш... бидејки имало колење на албанци...

Ова ти се вика:
Видел ѓуптинут урда, па на гзут си намачкал.

Абе...албанско знаме се вее по општини, Албански си зборувам во општина. Јас победив. Ти само живееш во илузија.

Ај види си сам што напиша ...заклале снајперистка. Тоа не ќе да е терор според тебе? :) или ако го правиш ти е добро, ако ти го прават тебе е терор? :):)

rymz??? zar ovde sega ordiniras..., a jas se prasuvav kaj iscezna :)

Mnogu dobro ti odgovori hotmail.

--- надополнето ---

Ne znam koj jade poveke trici jas ili ti.:toe:
Jas samo mu odgovoriv na pipovski deka ne ste karanfilce za mirisanje.:kesa:

И што прават поради тоа албанците?(замисли пишав албанци)
Со автомобил во кафиќ! (или ова беше друго)

И што прават поради тоа албанците?(замисли пишав албанци)
Со автомобил во кафиќ! (или ова беше друго)
Ne be so tenkot sto im go zemaa na vasite vo Matejce idat da pijat kafe, i zamisli nemat kaj da ja parkiraat.:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom